Elektrisch toeren door een prachtig Hollands landschap

Dagje uit in een elektrische Renault Twizy van Renzy

Elektrisch toeren met Renzy Reportage door
Foto 1. Stap in een elektrische Twizy en toer op een ontspannen manier door de omgeving van Lisse. Foto: DagjeWeg.NL

19 juni 2024 Toerisme Lisse, Zuid-Holland Een paar uurtjes genieten van het mooie Nederlandse landschap? Stap in een elektrische Renault Twizy van Renzy en toer vanuit Lisse door pittoreske dorpjes, weilanden en langs prachtige Hollandse plaatjes. Wij reden de Hollands Landschap Tour en genoten van een zonnig ritje.

Stap in een Twizy

Er passen precies twee personen in een Renault Twizy, het kleine elektrische autootje dat klaarstaat bij Renzy in Lisse. Wie als eerste instapt moet even een draai maken, maar zit daarna comfortabel achter de bestuurder. Eenmaal geïnstalleerd in de auto krijgen we een korte uitleg; het is een automaat. Daarna wordt de navigatie opgestart en kunnen we op pad! We rijden vandaag de Hollands Landschap Tour: een route van ongeveer een uur met onderweg leuke tussenstops.

Foto 2. Schiet mooie Hollandse plaatjes tijdens de Hollands Landschap Tour. Foto: DagjeWeg.NL

Hollands Landschap Tour - met audiogids

De eerste kilometers in de Twizy zijn best even wennen, maar gelukkig hebben we al snel de slag te pakken en sturen we het autootje moeiteloos langs de aangegeven route. Pluspunt: je hoeft je eigen telefoon hier niet voor te gebruiken, want er zit een navigatiesysteem in de auto. Ook een app voor de audiotour is niet nodig, want de stem van de audiogids klinkt kraakhelder door de speakers. Zelfs met de ramen open en het geluid van de Twizy op de achtergrond kunnen we de stem goed verstaan en missen we geen enkel weetje over de omgeving. De gids wijst ons op de dijken, deelt typisch Hollandse spreekwoorden en stuurt ons naar de mooiste tussenstops.

Foto 3. De Renault Twizy is een opvallende verschijning op de weg. Foto: DagjeWeg.NL

Tussenstop: de Olmenhorst

Even een terrasje pakken aan het water bij Buitenkaag of toch nog even doorrijden? Wij besluiten tot het laatste: we zijn net zo lekker onderweg! Maar bij de volgende tussenstop, biologische fruitboomgaard en landgoed De Olmenhorst, zijn we wel toe aan een kopje koffie. Op aanwijzing van de audiogids draaien we een laantje op omringd door bomen en wanen ons even in een andere wereld. Op de Olmenhorst wordt al meer dan honderd jaar fruit geteeld. Er staan wel 50.000 appelbomen en ruim 10.000 perenbomen (!), vertelt de stem uit de boxen. We stappen uit en laten de Twizy even achter om koffie te drinken in de Fruitloods. Dit gezellige restaurant met terras is de perfecte tussenstop tijdens de tour. We spotten een speeltuin, leuk voor als er kinderen mee zijn, en op het terrein zijn winkeltjes en ateliers te vinden waar je iets kunt kopen of een workshop kunt volgen. Dikke aanrader!

Foto 4. Onderweg maken we een tussenstop het biologische fruitbedrijf De Olmenhorst. Foto: DagjeWeg.NL

Verschillende tours

De Hollands Landschap Tour van Renzy voert je over mooie binnenwegen, langs water en door charmante dorpen. Echte Hollandse plaatjes, met koeien, molens en vaarten, kun je onderweg volop vastleggen. Maar de omgeving heeft nog meer te bieden! Renzy heeft verschillende tours om uit te kiezen. Zo is er de Duin & Strand Tour door Noordwijk, Noordwijkerhout, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk aan zee. Hier stop je onderweg natuurlijk even op het strand! Of je kiest voor de Historie & Kastelen Tour door de Bollenstreek. In het seizoen kun je hier ook de populaire Tulpentour volgen langs de kleurrijke bollenvelden. En in de zomer is er de Duin & Zomerbloemen Tour langs showtuinen vol dahlia's en andere zomerbloeiers.

Compleet dagje weg

Met een tour van Renzy ben je tot wel drie uur zoet, als je onderweg de tijd neemt om te stoppen om wat meer van de omgeving te zien. Bezoek bijvoorbeeld het historische Hillegom, waar je met de Hollands Landschap Tour doorheen komt. De moeite waard om even doorheen te lopen. Daarnaast zijn er in de omgeving genoeg leuke uitjes en activiteiten te vinden om een tour mee te combineren. Wij bezochten Museum Engelandvaarders in Noordwijk en lunchten op het strand. Genoeg mogelijkheden in de omgeving ook voor een dagje met familie, vrienden of collega's!

Foto 5. Lisse is het begin- en eindpunt van de toer in de elektrische Twizy. Foto: DagjeWeg.NL

Goed om te weten

  • De Hollands Landschap Tour van Renzy duurt een uur, zonder tussenstops. Maar met tussenstops is deze tour veel leuker! Neem lekker de tijd om de auto onderweg te parkeren, een terrasje te pakken of even door het centrum van Hillegom te lopen.
  • Idee voor een bedrijfsuitje of familiedag: samen toeren met deze leuke autootjes is een gezellige activiteit met collega’s, vrienden of familie.
  • Ook met regen kun je prima toeren in een Twizy! Bij Renzy zorgen ze ervoor dat de ramen er dan in zitten en je lekker droog op pad kunt.
Foto 6. Ga ook op pad met dit milieuvriendelijke autootje en ontdek het mooie Nederlandse landschap. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2024-06-19 16:08:43 · Gepubliceerd: 19 juni 2024 - 2229