Volle steigers tijdens 23e HISWA te water

Evenementen tijdens HISWA te water |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Ruim 450 boten in haven IJmuiden

31 augustus 2006 IJmuiden, Noord-Holland Van 5 tot en met 10 september 2006 vormt jachthaven Marina Seaport IJmuiden wederom het decor voor de 23ste editie van de HISWA te water. De in-water bootshow presenteert een breed aanbod van ruim 450 nieuwe schepen van Nederlandse en internationale jachtbouwers.

Mekka

De HISWA te water is het Mekka voor de ervaren watersporter. Nergens anders in Europa treft hij in één keer een dergelijk aanbod van luxe boten in de range van zeven tot dertig meter bij elkaar. Jachtbouwers uit de hele wereld presenteren zowel seriegebouwde schepen als custom-built schepen.

Snufjes

Het aanbod op de HISWA te water omvat klassieke en moderne sloepen, toerjachten en wedstrijdzeiljachten, comfortabele motorkruisers en supersnelle sportboten. Alle boten bij elkaar vormen in totaal een lengte van zo’n vijf kilometer. De luxe motorjachten zijn vaak voorzien van de nieuwste technische snufjes en aangename voorzieningen. Oog voor design, meer comfort en optimaal bedieningsgemak zijn de trends bij de grotere zeiljachten.

Drijvende champagne

Ruim honderd aanbieders van artikelen, kleding en diensten op het gebied van watersport presenteren zich in individuele stands en een groot tentenpaviljoen op de boulevard van de jachthaven. Hier bevinden zich ook diverse restaurants en bars. Uniek is de drijvende champagnebar die gelegen is aan de steigers, omringd door luxe jachten. Hier kunnen bezoekers terecht voor een glas champagne en andere delicatessen.

Meevaren

Zelf de sensatie van het zeilen op een oceaanracer ervaren? Bezoekers kunnen zich tijdens HISWA te water opgeven voor een matchrace tussen twee snelle wedstrijdjachten. Onder leiding van professionele wedstrijdzeilers strijden de grote zeiljachten om de snelste tijd op een op de Noordzee uitgezet parcours.

Foto: Otti Fotografie

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-08-31 11:51:20 - 2252