1

Nazomerfestival zoekt het water op

Zeeland Nazomerfestival   Redactioneel door

archief oud artikel 24 augustus 2006 Middelburg, Zeeland Van 29 augustus tot en met 9 september 2006 vindt voor de 6e keer Zeeland Nazomerfestival (ZNF) plaats. Het festival brengt eigen theaterproducties, speciaal gemaakt voor locaties in het Zeeuwse landschap. Dit jaar spelen de voorstellingen vooral op en aan het water. Het hart van het festival is traditiegetrouw in de Abdij van Middelburg. Het festival biedt dans, film en literatuur, maar vooral muziek in allerlei genres.

Vliegende Hollander

Vlaggenschip van het ZNF is de uitvoering van Wagners beroemde opera "Der fliegende Holländer". Voor het eerst in Nederland en Vlaanderen wordt dit werk uitgevoerd op locatie en in de open lucht. Gespeeld wordt in de haven van Terneuzen op echte schepen. Het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera werkt mee aan deze productie. Het toneelstuk "De ondergang van de Titanic" speelt aan boord van een stoomschip uit 1910. Het mythische verhaal van de ondergang van dit onzinkbaar gewaande schip, wordt tijdens een mini-cruise op de Zeeuwse wateren, opnieuw verteld.

Kamp Westkapelle

Het voormalige opvangkamp van Ambonezen achter de zeedijk van Westkapelle is de locatie voor het muziektheaterstuk "De vrouwen van Kamp Westkapelle". Een Molukse vrouw die het kamp als kind beleefde, blikt terug op een woelige tijd. Precies 50 jaar geleden werden de mannen uit het kamp afgevoerd na een vreedzame opstand tegen de uitzichtloze situatie waarin zij zich bevonden. De theatermarathon "Marius, Fanny en César" wordt opgevoerd bij de vismijn van Vlissingen.

Festivalhart

Het festivalhart in Middelburg biedt een mengeling van gevestigde namen en aanstorm- end talent. Het opent op 1 september met een hiphop optreden van DJ Grazzhoppa Bigband (12 deejays aan 24 draaitafels) in combinatie met het jazztrio Aka Moon. Bettie Serveert speelt op ZNF een semi-akoestische set. Arsenal en Absynthe Minded zijn bands die hun sporen in Vlaanderen al hebben verdiend. Ook "de Nederlandse Jamie Cullum" Wouter Hamel en de hedendaagse bigband Flat Earth Society treden op.

Danshuis

Het nieuwe danshuis Station Zuid presenteert in de Nieuwe Kerk van de Abdij hun eerste locatie-voorstelling "The Recital". De kruidentuin van de Abdij biedt de juiste ambiance voor het programma Gekruide Zinnen waarin bekende schrijvers het publiek verleiden met pikante verhalen en poëzie. Op 9 september sluit het Nazomerfestival 2006 af met een optreden van de Belgische rockgroep dEUS.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-08-24 15:06:25 - 1325