Kinderfestival aan zee

De site van het kinderfestival. Hierop staat het hele programma van het festival. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

13 augustus 2004 IJmuiden Op het strand van IJmuiden kunnen kinderen deze zomer genieten van verschillende activiteiten, zoals workshops, voorstellingen en kindertheater. Daarnaast wordt er vooraf, van 16 augustus tot 19 augustus, een piratenschip in elkaar getimmerd Hieraan kunnen kinderen ook meedoen. Het festival zelf duurt van 20 augustus tot 22 augustus.

Vanaf 16 tot 19 augustus is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de voorbereiding van het festival. Tijdens de‘timmer workshop’ kunnen kinderen onder begeleiding bouwen aan een groot houten piratenschip dat half is weggezakt in het zand; het decor van het festival. In het weekend vanaf vrijdag 20 augustus kunnen alle jeugdige piraten en zeemeerminnen‘de trossen los gooien’. Het piratenschip is klaar. Op het dek bevindt zich het podium waar kinderen theatervoorstellingen kunnen maken en bekijken. In het kombuis kunnen ze de ‘scheurbuikrecepten’ maken en ‘schatkistijsjes’ eten. In het achtersteven vertellen bekende verhalenvertellers over de avonturen op zee. Rondom het schip liggen vele onbewoonde eilanden waaronder het eiland, ‘Land in Zicht’.

Verder zijn er allerlei grote en kleine podia waar verschillende artiesten hun voorstellingen vertonen. De programmering zal onder voorbehoud ondermeer een meeslepend stuk van Teatro Munganga brengen en het Poppentheater Lejo laat de voorstelling ‘Handen Omhoog’ zien. Het kinderfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Strandpaviljoen Zeezicht, Rabobank Ijmuiden, Prenatal, Framefietsgallerie, Professor Grunschnabel, een bijdrage van de gemeente Velsen en de provincie Noord-Holland in het kader van het actieplan cultuurbereik.

Entree: € 5,- per kind 2-12 jaar, volwassenen gratis. Alle voorstellingen zijn gratis, voor sommige workshops moeten materiaalkosten betaald worden.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-01-25 13:35:37 · Gepubliceerd: 2004-08-13 18:03:48 - 956