1

De leukste markten in januari

Markten, fairs, beurzen en braderieën die je niet wil missen

Markten en braderieën in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Ook in januari zijn er weer veel gezellige markten. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 10 januari 2024 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een gezellige wintermarkt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten en braderieën staan op de planning in januari.

13 januari: Art, Design & Vintage Markt

AMSTERDAM - Combineer een bezoek aan onze hoofdstad met een fijne shopping ervaring op de Art, Design & Vintage Markt. In De Hallen passen veel kraampjes vol prachtige spullen. Schilderijen, Art Deco objecten, glas en keramiek, sieraden, verlichting, Aziatische kunst en decoratieve objecten: wedden dat je hier iets fantastisch moois vindt voor je huis, jezelf of als cadeau?

13 en 14 januari: Boekenmarkt

LANDSMEER - Altijd fijn voor de lange winteravonden: languit met een boek op de bank. En op de Boekenmarkt in Landsmeer koop je voor een prikkie een hele verzameling die je de winter doorhelpen. Want hier vind je nog boeken voor 1 (ja, één) euro de stuk! Tien boeken voor een tientje, wat wil je nog meer? Snel terug naar huis om in je hoofd fantastische avonturen te beleven.

15 januari: Munten Beurs

MIDDELBURG - Houd je van munten? Dan is voor jou de Munten Beurs een waar paradijs. Hier kun je met andere muntenliefhebbers elkaars munten bewonderen en beoordelen. Dus neem vooral ook je eigen munten mee. Wie weet kun je enkele dubbele munten ruilen voor andere fraaie exemplaren.

20 en 21 januari: Brocante d'Hiver

GELDROP - Op het sfeervolle Landgoed en Kasteelhoeve Geldrop vind je dit weekend de mooiste brocante tijdens Brocante d'Hiver. Terwijl je door de prachtige kamers van dit zeventiende-eeuwse kasteel loopt kom je de mooiste schatten en vondsten tegen van zo'n 25 brocanteurs. Vooral de Pronckzaal is omgetoverd tot een prachtige brocante wereld. Een markt en prachtig uitje in één dus. Zelfs in de voormalige paardenstal vind je brocante. Tussendoor kom je in de Taveerne en de Oranjerie weer helemaal bij met een kopje koffie en wat lekkers.

Foto 2. Als het sneeuwt is Landgoed en Kasteelhoeve Geldrop nog sfeervoller. Foto: Bart Klomp

21 januari: Grote snuffelmarkt

Aarle-Rixtel - Van speelgoed tot boeken en van gereedschap tot vintage kleding: je vindt het op de Grote snuffelmarkt in sporthal De Dreef van Aarle-Rixtel. Hier staan de meest uiteenlopende dingen opgesteld in de kraampjes. Praktische spullen voor in huis, gereedschap, meubeltjes, maar ook vintage kleding, sieraden, servies en glaswerk. Nog iets nodig? Probeer dan eerst hier een koopje te scoren!

28 januari: Mega vlooienmarkt

ZWOLLE - Spullen nodig, maar de beurs is nog wat klein na de vele feestdagen? Bezoek dan de Mega vlooienmarkt in Zwolle: gegarandeerd alléén tweedehands spullen. Veel tweedehands spullen, want in de mooie moderne WRZV hallen staan zo'n 180 kramen met van alles voor je huis, je tuin, de kinderen en jezelf. Van huishoudelijke spullen tot vintage kleding.

28 januari: Platenmarkt

UITGEEST - Geen beter uitje voor muziekliefhebbers dan de Platenmarkt. Kleinschalig, gezellig, met bakken vol lp's en singeltjes om je verzameling mee af te maken. Of een nieuw exemplaar te kopen van je grijsgedraaide topalbum. Ondertussen draait een dj live muziek. En kun je onder het genot van een bakkie je passie delen met andere vinyl fans die op zoek zijn naar hun eigen favorieten.

Foto 3. Op de Platenbeurs vind je je favoriete muziek op vinyl. Foto: Bruno via Pixabay

Meer leuke ideeën:

Foto 4. Sla je slag op een gezellige winterfair. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2024-01-31 11:42:41 · Gepubliceerd: 10 januari 2024 - 6