Libelle Zomerweek 10 jaar

Zomerweek in het teken van Nederland

Openingstijden en prijzen Redactioneel door

archief oud artikel 10 mei 2006 Almere, Flevoland Van 15 mei tot en met 21 mei viert de Libelle Zomerweek haar tiende editie op het Almeerderstrand. Het vrouwenblad heeft dit jaar voor een oer-Hollands thema gekozen: 'Made in Holland'. Het strand van Almere is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een Nederlands tafereel, compleet met molens en bloemen.

'Hollandse Meesters'

Naast de typisch Nederlandse uitstraling van het evenement, staan ook de activiteiten van de Zomerweek in het teken van ons kikkerlandje. Zo is er de beautyworkshop 'Hollandse blosjes' en kunnen de bezoekers Hollandse Sushi of Delfts blauwe tegels maken. Het thema van de Libelle Zomerweek komt ook tot uiting door het plaatsen van een aantal reproducties van schilderijen uit de 17e, 18e en 19e eeuw uit het Rijksmuseum. De 'Hollandse Meesters' zijn vier vierkante meter groot.

'Normaal'

De activiteiten van de Zomerweek zijn dit jaar uiteenlopend. Zo verzorgt de Achterhoekse band 'Normaal' de opening van de Zomerweek, kunt u een workshop Nordic Walking volgen of de expositie van het Rijksmuseum bekijken. In de Libelle Tuin is het mogelijk om zelf een bloempot te decoreren. De bezoeker kan bij een aantal NCRV-programma's een kijkje achter de schermen nemen, zoals Taxi, Hello Goodbye en Dokument. Het programma Una Voce Particolare met Ernst Daniel Smid biedt de kans om een speciale auditie te doen met publiek.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 mei 2006 - 6059