Buitenzinnen

Tuinidee 2006 prikkelt zintuigen

Tuinidee 2006 in Zwolle   Redactioneel door

6 februari 2006 Zwolle, Overijssel Het tuinevenement Tuinidee staat dit jaar in het teken van zintuigen. Van 9 tot en met 12 februari is Tuinidee in de IJsselhallen in Zwolle te bezoeken en van 2 tot 5 maart in de Brabanthallen Den Bosch. De beurs biedt iedere tuinliefhebber en tuingebruiker inspiratie voor het komende tuinseizoen. De beursvloer is zo ingericht dat alle zintuigen worden geprikkeld.

Zintuigen

De beurs bestaat uit verschillende themapaviljoens, die elk een andere zintuig vertegenwoordigen. Zo is er het hof van het Beeld, waar het ‘zien' centraal staat. De kleuren in de tuin en uiteenlopende materialen die gebruikt kunnen worden om de kleurpracht te accentueren komen hier aan bod. Barbecuen met op de achtergrond een ondergaande zon, is een activiteit die terug komt in het hof van de Smaak. Het hof van het Gevoel gaat dieper in op gevoelens die een tuin op kan roepen. De bezoekers kunnen het gevoel ervaren van de eerste zonnestralen op een frisse lentedag of het gevoel van tot rust komen aan de rand van je eigen zwembad. In het hof van het Geluid kan de bezoeker zich helemaal onderdompelen in de tuingeluiden, van een tuin als oase van rust met een kabbelend beekje op de achtergrond tot een tuin met druk en uitbundig gefluit van vogels. De uiteenlopende geuren uit de tuin zijn te beleven in het hof van de Geur. Ieder jaargetijde brengt andere geurende planten en bloemen met zich mee.

Doen

Net als voorgaande jaren is er weer voldoende mogelijkheid om deel te nemen aan workshops in het Tuin en Interieur paviljoen. Ook zijn er verschillende interessante lezingen en leuke demonstraties om bij te wonen. Tijdens de lezingen worden praktische tips gegeven om de tuin een sfeervolle uitstraling te geven. Verder is er een Tuindokter aanwezig om oplossingen te bieden voor groenproblemen. Met het thema buiten koken en buiten smullen, zorgt de OutdoorKookFair voor een goede aanvulling op de beurs TuinIdee Zwolle.

Openingstijden in de IJsselhallen in Zwolle: 9 februari en 10 februari van 12.00 tot 21.00, 11 februari en 12 februari van 10.00 tot 18.00. Toegangsprijs voor volwassenen Zwolle 9,-. Openingstijden in Brabanthallen Den Bosch: 2 maart en 3 maart van 10.00 tot 22.00, 4 maart en 5 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs voor volwassenen: € 12,-. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar € 5,-.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-02-06 12:36:02 - 1877