1

Magische show op het ijs

Wervelende jubileumshow Holiday on Ice te zien in vijf Nederlandse steden

Nieuws door
Foto 1. Aurora ontmoet Adam. Foto: Holiday on Ice

archief oud artikel 8 december 2023 Toerisme Landelijk Met heel veel kleur, magie en waanzinnige kunstschaatsers is Holiday on Ice terug in Nederland! Met een wervelende jubileumshow, de ijsshow bestaat 80 jaar, toeren veertig schaatsers vanaf 8 januari langs vijf Nederlandse steden. De nieuwe show A New Day vertelt het avontuurlijke verhaal van Aurora, die van een andere planeet naar de aarde komt en de jonge Adam ontmoet. Romantisch én spannend!

Het verhaal

Uit een kleurloze wereld komt Aurora terecht op onze wereld, vol kleuren en vormen. De jonge Adam neemt haar mee op avontuur om de aarde te ontdekken, maar de planeet waar Aurora vandaan komt laat haar niet los… De achtervolging wordt ingezet! In de nieuwe show A New Day van Holiday on Ice zetten veertig kunstschaatsers uit verschillende landen een wervelend spektakel neer. Zonder woorden, maar met prachtige muziek, kostuums en indrukwekkende choreografieën nemen ze het publiek mee in het verhaal.

Foto 2. Spektakel met licht en muziek. Foto: Holiday on Ice
Leuk voor de kerstvakantie: van 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024 bezoek je de show op verschillende locaties in Nederland.

Holiday on Ice

Holiday on Ice viert dit jaar een feestje! Het is namelijk tachtig jaar geleden dat de ijsshow voor het eerst werd opgevoerd in de Verenigde Staten. Het succes van de ijsshow is natuurlijk te danken aan de schaatsers die op hoog niveau schaats, maar door projecties, geluids- en lichteffecten krijgt het spektakel nog een extra dimensie. Als kijker kom je ogen en oren tekort! Leuk weetje: er schitteren twee Nederlandse kunstschaatsers in A New Day. Florian Gostelie, viervoudig Nederlands kampioen en Sophie Bijkerk (21) Nederlands kampioene Advanced Novice, toeren dit seizoen mee in de wereldberoemde ijsshow.

Foto 3. Getalenteerde kunstschaatsers vertellen een verhaal zonder woorden. Foto: Holiday on Ice

Bezoek A New Day

De voorstelling op het ijs is vanaf 8 december te zien in Groningen, vanaf 15 december in Rotterdam, vanaf 22 december in Den Bosch, vanaf 28 december in Amsterdam en vanaf 5 januari in Maastricht.

Hier vind je nog veel meer leuke activiteiten voor de kerstvakantie.
Foto 4. Holiday on Ice toert door Nederland met een wervelende jubileumshow. Foto: Holiday on Ice

Laatst gewijzigd: 2023-12-07 14:20:45 · Gepubliceerd: 8 december 2023 - 1038