Pracht en praal tijdens een bloemencorso in augustus

Miljoenen dahlia's vormen de mooiste kunstwerken

Bezoek een bloemencorso Nieuws door
Foto 1. Publieksprijs Corso Vollenhove 2022 - Fatal Attraction - Maak ons groots. Foto: Johan Vis

archief oud artikel 14 augustus 2023 Toerisme Bloemencorso's alleen iets voor de lente? Dan vergeet je de prachtige dahlia, die juist aan het eind van de zomer in volle bloei staat. En dat levert in de maand augustus fantastische bloemencorso's op. Fleurig, kleurig, vrolijk: een beter afscheid van de zomer is er eigenlijk niet. Dit zijn de bloemencorso's van augustus 2023!

18 en 19 augustus: Bloemencorso Sint Jansklooster

Sint Jansklooster, Overijssel - Tijdens Bloemencorso Sint Jansklooster sta je oog in oog met enorme dahliareuzen. Op 18 en 19 augustus trekken tientallen karren met de mooiste dahliacreaties door het kleine dorpje heen. Op de vrijdag rijdt de stoet om 14:00 uur en 20:30 uur door het dorp. De avondcorso is magisch verlicht met honderden lichtjes. Gaaf om te zien! Op zaterdag staat het Corsofestival op de planning met toffe activiteiten. Let op: tickets zijn alleen online te koop.

Foto 2. Bewonder spectaculaire corsowagens tijdens het Bloemencorso Sint Jansklooster. Foto: Wilko Visscher
Nog meer corso's? Dit zijn de mooiste bloemencorso's in september.

19 en 20 augustus: Bloemencorso Leersum

Leersum, Utrecht - Op 19 en 20 augustus viert het dorpje Leersum feest tijdens Bloemencorso Leersum. De bouwers zijn al maanden bezig om spectaculaire wagens te bouwen en deze op 19 augustus te showen tijdens de bloemencorso om 14:00 uur. Geen tijd om te komen? Dan staan de wagens op 20 augustus opgesteld in het centrum. En er is meer te doen! Op beide dagen is er kermis met toffe attracties op de hoek Hoflaan/Dreef, en op het Kerkplein staan foodtrucks en is er live muziek. Ook is er een braderie en entertainment voor kinderen zoals springkussens en schminkers.

23 tot 25 augustus: Bloemencorso Rekken

Rekken, Gelderland - In het Gelderse dorpje Rekken pakken ze groots uit met drie dagen feest. Het absolute hoogtepunt is uiteraard de Bloemencorso Rekken, waarin tientallen met dahlia versierde wagens door het dorpje rijden. Er is één uitzondering: de wagen van de kleuters van de basisschool is opgemaakt met papier en groen. Naast het corso zijn er ook heel veel andere activiteiten georganiseerd, zoals de kinderoptocht, de feesttent, het vogelschieten, en kegelen. Je bent hier dus niet zomaar uitgekeken!

Foto 3. Vorig jaar kwam de wagen van Madagascar langs in Rekken. Foto: Esther Stomps

25 en 26 augustus: Bloemencorso van Winterswijk

Winterswijk, Gelderland - Maak je op voor een spectaculaire Bloemencorso in Winterswijk. Jong en oud hebben ook dit jaar weer hun best gedaan om prachtige wagens in elkaar te zetten. Op de laatste vrijdag en zaterdag van augustus is het zover en rijden diverse wagens door de straten van Winterswijk. Zorg voor een mooi plekje aan de kant en laat je verwonderen door het vakmanschap. Naast de grote wagens zijn er ook kleinere wagens voor kinderen. Wil je nog meedoen maar ben je net te klein voor een corsowagen? Versier dan je eigen fiets en rij gezellig mee met de rest. Of kom helpen tijdens de plakdag en -nacht. De bouwers kunnen je hulp goed gebruiken! Naast het corso is er ook feest in het dorp. Met een kermis, live-muziek, uitdagende spellen en kinderspelen vermaak je je hier zo de hele dag.

Foto 4. Ook in Winterswijk maken ze er een groot feest van! Foto: Vereeniging Volksfeest

26 augustus: Bloemencorso Vollenhove

Vollenhove, Overijssel - Beleef een dag vol kleur en kunst tijdens het Bloemencorso Vollenhove op 26 augustus. Wil je alvast weten wat je kunt verwachten? Bewonder wagens met brutale apen, een enge heks, of een scènebeeld uit de Eerste Wereldoorlog. De corsodag begint met honderden kinderen die samen de Jeugscorso neerzetten; vervolgens komt de grote corso in de middag, en 's avonds komt de stoet nog een keer langs, maar dan met sfeervolle lichtjes. De dag wordt compleet gemaakt met het foodtruckfestival, straattheater, en dweilorkesten.

Foto 5. Winnaar Corso Vollenhove 2022 - Nameless - Welcome Home Astronauts! Foto: Johan Vis

Deze evenementen in augustus zijn ook de moeite waard:

Foto 6. Tijdens het Bloemencorso Sint Jansklooster komen er gigantische dahliareuzen voorbij. Foto: Wilko Visscher

Laatst gewijzigd: 2023-08-18 08:26:11 · Gepubliceerd: 14 augustus 2023 - 3521