1

Uitstapjes vlakbij Wadloopcentrum Pieterburen

Schip ahoy! Varen en feestjes op de MS Tender

lauwersoog, Groningen (0.28km)  -  Deinend op de golven, de wind door je haren en een drankje bij de hand. Geniet samen van een dagje zee op de MS Tender. Vaar over de Waddenzee van Lauwersoog naar Borkum. Grote kans dat je onderweg zeehonden ziet!

Groepsaccommodatie Zeil- en surfschool De Lauwer

lauwersoog, Groningen (0.38km)  -  Op zoek naar een verblijf voor een schoolreisje, introkamp of feest? Vlak aan het water in Lauwersoog ligt de groepsaccommodatie van Zeil- en surfschool De Lauwer. Er is hier voldoende mogelijkheid voor waterrecreatie.

TukTuk Lauwersoog

lauwersoog, Groningen (0.48km)  -  Een rondje Lauwersoog en ook nog een stukje Groningen meepakken. Toerend met de tuktuks van TukTuk Lauwersoog kun je wel blijven rijden! Of misschien toch even stoppen; voor een high tea in de Theefabriek, een picknick of een diner. Tuk ze!

Vaartochten en excursies MS Boschwad

lauwersoog, Groningen (0.65km)  -  Vaar mee met waddenschipper Jacob, kapitein van de MS Boschwad. MS Boschwad vaart vanaf Lauwersoog en Schiermonnikoog en heeft verschillende mooie excursies. Spot bijvoorbeeld zeehonden of verken de Engelsmanplaat.

Rondvaartbedrijf Lauwersmeer

lauwersoog, Groningen (2.07km)  -  Heerlijk achterover leunen en genieten van een prachtig uitzicht over het Lauwersmeer. Maak een vaartocht met Rondvaartboot De Vlinderbalg!

Uitkijktoren Vlinderbalg

lauwersoog, Groningen (2.76km)  -  Ontdek de mooiste sterrenhemel van Nederland bij Uitkijktoren Vlinderbalg op het hemelplatform, of spot overdag alle soorten vogels die je maar kunt bedenken!

Nationaal Park Lauwersmeer

lauwersoog, Groningen (3.23km)  -  Het Lauwersmeer is een aantrekkelijk leefgebied voor verschillende dieren en planten. De natuur strekt zich kilometers ver uit, een oase van rust en ruimte.

Molen De Eendracht Anjum

anjum, Friesland (6.39km)  -  Molenmuseum De Eendracht beschikt over een rijke collectie van de historie van de molen. Zes zolders met van alles en nog wat brengen de molen tot leven!

Wadlopen bij Paessens-Moddergat - Oan 'e dyk

paesens, Friesland (7.93km)  -  Maak een prachtige tocht op het wad met een gids van Stichting Oan 'e dyk. Geniet van een unieke wandeling over de zeebodem. De tochten starten bij het wadloopcentrum onder aan de dijk in Paessens-Moddergat.

Vakantieboerderij de Kooiplaats

schiermonnikoog, Friesland (8.12km)  -  Logeer op Vakantieboerderij de Kooiplaats en ontdek de mooiste flora en fauna die het eiland te bieden heeft. Gelegen aan de rand van duinen en kwelders, is de Kooiplaats een ideaal vertrekpunt voor wandel- en fietstochten.

Vakantieboerderij De Kooiplaats

schiermonnikoog, Friesland (8.18km)  -  Vakantieboerderij De Kooiplaats is de meest noordelijke camping van Nederland. Geniet van kamperen bij een melkboer en dit prachtige eiland!

Fietsverhuur Soepboer

schiermonnikoog, Friesland (8.31km)  -  Ontdek Schiermonnikoog te fiets! Bij Fietsverhuur Soepboer zijn de leukste fietsen te huur, zoals een tandem of een hondenkar. Vraag naar de prachtige fietsroutes over het eiland.

Snoepwinkel 't Peperhúsjen

schiermonnikoog, Friesland (8.46km)  -  Wip even binnen bij het schattige snoepwinkeltje 't Peperhúsjen op Schiermonnikoog. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Monniken Schiermonnikoog

schiermonnikoog, Friesland (8.46km)  -  De monniken van Abdij Sion uit Diepenveen zijn verhuisd naar Schiermonnikoog. Daar bouwen ze aan een nieuw klooster. Meedoen met de erediensten is dan weer mogelijk.

Harthoorn Huifkartochten

schiermonnikoog, Friesland (8.53km)  -  Geniet met een huifkar van het prachtige Schiermonnikoog. De koetsier is tevens gids en vertelt alles over de natuur en geschiedenis van het eiland.

AtelierSchier - workshops in een stadsbus

schiermonnikoog, Friesland (8.53km)  -  Schiermonnikoog is maar klein, maar herbergt een grootse natuurlijke schoonheid. Atelier Schier brengt de natuur dichterbij door inspirerende workshops. Maak bijvoorbeeld een kunstwerk met strandvondsten!

Filmhuis aan Zee

schiermonnikoog, Friesland (8.62km)  -  Geniet in het Filmhuis aan Zee van de nieuwste filmhuisfilms. Eerst lekker uitwaaien en daarna popcorn eten en films kijken!

Rijwielverhuur Schierfiets

schiermonnikoog, Friesland (8.63km)  -  Fietsend op een van de trendy fietsen van Schierfiets verken je de mooiste plekjes op Schiermonnikoog. Iedereen kan mee!

Museum 't Fiskershùske

moddergat, Friesland (8.64km)  -  Museum 't Fiskershúske is een tastbare herinnering aan de vissers die hier in vorige eeuwen woonden en werkten. Bekijk de oude vissershuisjes en luister naar het aangrijpende verhaal van de ramp van Moddergat in 1883.

Schelpenmuseum Paal 14

schiermonnikoog, Friesland (8.66km)  -  Na insecten zijn weekdieren de grootste diergroep ter wereld en zeker het ontdekken waard. Kom naar het Schelpenmuseum op Schiermonnikoog!

Eilander Balgexpres

schiermonnikoog, Friesland (8.67km)  -  Ga mee met de Eilander Balgexpres en beleef Schiermonnikoog van een heel andere kant! De tocht gaat naar het meest oostelijke deel van het eiland: De Balg.

Zwembad De Dúnatter

schiermonnikoog, Friesland (8.74km)  -  Geniet van verkoeling en de mooie natuur van Schiermonnikoog in openluchtzwembad De Dúnatter. Neem een lekkere duik en geniet van het mooie waddeneiland.

Zuidertoren Schiermonnikoog

schiermonnikoog, Friesland (8.76km)  -  De Zuidertoren van Schiermonnikoog werd in 1853 gebouwd als vuurtoren, maar werd in 1950 tot watertoren ingericht.

Bunkermuseum Schlei

schiermonnikoog, Friesland (8.93km)  -  De Tweede Wereldoorlog komt tot leven in Bunkermuseum Schlei. Er worden regelmatig excursies georganiseerd langs de overgebleven bunkers.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Wadloopcentrum Pieterburen