Uitstapjes vlakbij OERRR speelnatuur De Wieden

Verken het 'drijvende land' in De Wieden

sint jansklooster, Overijssel  -  In een schilderachtig straatje met historische veenwerkershuisjes ligt bezoekerscentrum De Wieden. Het startpunt voor een dag in het waterrijke gebied, met bewoners als de otter en de zwarte stern. Zoek ze op en geniet van de veelzijdige natuur.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Vaar mee met de Eco Waterliner

sint jansklooster, Overijssel  -  Zo geniet je echt volop van het prachtige natuurgebied de Wieden: vanaf het kabbelende water aan boord van de fluisterstille watertaxi Ecowaterlliner.

geopend, elke dag geopend 

A.J. Troost Ballooning

emmeloord, Flevoland (1.88km)  -  Vlieg mee en ervaar de stilte in de lucht. Wat een uitzicht! Een luchtballonvaart met A.J. Troost Ballooning vergeet je nooit meer.

elke dag geopend 

Watertoren Sint Jansklooster

sint jansklooster, Overijssel (4.95km)  -  De watertoren van Sint Jansklooster staat als een wachter in natuurgebied De Wieden. Al op leeftijd aan de buitenkant, maar binnenin nieuw en eigentijds. Beklim de toren en geniet van het uitzicht!

open op zaterdag - soms geopend op donderdag 

Pioniersmuseum

kraggenburg, Flevoland (5.52km)  -  Alles over de grondleggers van de Noordoostpolder vind je in het Pioniersmuseum. Ga terug naar de tijd van de drooglegging van de Zuiderzee!

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Museum Het Gildenhuys

blokzijl, Overijssel (5.55km)  -  In Blokzijl blijft de geschiedenis levend in Museum Het Gildenhuys. Diverse exposities en een stadswandeling laten je een duik in de tijd nemen.

vandaag nog gesloten, geopend 1 mei t/m 31 oktober, van 13:30 uur tot 17:00 uur 

Partyschip Giethoorn

giethoorn, Overijssel (5.61km)  -  Heerlijk genieten van de wateren rondom Giethoorn vanaf Partyschip Giethoorn, een van de beste varende accommodatie van Noordwest-Overijssel.

elke dag geopend 

Wandelroute Vuurtorenpad

blokzijl, Overijssel (5.62km)  -  De vuurtoren, de wijngaard, de akkerbouw, de boerderijwinkel, prachtige singels, het grazende vee: Ontdek het allemaal bij wandelroute het Vuurtorenpad.

elke dag geopend 

Rijksmonument Waterloopbos

marknesse, Flevoland (5.7km)  -  Ontdek overwoekerde Deltawerken en de havens van IJmuiden in het klein. In Rijksmonument Waterloopbos zijn schaalmodellen van waterwerken uit de hele wereld te zien.

elke dag geopend 

Vier een familiedag of familieweekend in Giethoorn

giethoorn, Overijssel (5.94km)  -  Vaar door het Venetië van het Noorden en ga picknicken op het eiland! Ga daarna de strijd aan tijdens een potje glowgolf, indoor lasergame of outdoor paintball. Giethoorn is meer dan water, dat bewijst Camping Herom.

open op zondag, maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Actief dagje uit met HistoMobil

giethoorn, Overijssel (5.99km)  -  In het pittoreske Giethoorn zorgt HistoMobil voor een actief dagje uit. Voor elk budget zijn er leuke activiteiten voor een familiedag of bedrijfsuitje.

elke dag geopend 

Groepsuitjes in Giethoorn - Hollands Venetië

giethoorn, Overijssel (6.11km)  -  Families en bedrijven vinden een uitdaging in Giethoorn. Hollands Venetië organiseert oer-Hollandse arrangementen voor groepen.

elke dag geopend 

Sloep varen in de Weerribben

zwartsluis, Overijssel (6.42km)  -  Achterover leunend in de zachte kussens of met de handen stevig aan het roer van een luxe sloep verkent iedereen de prachtige Weerribben-Wieden. Sloepverhuur Zwartsluis zorgt voor een ontspannen dagje op het water!

's zondags gesloten 

Los een moord op, leer boogschieten en meer spannende...

baarlo, Overijssel (6.46km)  -  Klimmen met familie, sieraden maken met vriendinnen of paintballen met vrienden? De Strandhoeve heeft ruim zestig activiteiten: van een moordspel tot boogschieten en kanoën. Stel je eigen groepsuitje samen voor een topdag!

geopend op afspraak of bel +31 (0)527 203 791 

Wandelen in Giethoorn

giethoorn, Overijssel (6.53km)  -  Wandel en fiets langs de vele grachten. Het is in Giethoorn niet alleen in de zomer genieten, maar zeker ook in de winter. Bewonder het pittoreske dorp in alle jaargetijden.

elke dag geopend 

Varen met een fluisterbootje in Giethoorn

giethoorn, Overijssel (6.55km)  -  Vaar met een fluisterstil bootje door het prachtige Giethoorn. Onder de bruggetjes door, op zoek naar de mooiste plekjes!

open op zondag, maandag, dinsdag en zaterdag 

Zintuigentuin Zwartsluis

zwartsluis, Overijssel (6.57km)  -  Prikkelende zintuigen in de tuin van Albert Greveling. Ontdek de prachtige composities van kleuren, geuren en smaken.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van OERRR speelnatuur De Wieden