1

Keukenhof bestaat 75 jaar: vier het feest mee!

Bezoek de mooiste bloemententoonstelling ter wereld

Keukenhof Nieuws door
Foto 1. Beleef de lente in Keukenhof. Foto: Keukenhof

15 maart 2024 Toerisme Lisse, Zuid-Holland In Keukenhof barst de lente in alle kleuren los! Het wereldberoemde park in Lisse is geopend van donderdag 21 maart tot en met zondag 12 mei 2024. Dit jaar is éxtra bijzonder: de bloemententoonstelling bestaat namelijk 75 jaar. Zie, hoor, ruik en voel de lente tijdens een dagje Keukenhof!

Mooiste bloemententoonstelling ter wereld

Iedere lente zetten toeristen van over de hele wereld koers richting Lisse. Want daar, midden in de bloeiende bollenstreek, bewonder je de prachtige bloemententoonstelling Keukenhof. Met miljoenen bloemen in prachtige kleuren, slingerende wandelpaden door verschillende tuinstijlen, verrassende doorkijkjes en een authentieke molen om het Hollandse plaatje af te maken. Keukenhof is dit jaar geopend van 21 maart tot en met 12 mei 2024 (dagelijks van 08:00 uur tot 19:30 uur), ook op zon- en feestdagen.

Tip: als je vroeg voor de deur staat, is het nog heel rustig. Of arriveer na 16:00 uur, dan is de grootste drukte weer voorbij.

75 jaar Keukenhof

Op 1 maart 1949 werd besloten om een bloemententoonstelling te organiseren in de tuin rondom Kasteel Keukenhof, als etalage voor het bloembollenvak. En voilà, het idee voor Keukenhof was geboren. In 75 jaar is Keukenhof uitgegroeid tot het mooiste lentepark ter wereld. En dat wordt dit jaar groots gevierd. Op 21 maart wordt afgetrapt met een muzikale openingsshow Symphony of Colours, waarbij operazangeres Laetitia Gerards samen met dansers optreedt. In de jubileumtentoonstelling Keukenhof 75 jaar krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen en ontdekken ze hoe de bloementuin is uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.

Speciaal voor het jubileum heeft Keukenhof een eigen postzegelvel ontworpen. Misschien heb je 'm al voorbij zien komen, want de vrolijke zegels zijn ook bij de Bruna te koop. Een vel Keukenhof 75 jaar telt zes postzegels in drie verschillende ontwerpen: een oranjerode tulp, een blauwpaarse iris en een gele narcis. Leuk om je lentepost mee op te fleuren!

Foto 2. Wandel langs miljoenen bloemen. Foto: Keukenhof

Bloemenshows en feestelijke evenementen

Keukenhof is maar een kleine twee maanden open, toch is er steeds iets nieuws te zien. Goede reden om vaker te gaan dus! Op 23 en 24 maart wordt het begin van de lente gevierd onder het genot van de Hollandse muziek van dweilorkesten. Op 29 en 30 maart staat het park in het teken van Oud-Hollandse dagen, vol traditionele muziek, oude ambachten, klederdracht, kaas en tulpen. Hollandser kan niet! Ook in de overdekte paviljoens is er van alles te zien. In het Beatrix Paviljoen spot je de mooiste anthuriums en orchideeën, en in het Oranje Nassau Paviljoen wordt elke week een nieuwe bloemenshow opgebouwd. Zo bloeien hier van 21 tot en met 26 maart tulpen en hyacinten, terwijl er van 2 tot 12 mei anjers en zomerbloemen te bewonderen zijn. Bekijk de actuele agenda van Keukenhof.

Inspiratietuinen en activiteiten

Het park staat natuurlijk bekend om de glooiende tulpenvelden, maar er zijn ook speciale inspiratietuinen ingericht. In de Beach Garden waan je je op een tropisch eiland vol wuivende palmbomen en rieten parasols. Genoeg inspiratie om je eigen tuin een vleugje Ibiza te geven. De Mediterranean Garden staat in het teken van grote planten, cactussen, warme houten elementen en terracotta-accenten. Zoek je toch wat meer klassieke romantiek? Dan moet je in de Romantic Mystery zijn, met een schilderachtig prieel, een hart van rozen en een oude motor met zijspan – ideaal voor een fotomoment.

Je kunt op eigen houtje door het park wandelen. Tip: verrijk je bezoek met een activiteit! Voor het mooiste uitzicht over Keukenhof én omliggende bollenvelden beklim je de molen uit 1892. Of verken de bollenvelden per fluisterboot tijdens een vaartocht van 45 minuten. Zin in wat actiefs? Huur dan een fiets en trek de velden in. De fietsen en tandems zijn te huur op het parkeerterrein bij de hoofdentree.

Kinderen mee naar Keukenhof

Is een dagje Keukenhof ook leuk voor kinderen? Ongetwijfeld! Ze kunnen een speurtocht door het park doen, dwalen door het doolhof of zich uitleven in de speeltuin. Voor de kleinsten is er een Nijntje-speeltuin. Ook is er een dierenweide met knorrende varkens, prachtige pauwen en zachte konijntjes. Op 17 april komt Nijntje langs in Keukenhof, en in de meivakantie (van 29 april tot en met 3 mei) wandelen Fien en Teun er rond. Gezellig!

Ook leuk

  • Combineer een bezoek aan Keukenhof met een Molencruise van Rederij van Hulst.
  • Of ga op bezoek in Museum De Zwarte Tulp en ontdek groei en bloei van de prachtige bloembollenstreek door de eeuwen heen.
Foto 3. Keukenhof is een waar paradijs. Foto: Keukenhof

Laatst gewijzigd: 2024-03-14 14:11:01 · Gepubliceerd: 15 maart 2024 - 8444