Op reis met de kleine prins

Villa Zebra | Redactioneel door

14 februari 2007 Rotterdam, Zuid-Holland "Grote mensen begrijpen nooit iets uit zichzelf en voor kinderen is het vervelend hen altijd weer alles uit te moeten leggen", schreef Antoine de Saint-Exupéry in zijn boek De Kleine Prins. Speciaal voor deze slimme kinderen organiseert Villa Zebra in Rotterdam een tentoonstelling gebaseerd op het bekende verhaal. Tot 2 september 2007 gaan de 4 t/m 12 jarigen, in navolging van de kleine prins, op ontdekkingsreis langs zeven planeten.

Op zoek met het hart

Het museumbezoek start met een korte film waarin acteur en theatermaker Peter Faber het verhaal van de prins vertelt. Met de plattegrond van het heelal gaan de kinderen op reis door de tentoonstelling. Al zoekend ontdekken de kinderen zeven planeten waarop belangrijke volwassenen wonen: vader, moeder, opa en oma, de postbode, leraar of lerares, sinterklaas en een idool.

Rokende wc-pot

De tentoonstelling is interactief opgesteld. Opa en oma hebben een rokende wc-pot, uitproberen mag. Gluur door de brievenbus van de postbode of ontdek waar Sinterklaas zich in de zomer mee bezig houdt. Op hun reis leggen de kinderen de ontdekkingen vast in een tekening, zo krijgt hun eigen heelal vorm.

Wordt beroemd

Na een bezoek aan de tentoonstelling kunnen de kinderen meedoen aan de workshop Fan Shop. Op de Idolenplaneet van de tentoonstelling bedenkt een ieder wat hij of zij later wil worden. Een beroemde voetballer of een zangeres? In de workshop poseren de kinderen als sterren en maken eigen merkproducten. Iedere woensdag, zaterdag en zondag zijn er vanaf 12.00 uur workshops voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In de vakantie is er elke dag een workshop. Fan Shop start iedere 45 minuten en duurt ongeveer 1,5 uur. "Vaarwel", zei de vos, "Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar."

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-02-12 17:45:29 - 165