Ontdek allerlei watersporten tijdens de Dutch Water Week

Leer suppen, roeien, zeilen, kanoën, windsurfen en nog veel meer!

Dutch Water Week Redactioneel door
Foto 1. Jong en oud beleeft waterpret tijdens de Dutch Water Week! Foto: Laurens Morel

24 april 2024 Sport Landelijk, Flevoland De Dutch Water Week is een watersportfestival waar jong en oud zich kunnen uitleven. Van 25 mei tot en met 2 juni staan de wateren van Almere en Lelystad in het teken van clinics, watersportwedstrijden en eindeloze mogelijkheden om nieuwe watersporten uit te proberen. Of je nu al je leven lang in de zeilen hangt of je nog nooit een watersport hebt geprobeerd: iedereen is welkom!

Leer skimboarden als een pro

Wat is er nu lekkerder dan aan en op het water zijn als het zonnetje schijnt? Beleef tijdens de Dutch Water Week vele actieve hoogtepunten op en rondom het water met de grote verscheidenheid aan watersporten en urban sports (zoals freerunning en skateboarden) die je kunt uitproberen.

Met sommige watersporten ben je misschien al bekend, zoals zeilen en suppen. Maar heb je bijvoorbeeld al gehoord van skimboarden? Hierbij verplaats je je op een soort plank over laag water en op golven. Op de 27 meter lange waterbaan op het strand van de Esplanade in Almere kun je dit leren! Laat je skills gelijk zien tijdens het amateur 'best run event' in jouw leeftijdscategorie. Alle materialen zijn al aanwezig, je hoeft alleen maar op te dagen in je zwemkleding! Zien hoe de pro's het doen? Kom naar het Open NK Skimboarden!

Hier ontdek je meer uitstapjes op en rondom het water!

Van zeilen tot suppen

Waag je eens aan het zeilen in een éénpersoonsboot tijdens de instapdag! Verschillende boten liggen op zondag 26 mei voor je klaar om het water op te gaan. Of bezoek één van de vele clinics van Sailtoday aan het Almeerderstrand. Suppen, windsurfen, wingfoilen of catamaranzeilen: dit is je kans om je passie voor watersport te ontdekken of verder te ontwikkelen. Voor de doorgewinterde windsurfers met een Windsurfer LT in hun bezit is er de Long Distance Westrijd georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Maar het is ook erg leuk om deze wedstrijd vanaf het droge te aanschouwen! Tijdens de Dutch Water Week vindt ook het NK Suppen plaats, op 25 en 26 mei. Dat is je kans om je talent te tonen, of dat nu in de beginnersklasse of de masterklasse is!

Foto 2. Allerlei workshops voor de kinderen op het water, van kanovaren tot windsurfen! Foto: Optimist on tour, Laurens Morel

Optimist On Tour XL voor de kids

Ook aan de kinderen is volop gedacht! Optimist On Tour XL is speciaal georganiseerd voor kinderen van groep 5 tot en met groep 8, om gratis kennis te maken met kanovaren, zeilen en suppen. Gedurende het hele evenement zijn ze na schooltijd en in het weekend van harte welkom op het Almeerderstrand! Wat dacht je van een rustgevende kanotocht over het waterlandschap van Flevoland, of een eindje avontuurlijk suppen? De kids krijgen zelfs de kans om hun eerste les windsurfen te volgen. Kinderen met een beperking kunnen ook meedoen, want aangepast sporten is mogelijk.

Vliegerweekend en Reddingsbootdag

Daar houdt het niet bij op, want om even bij te komen van al die watersporten zijn er nog meer gezellige activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld het vliegerweekend op 25 en 26 mei, waarbij metershoge vliegers van vliegerteam Fryske Draeken de lucht ingaan op Pampuseiland. Of ga zelf de lucht in met de virtuele luchtballon van Het Geheime Wapen van Amsterdam! Waag op 26 mei een dansje tijdens popfestival Pampus Live, het eiland is dan extra lang geopend. In hetzelfde weekend wordt Reddingsbootdag gevierd aan de steigers van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Bewonder de demonstraties van de moderne en klassieke reddingsboten en vraag de redders van de schepen het hemd van het lijf!

Handig om te weten:

  • De Dutch Water Week vindt voornamelijk plaats op en rondom de wateren van Almere en Lelystad;
  • Iedere dag is het programma verschillend, dus check vooral het complete programma op de officiële website;
  • Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen, de meeste clinics en workshops zijn gratis, maar voor veel activiteiten moet je je wel even inschrijven!
Foto 3. Kom watersport beleven, bekijken en beoefenen tijdens De Dutch Water Week! Foto: Optimist on tour, Laurens Morel

Laatst gewijzigd: 2024-04-24 15:12:55 · Gepubliceerd: 24 april 2024 - 450