Tentoonstelling voor populaire orchidee

Openingstijden Orchiade |  
Redactioneel door

18 september 2006 Arcen, Limburg De Kasteeltuinen Arcen zijn van 22 september tot en met 1 oktober het decor van een grote orchideeëntentoonstelling, de Orchiade 2006. In de zalen van het kasteel zullen Nederlandse kwekers hun mooiste en meest kleurrijke orchideeën presenteren. De grote kas van Kasteeltuinen Arcen wordt helemaal omgebouwd tot een tropisch plantenparadijs, waar orchideeënhobbyisten hun planten tentoonstellen.

Thema's

Elke zaal van het kasteel zal worden ingericht volgens een bepaald thema. Er worden onder meer bruidsarrangementen getoond, 101 moderne potplantentrends en romantische boeketten en bloemstukken. Maar ook kleur en geur vormen belangrijke onderdelen op de Orchiade. De Nederlandse orchideeënkwekers laten zien welke bloemen en planten er op topniveau worden gekweekt.

Casa Verde

In de Casa Verde, de grote tropische kas van Kasteeltuinen Arcen, komen de liefhebbers van botanische orchideeën aan hun trekken. Honderden verschillende planten van klein tot groot, van bijzonder tot zeer zeldzame exemplaren worden hier door de leden van de Nederlandse Orchideeën Vereniging (NOV) verzameld.

Kunstig

Naast alle soorten orchideeën, is er meer te beleven op de Orchiade 2006. Zo laten kunstschilders en fotografen zien hoe zij de schoonheid van de bloem ervaren. In het kasteel zullen verschillende kunstwerken te zien zijn. Wie de orchideeën in huis wil halen, kan een keuze maken uit het ruime te koop aangeboden assortiment, evenals speciaal oppotmateriaal en meststoffen voor orchideeën.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-09-18 12:53:57 - 2837