1

Dompel je onder in films op het International Film Festival Rotterdam

Grootste filmfestival van Nederland barst los in Rotterdam

IFFR 2024 Nieuws door
Foto 1. Bekijk het volledige programma van IFFR 2024 op de website en kies uit honderden films en tientallen activiteiten. Foto: IFFR 2021 © Ruben Hamelink.

archief oud artikel 16 januari 2024 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Het allergrootste filmfestival van Nederland neemt je mee op avontuur door de jungle van allerlei filmsoorten. Ontdek nieuwe parels op de 53ste editie van International Film Festival Rotterdam, ook wel IFFR 2024. Vanaf 25 januari barst het filmfestival weer twaalf dagen los op verschillende locaties in de havenstad en kun je de beste films van dit jaar bekijken. Ontdek ook filmtalenten van morgen en dompel je onder in de inspirerende wereld van internationale cinema!

Stel je eigen programma samen IFFR 2024

Er is zoveel te zien tijdens IFFR dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn de films ingedeeld in verschillende thema's en IFFR-programma's, zodat je gemakkelijker een persoonlijke selectie kunt maken. Zo zijn films met het label 'Bright Future' gemaakt door opkomend talent; de toppers van de toekomst. Naar de films in de sectie 'Limelight' kijken filmliefhebbers uit: dit zijn prijswinnaars en publieksfavorieten. Misschien een goed startpunt voor je eigen filmprogramma? En dan is er nog 'RTM': het programma voor en door Rotterdammers en 'Cinema Regained', met gerestaureerde klassiekers en documentaires. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende competities. Liever zoeken op een genre? Van actie en comedy tot animatie en coming-of-age, je vindt heel veel genres terug in het programma van het IFFR.

Tips: deze films wil je zien

Om je een beetje op weg te helpen vind je hieronder vast een kleine selectie. Deze goede films op IFFR wil je in ieder geval niet missen:

  • Head South. Een goedgelovige tiener met een obsessie voor postpunk gaat op zoek naar zichzelf in deze coming-of-agekomedie. De openingsfilm van het festival!(bijna uitverkocht!)
  • Blue Giant. Een chaotisch en energiek verhaal over een jongen die als jazzmuzikant streeft naar internationale roem. "Een adembenemende visuele en muzikale reis met anime-elementen en een mix van animatietechnieken."
  • In La Luna wordt dorp met een zeer religieus bestuur opgeschrikt door de opening van een luxe lingeriewinkel. Een energieke komedie over de eeuwige strijd tussen traditie en moderniteit.
  • Hammarskjöld, de internationale première van de filmbiografie over de Zweedse diplomaat Dag Hammarskjöld. Een meeslepende film over een raadselachtig mens.

Foto 2. La Luna is de slotfilm van het Internationaal Film Festival Rotterdam 2024. Foto: filmstill via het IFFR.

Kunst en experiences

Het IFFR laat niet alleen films zien, maar brengt film ook samen met andere kunstvormen. Dat zie je in het Art Directions programma wat gevuld is met installaties, tentoonstellingen, muziek en uitvoeringen. Loop met een gids mee door Rotterdam langs vijf van de installaties die bij het festival horen (elke dag van 26 januari tot en met 3 februari) of tour op eigen houtje door de stad om ze te bekijken. In Depot Boijmans Van Beuningen neemt kunstenaar Rosa Barba bezoekers mee voor een wandeling door het depot, een reis door ervaringen en herinneringen. Bijzonder: in bioscoop Worm stap door VR binnen in Realmbreak Hotel, een wereld vol verslavende pixels. Velen verdwijnen hier helemaal en ook je broer Jacob houdt zich hier schuil. Lukt het je om hem hieruit te halen? Je kunt dit virtuele hotel beleven als immersant, een onderdeel van de voorstelling, of als toeschouwer.

International Film Festival Rotterdam 2024 barst 25 januari los en eindigt op 4 februari. Bekijk op de website van IFFR 2024 welke films er wanneer en waar in Rotterdam te zien zijn. Tijdens het filmfestival kun je de app gebruiken met de Film Finder. Zo kun je gemakkelijker films vinden die je bij je passen en wordt het kiezen makkelijker; er staan namelijk letterlijk honderden films op het programma.
Foto 3. Bekijk de nieuwste en beste films tijdens de 53ste editie van International Film Festival Rotterdam. Foto: Jan de Groen.

Laatst gewijzigd: 2024-01-19 08:47:26 · Gepubliceerd: 16 januari 2024 - 957