Middeleeuws drakenspektakel in Beesel

Drama, gevechten en een enorme draak: Het Draaksteken is terug!

Draaksteken 2023 Nieuws door
Foto 1. Spanning en sensatie tijdens het Draaksteken in Beesel. Foto: Patrick Aspers

archief oud artikel 2 augustus 2023 Cultuur Beesel, Limburg Eens in de zeven jaar wordt het dorpje Beesel omgetoverd tot één groot openluchttheater tijdens het Draaksteken. Vanaf 11 augustus 2023 is het weer zover en stap je terug in de tijd van de middeleeuwen. Met theater, zang, gevechten en heel veel drama is het een spectaculair evenement dat je niet kan missen!

Joris en de Draak

Al sinds 1736 wordt de legende van Joris en de draak herdacht in Beesel. Het verhaal gaat over een koning die zijn volk wijs maakte dat het rijk werd bedreigd door een gevaarlijke draak. Als de mensen maar genoeg betaalden, zou de koning het land beschermen. Onder het volk bevindt zich de jonge Wil. Hij gelooft niets van het drakenverhaal en gaat op zoek naar het beest bij de Maas. Er volgt een strijd tussen goed en kwaad waarbij Sint Joris, de Drakedoder, een prominente rol speelt.

Bekijk alvast de trailer.

Middeleeuws Beesel

Iedere zeven jaar wordt de legende van de draak in Beesel opgevoerd. Zo’n 500 spelers geven alles om er in het dorpje een groots spektakel van te maken. Het decor van het dorp en het kasteel wordt zelf door de bewoners van het dorpje ontworpen en gemaakt en tijdens het evenement stap je echt even terug in de tijd. Het thema van dit jaar is Geluif in ’t goeie en met deze editie wil de regie het verhaal moderniseren.

Foto 2. Kijk je ogen uit tijdens de voorstelling. Foto: Patrick Aspers

Theaterspektakel

Het Draaksteken duurt zes dagen: 11, 12, 13 & 17, 18 en 19 augustus. Iedere dag krijg je de kans om dit theaterspektakel te bewonderen. Er is ruimte voor ongeveer 15.000 toeschouwers dus scoor nog snel je ticket voordat het is uitverkocht! Leef mee met de heldhaftige Wil, de dappere koningsdochter Arja en natuurlijk Sint Joris zelf. Hoe gaat het aflopen?

Foto 3. Spanning en sensatie tijdens het Draaksteken in Beesel. Foto: Patrick Aspers

Laatst gewijzigd: 2023-08-03 11:02:47 · Gepubliceerd: 2 augustus 2023 - 1995