Ontmoet de helden van de zee bij de Marinedagen 2023

Bezoek indrukwekkende schepen en zie de mariniers aan het werk

Marinedagen 2023 Nieuws door
Foto 1. Maak kennis met de stoere zeebonken van de marine. Foto: Ministerie van Defensie © Gerben van Es

archief oud artikel 25 juni 2023 Toerisme Den Helder, Noord-Holland Grijp je kans en bezoek op 30 juni en 1 en 2 juli de Nederlandse mariniers tijdens de Marinedagen 2023 in Den Helder! Kijk je ogen uit op een van de gigantische marineschepen, bewonder indrukwekkende demonstraties, vlieg een drone en test jezelf in het Mariniersdorp. Tickets boeken of aanmelden hoeft niet: de Marinedagen zijn helemaal gratis en je kunt gewoon het terrein oplopen.

Kijken bij de marine

Tijdens de Marinedagen 2023 sta je met je neus bovenop spectaculaire acties. De Defensie Helikopter Commando laat zien hoe ze een torpedo droppen. De Dienst Speciale Interventie - een samenwerking van politie en defensie - eindigt een gijzeling. De Nederlandse Kustwacht redt twee drenkelingen. En voor je op het strand landen amfibische watervoertuigen. Spannend: bij deze demonstratie wordt geschoten! Wel met oefenmunitie natuurlijk.

Ook de counterdrugsoperatie wil je niet missen, als de mariniers een spectaculaire achtervolging aangaan in razendsnelle RHIB motorboten en FRISC's!

Foto 2. Vergaap je aan stoere demonstraties van het Korps Mariniers. Foto: Ministerie van Defensie © JvdM
Liever niets missen tijdens de Marinedagen 2023? Download dan de Marinedagen App!

Stap aan boord van indrukwekkende schepen

Wil je een kijkje nemen op een amfibisch transportschip? Een luchtverdedigings- en commandofregat? Of ben je altijd al benieuwd geweest hoe een patrouilleschip eruit ziet? Tijdens de Marinedagen liggen meerdere schepen op je bezoek te wachten in de Rijkszee- en Marinehaven van Den Helder. Niet alleen Nederlandse, maar ook schepen uit het buitenland. Een mooie gelegenheid om te ontdekken hoe weinig ruimte je hebt in een onderzeeër.

Foto 3. Naast demonstraties bewonderen kun je ook schepen bezoeken. Foto: Ministerie van Defensie

Test jezelf

Tijdens de Marinedagen 2023 gaat het niet alleen om kijken. Je kunt ook jezelf testen in het Mariniersdorp, waar leden van het Korps Mariniers je begeleiden over een hindernisbaan. Zo kom je meteen nog meer te weten over het leven en werken van de mariniers. Voor kinderen is er verder een tent met kinderactiviteiten. En uitdagend voor jong en oud: een drone rond laten vliegen.

Foto 4. Doe de hindernisbaan in het Mariniersdorp. Foto: Ministerie van Defensie

Neem ook een kijkje bij Sail Den Helder

Leuk: tegelijkertijd vindt ook Sail Den Helder plaats! Op donderdag 29 juni komen de Tall ships aan in de haven van de stad. Van 30 juni tot en met 2 juli kun je deze bijzondere schepen met hun enorme masten en zeilen bezoeken. Dat is dus twee uitjes in één klap. Ze vinden is niet moeilijk, volg gewoon de klanken van de muziek. Rondom Sail Den Helder is namelijk een heel muziekfestijn opgezet met meerdere podia.

Foto 5. Tijdens de Marinedagen vindt ook Sail Den Helder plaats, waar je allemaal fraaie Tall ships kunt bewonderen. Foto: Citymarketing Den Helder

Praktische info

  • De Marinedagen 2023 zijn op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli en zondag 2 juli te bezoeken van 9:00 uur tot 17:00 uur;
  • De activiteiten en schepen zijn open van 10:00 uur tot 16:00 uur;
  • Alles vindt plaats op complex de Nieuwe Haven, Rijkszee- en Marinehaven 1 in Den Helder;
  • Kom je met de auto, navigeer dan naar Vliegveld De Kooy, Luchthavenweg 10 in Den Helder. Vanaf deze locatie rijden pendelbussen naar het Marineterrein. Ga met het OV naar Station Den Helder Zuid, waar ook bussen klaar staan;
  • De toegang is gratis en je hoeft niet van tevoren te boeken.
Foto 6. Zie de mariniers aan het werk tijdens de Marinedagen 2023. Zoals in deze razendsnelle FRISC. Foto: Ministerie van Defensie © Gerben van Es

Laatst gewijzigd: 2023-06-29 12:30:05 · Gepubliceerd: 25 juni 2023 - 463