1

Red onze planeet in Revolutie Aarde

Verander zelf de toekomst in Discovery Museum

Bezoek Discovery Museum Nieuws door
Foto 1. Maak de toekomst een stuk kleurrijker in de intense experience Revolutie Aarde. Foto: Discovery Museum

15 januari 2024 bijgewerkt: 6 februari 2024 Geschiedenis Kerkrade, Limburg Ontdek de toekomst in de bijzondere beleving Revolutie Aarde en reis door de wereld van gisteren, vandaag en morgen. Je ziet waar onze welvaart vandaan komt, bekijkt de aarde als een astronaut vanuit de ruimte en wandelt vervolgens de wereld van de toekomst in. Dat is even schrikken! Dode bossen, overal plastic en ander afval... maar is dat wel het hele verhaal? In Museum Discovery geloven ze van niet. Ga aan de slag en keer het tij! Een reis die je wereldbeeld zal veranderen.

Tocht door honderden jaren geschiedenis

Om je heen roken de fabrieksschoorstenen. Mensen zijn hard aan het werk. Revolutie Aarde, de nieuwste belevenis in Discovery Museum, zet je meteen midden in de industriële revolutie. Je komt langs allerlei uitvindingen die ons leven steeds makkelijker maakten en die we nu de gewoonste zaak van de wereld vinden. Boeiend om te zien hoe dit ooit allemaal begon en ons uiteindelijk zelfs in de ruimte bracht. Een letterlijk hoogtepunt.

Foto 2. Je tocht begint honderden jaren geleden tijdens de eerste industriële uitvindingen. Foto: Discovery Museum

Even ben je een astronaut

In de volgende ruimte beleef je dat hoogtepunt zelf. Hier kijk je als een astronaut naar de aarde, die ver onder je voeten ronddraait en al haar verschillende kanten laat zien. Wat ontzettend mooi! Tot je overal barstjes ontdekt, ontstaan door hoe wij met zijn allen leven. En je beseft hoe kwetsbaar ons thuis is, deze blauwe bol omgeven door het zwarte niets van de ruimte.

Foto 3. Kijk als een astronaut naar de aarde, een onvergetelijke ervaring. Foto: still uit de video.

Bezoek aan de toekomst

Dan stap je in de toekomst, vol dode bomen en plastic afval. Troosteloos en kleurloos. Is dit wat ons te wachten staat, het gevolg van hoe we nu leven? Nee, niet hier: dit blijkt een ontdekkingslandschap te zijn, waar je zelf aan de slag kunt om de toekomst een andere wending te geven. Draai aan de knoppen en zorg via games voor een beter resultaat! Samenwerken is key, want alleen samen maak je deze futuristische aarde steeds kleurrijker.

Foto 4. Draai zelf aan de knoppen van de toekomst in het Ontdekkingslandschap. Foto: Discovery Museum

Intense ervaring

De tocht door Revolutie Aarde is een intense ervaring. Hoogste tijd voor de Reflectieruimte, waar je even op adem kunt komen terwijl je een bijzondere film bekijkt. Indrukwekkende beelden laten onze impact zien in zowel de digitale als de echte wereld, maar benadrukt ook de kracht van de juiste keuzes voor een hoopvolle toekomst. Een reis die je raakt.

Foto 5. Je reis eindigt in de Reflectieruimte. Foto: Discovery Museum

Teaser Revolutie Aarde

De tekst gaat verder onder de video.

Goed om te weten over Revolutie Aarde

  • Revolutie Aarde is een nieuw vast onderdeel van Discovery Museum;
  • Deze interactieve ervaring is geschikt voor bezoekers van 6 jaar en ouder, kinderen onder begeleiding van een volwassene;
  • Tijdens de openingsuren van Discovery Museum gaat Revolutie Aarde meerdere keren open en duurt gemiddeld 45 minuten;
  • Er kunnen tegelijkertijd slechts 30 personen per rondgang deelnemen aan deze bijzondere beleving, daarom geldt een toeslag van €3,00 per persoon bovenop de reguliere toegangsprijs;
  • Wil je Revolutie Aarde meemaken? Koop dan meteen een toeslagticket bij je reguliere ticket voor het museum.
Foto 6. Ontdek de intense experience Revolutie Aarde en ga zelf aan de slag voor een kleurrijke toekomst. Foto: Discovery Museum

Laatst gewijzigd: 2024-02-06 21:08:49 · Gepubliceerd: 15 januari 2024 - 1416