1

Fruitig feestje tijdens Fruitcorso Tiel

Bewonder groente en fruitwagens in de Betuwe

Fruitcorso Tiel 2023 Nieuws door
Foto 1. Geniet van een fruitig feestje tijdens de Fruitcorso in Tiel. Foto: Jan Bouwhuis

archief oud artikel 3 september 2023 Toerisme Tiel, Gelderland Al ruim zestig jaar is de Fruitcorso in Tiel een feestelijke happening. Bijna twintig corsowagens, versierd met groente en fruit uit de Betuwe, trekken op 16 september door de straten van Tiel. Zoek een plekje langs de weg of neem plaats op een tribune om dit fruitige spektakel goed te zien.

Straten vol fruitwagens

In de laatste weken werken de corsobouwers met man en macht aan hun kunstwerk, om als laatste het verse fruit en groente op te plakken. Op zaterdag 16 september is het grote moment daar: de optocht. Kijk toe wanneer de ene na de andere adembenemende creatie door de binnenstad van Tiel rijdt. Elk buurtschap heeft een eigen wagen met een zelfbedacht kunstwerk, gemaakt met eindeloos veel noten, zaden, groenten en fruit. Heldergroene appels, lange rijen komkommers, knoflookbollen als decoratie: het is onvoorstelbaar creatief wat al die vrijwilligers elk jaar samen neerzetten. En zelfs kinderen doen mee in het speciale kindercorso met zeven wagens.

Foto 2. Zie jij de verschillende soorten groente en fruit zitten? Foto: Jan Bouwhuis

Programma Fruitcorso 2023

Om 13:30 uur start de optocht van de corsowagens en om 15:30 uur maken de wagens een tweede ronde. Extra speciaal is het Fruitcorso by Night, van 20:30 uur tot 22:30 uur, wanneer de wagens prachtig verlicht langsrijden. In het Kalverbos is het de hele dag een gezellige boel met een Streekproductenmarkt en een open podium. Op het Foodtruckfestival kun je de lekkerste gerechtjes scoren en tot 01:00 is het volop feest met optredens van verschillende dj's. De corsokunstwerken kun je op 17 en 18 september nog de hele dag bekijken op de Veemarkt en het Burg. Hasselmanplein. Op zondag reikt de jury de prijzen uit aan de winnende corsowagens van het Fruitcorso Tiel 2023.

Foto 3. Fruitcorso by Night is een must-see! Foto: Jan Bouwhuis

Betuwse Oogstweek

Het Fruitcorso is het sluitstuk van de Betuwse Oogstweek: een week vol evenementen. Dat begint al op vrijdag 8 september met het gratis muziekfestival Appelpop. Twee dagen lang muziek op drie podia, waar onder meer Jaap Reesema, Maan en BLØF hun opwachting maken. En dat is nog maar het begin van deze feestweek! Kom op Appeltjesdag, 10 september, naar de binnenstad voor gezonde activiteiten en bewonder de prachtige mozaïeken, gemaakt van fruit en zaden op de Tielse stadsgrachtwallen.

Foto 4. Bewonder mozaïeken bij de grachten. Foto: Jan Bouwhuis

Nog meer tijdelijke activiteiten:

Foto 5. De muizenfamilie was er in 2022 ook bij. Foto: Jan Bouwhuis

Laatst gewijzigd: 2023-09-04 07:55:04 · Gepubliceerd: 3 september 2023 - 1753