1

Hier vind je vuurwerkshows tijdens de jaarwisseling

5x knallend het nieuwe jaar in: samen aftellen naar 2024

Het Nationale Vuurwerk Redactioneel door
Foto 1. Ook dit jaar is er weer Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Foto: Rotterdam Make It Happen © Peter Bezemer

archief oud artikel 23 december 2023 Opmerkelijk Landelijk Oud & Nieuw is het feest van de oliebollen, champagne en... vuurwerk. Op steeds meer plaatsen is zelf afsteken verboden, maar dat betekent niet dat je het helemaal zonder moet doen. Meerdere steden organiseren namelijk grote vuurwerkshows om samen het nieuwe jaar te verwelkomen. Helemaal gratis! Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland - Ook dit jaar is de Rotterdamse Erasmusbrug weer het decor voor Het Nationale Vuurwerk. De show is te zien op televisie, maar ook (gratis) vanaf de Boompjeskade. Er is daar plek voor 60.000 bezoekers om samen het nieuwe jaar in te luiden. Uiteraard is er ook weer muziek tijdens het vuurwerk. En niet zomaar muziek, want de populairste dj ter wereld, Martin Garrix, zorgt voor bijpassende beats. Voor kinderen is er ook dit jaar weer Het Nationale Kinder Vuurwerk om 19:00 uur (tickets zijn vooraf gratis te bestellen). Om de bezoekers wat te verdelen, vindt Het Nationale Vuurwerk plaats op drie plekken in en om de Maasstad. Naast de Erasmusbrug, zijn dat de Koningin Emmaboulevard in Hoek van Holland en het Zevenhuizerplein in de wijk Nesselande.

Electric Fireworks op Museumplein Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland - Ook in Amsterdam is het afsteken van consumentenvuurwerk niet meer toegestaan. Daarom vind je ook in de hoofdstad een grote centrale vuurwerkshow voor mensen die tóch niet zonder kunnen. Bij Electric Fireworks op het Museumplein is plek voor 60.000 mensen die samen letterlijk 2024 in knallen. Bij het aftellen krijgen ze hulp van de grootste aftelklok van Nederland! De show is een combinatie van lichteffecten en eco-vuurwerk. Het feest begint om 22:30 uur en is afgelopen om 00:30 uur. Er zijn en dj's, live-artiesten die je meenemen door verschillende genres en tijdperken. Wil je wel Oud & Nieuw vieren met het gezin, maar de kinderen 's nachts niet wakker maken? Goed nieuws: dit jaar is er voor het eerst de speciale kindershow Electric Fireworks Junior van 18:30 uur tot 19:10 uur.

Foto 2. Tel af naar 2024 met het Rijksmuseum op de achtergrond. Foto: Electric Fireworks © Tom Doms

Nieuw: vuurwerkshow aan Rijnkade in Arnhem

Arnhem, Gelderland - Dit jaar viert ook de Gelderse hoofdstad de jaarwisseling voor het eerst met een centraal aftelmoment: New Year's Eve Arnhem. Aan de Rijnkade, ter hoogte van het Jacob Groenewoud Plantsoen Rijn, is het vanaf 23:00 uur groot feest met dj Rob Spijkers die een uur lang de grootste hits van het afgelopen draait. Dit is alles is het feestelijke voorprogramma voor de grote vuurwerk- en lichtshow die start nadat Burgemeester Marcouch samen met de aanwezigen heeft afgeteld tot 2024. Een kwartier lang kijken alle aanwezigen ademloos naar de lucht. Je kunt de show vanaf verschillende plekken in de stad goed zien. Zoek bijvoorbeeld een mooi plaatsje op de Rijnkade zelf of op de John Frostbrug.

Let op: vanwege het hoogwater is de oorspronkelijke locatie (Stadsblokken) niet veilig genoeg en is het vuurwerk verplaatst naar een nieuwe plek aan de noordkant van de Rijn.

New Years EHVE in lichtstad Eindhoven

Eindhoven, Noord-Brabant - Eindhoven luidt het nieuwe jaar in met, hoe kan het ook anders, een gave lichtshow op het 18 Septemberplein onder de Lichttoren. Tijdens New Years EHVE, vind je naast spectaculaire lichteffecten ook een aantal bekende artiesten uit de stad. De show opent om 22:00 met een optreden van rapper Fresku, waarna ook Joël Borelli en dj La Fuente met zijn NYE Special acte de présence geven. Maar naast gevestigde namen betreden ook een aantal talentvolle artiesten uit de regio het podium. Maar zoals tijdens iedere oudejaarsavond vindt het hoogtepunt van de avond plaats om 00:00 uur, wanneer er wordt afgeteld en vuurwerk de hemel kleurt. Het feest is afgelopen om 01:30 uur.

Tóch vuurwerk op de Hofvijver in Den Haag

Den Haag, Zuid-Holland - Het leek er heel even op dat de traditionele vuurwerkshow op de Hofvijver dit jaar verplaatst zou worden naar een andere locatie in een van de Haagse woonwijken. Maar dat plan werd op het laatste moment teruggedraaid, omdat er in de beoogde wijken geen geschikte plek kon worden gevonden en omdat protest kwam van omwonenden. Daarom toch maar weer naar de good old Hofvijver! Vanaf pontons op het water knallen vuurpijlen in alle kleuren van de regenboog de lucht in. Een spectaculair gezicht! Het programma rond de vuurwerkshow start in 2023 om 23:00 uur en eindigt in 2024 om 01:00 uur. Toegang tot de show is gratis.

Bekijk meer toffe uitjes tijdens de kerstvakantie 2023-2024.
Foto 3. Tel samen af naar 2024 bij Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam. Foto: Rotterdam Make It Happen © Peter Bezemer

Laatst gewijzigd: 2023-12-28 08:58:02 · Gepubliceerd: 23 december 2023 - 4948