1

Visserijmuseum Woudrichem

woudrichem, Noord-Brabant (0.11km)  -  Woudrichem was altijd heel belangrijk voor de zalmvisserij. Het Visserijmuseum vertelt over de geschiedenis van de vissersplaats en toont bootjes, technieken en foto's.

Korenmolen Nooit Gedagt

woudrichem, Noord-Brabant (0.16km)  -  Korenmolen Nooit Gedagt is de enige achtkante stenen stellingmolen in Nederland. Nog elke dag is de molen in bedrijf. In de bijbehorende molenwinkel koop je allerlei lekkers.

De Pannekoekenbakker Woudrichem

woudrichem, Noord-Brabant (0.39km)  -  Op een mooi plekje bij de Maas, de Waal en de Merwede ligt het pannenkoekenrestaurant De Pannekoekenbakker. Kom lekker smullen in dit drijvende restaurant!

De Dalemsluis

gorinchem, Zuid-Holland (1.07km)  -  Net buiten Gorinchem ligt de Dalemsluis uit 1814. Ooit werd het land rond Gorinchem met deze sluis onder water gezet als de vijand te dichtbij kwam. De batterijen die de sluis verdedigden zijn verdwenen, maar er staat nog wel een gebedshuis bij.

Molen De Hoop Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (1.93km)  -  Op de stadswallen van Gorinchem staat fier korenmolen De Hoop. Overdag een fraai gezicht, maar ook 's avonds. Dan wordt de molen verlicht door tientallen energiezuinige ledlampen.

De Kruitmagazijnen

gorinchem, Zuid-Holland (2km)  -  In de zuidoostelijke vestingwallen van Gorinchem vind je twee kleine, volledig gerestaureerde kruitmagazijnen met dikke bakstenen muren en fraai gewelfde plafonds. Tegenwoordig kun je er gratis exposities bekijken.

Dalempoort Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (2.05km)  -  In de vestingwallen aan de zuidoostkant van Gorinchem vind je de enige nog overgebleven stadspoort: de Dalempoort

Minimuseum Luisterpost Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (2.21km)  -  Minimuseum Luisterpost Gorinchem houdt een bijzonder stukje geschiedenis levend: het afluisteren van Russisch militair radioverkeer in Gorinchem en Fort Vuren tijdens de Koude Oorlog.

Huis 't Coemt al van God in Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (2.24km)  -  Scheve muren van oude bakstenen, witte ornamenten en lieflijke rode luikjes: ga in Gorinchem zeker even kijken bij voormalig woonhuis 't Coemt al van God uit 1563.

Wilhelminapark Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (2.25km)  -  Net buiten de zuidelijke vestingwal van Gorinchem, naast de veerboten, ligt het Wilhelminapark met speelveldje en strandje. Hier kun je even bijkomen aan het water van rivier de Merwede.

Brugwachtershuis In den Blowen Hoet

gorinchem, Zuid-Holland (2.27km)  -  Aan de Lingehaven van Gorinchem staat het bijzondere Brugwachtershuis In den Blowen Hoet. Niet het oudste monument van Gorinchem, maar wel een van de mooiste. En het meest gefotografeerde huis van de vestingstad!

Lutherse Schuilkerk

gorinchem, Zuid-Holland (2.3km)  -  Achter een romantisch poortje schuilt een klein geheim in Gorinchem: de Lutherse Schuilkerk, waar nog steeds diensten worden gehouden.

Gorcums Museum

gorinchem, Zuid-Holland (2.45km)  -  Verwonder je over de historie van de stad Gorinchem en bezoek de spraakmakende tentoonstellingen in het Gorcums Museum.

Hugo de Groot poortje

gorinchem, Zuid-Holland (2.46km)  -  Wist je dat Hugo de Groot na zijn ontsnapping uit Slot Loevestein eerst naar Gorinchem ging? Het Hugo de Groot poortje herinnert hieraan.

Hendrick Hamel Museum

gorinchem, Zuid-Holland (2.46km)  -  In het Hendrick Hamel Museum maak je kennis met de zeventiende-eeuwse zeeheld Hendrick Hamel uit Gorinchem!

Wandel rond Gorinchem over de vestingwallen

gorinchem, Zuid-Holland (2.52km)  -  De vestingwallen van Gorinchem lopen nog helemaal rondom de oude vesting, nu het centrum van Gorinchem. Een mooie wandeling van zo'n vijf kilometer, waarbij je langs enkele mooie monumenten komt en langs kanonnen.

De Memory Bricks van Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (2.52km)  -  In Gorinchem liggen overal speciale doorzichtige Memory Bricks verstopt in de historische straatjes, die steeds een ander voorwerp bevatten. Vind ze allemaal met de speurtocht van de VVV.

De Grote Toren van Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (2.58km)  -  De Grote Toren op de Markt torent hoog boven Gorinchem uit. Een prachtige toren om te zien, maar nog leuker om te beklimmen voor een fraai uitzicht. Als je door de kerkdeur stapt kom je eerst in een stilteruimte waar het bijzondere kuntwerk De...

A15 Karting

gorinchem, Zuid-Holland (2.72km)  -  Bij A15 Karting in Gorinchem is meer te doen dan karten! Zo zijn er ook activiteiten als paintballen, lasergamen en sumoworstelen.

Recreatiegebied Het Lingebos

vuren, Gelderland (4.15km)  -  Recreatiegebied Het Lingebos bij Vuren is meer dan alleen een bos. Het is een prachtig gecontroleerd wild natuurgebied van Staatsbosbeheer, waar je heerlijk kunt wandelen. En dan is er nog het recreatiedeel, vol activiteiten voor jong en oud!

Natuurcentrum Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (4.22km)  -  Het Natuurcentrum in Gorinchem bestaat uit een kinderboerderij, een educatief centrum en een theehuis. Leuk voor zowel jong als oud!

Openluchtzwembad De Tobbe

arkel, Zuid-Holland (4.85km)  -  Zwembad De Tobbe is een klein openluchtzwembad in Arkel waar het heerlijk is tijdens warme dagen. Ook kun je er meedoen met de zwemvierdaagse!

Tropisch zwembad Caribabad

gorinchem, Zuid-Holland (4.89km)  -  Het tropische zwembad Cariba-bad zorgt voor veel vertier. Er is een geweldig recreatiebad, maar er worden ook spetterende feesten gegeven.

Fort Altena

werkendam, Noord-Brabant (5.27km)  -  Lunchen, vergaderen of een bruiloftsfeest: het Brabantse Fort Altena is voor al deze gelegenheden een bijzonder karakteristieke locatie. Geniet op het terras of binnen in de brasserie. Of neem een picknickkrat mee en zoek een plekje in het...

de Belhamel

de Belhamel

Tot €4,70 korting op je tickets! Bij De Belhamel vervelen kinderen zich geen moment. In het indoorspeelparadijs spelen de kleine avonturiertjes lekker droog, bij mooi weer kunnen ze los in de buitenspeeltuin en er is een prachtige vaarvijver waar je met een roeibootje op mag. Gaaf!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Martinuskerk Woudrichem