Dansen op het Zomercarnaval

Agenda van het Zomercarnaval |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

26 juli 2006 Rotterdam, Zuid-Holland Ortel Zomercarnaval 2006 in Rotterdam gaat op donderdag 27 juli van start. Op deze dag trapt het evenement af met de Zomercarnaval Beachparty op het Strand aan de Maas in Rotterdam. Daarnaast zijn er de daarop volgende dagen verschillende optredens op twee podia in de stad te bezoeken. Het zomercarnaval sluit af met een grote straatparade.

Beachparty

De Beachparty wordt om 20.00 uur officieel geopend door de Queen Zomercarnaval, de 23-jarige Katy Cedeño Manzanillo. De van oorsprong Dominicaanse Katy won afgelopen 16 juli de Queen Election en mag zich een jaar lang Queen Zomercarnaval noemen. Ook de 40-koppige brassband New System Brass uit Suriname maakt zijn opwachting tijdens de Beachparty. DJ Zoontje sluit het feest af.

Straatparade

De Straatparade van Zomercarnaval start p[ zaterdag 29 juli om 13.00 uur en gemiddeld lopen en dansen de deelnemers 2,5 uur achtereen door de straten van Rotterdam. Om oververhitting te voorkomen wordt vanuit de parade water uitgedeeld aan het publiek dat langs de route staat. De deelnemers in de parade krijgen hun eigen bevoorrading met water en ijs op de praalwagens. Bij veel zon zullen de Queens en danseressen op de wagens onder parasollen staan. Aan de Straatparade doen ruim 2000 deelnemers mee.

Naast de Straatparade presenteert Zomercarnaval op deze dag twee podia op de Coolsingel en het Churchillplein, waar een groot aantal Latin artiesten optreedt, met onder meer de Caribische muziekband Orquesta Cache Deluxe en de Braziliaanse live sambaband Leandro & Bateria da Mangueira. Het Churchillplein verandert in de openlucht dancesquare XStage met diverse Latin DJs, waaronder Real El Canario en DJ Fai-Oz.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-07-26 14:17:19 - 2024