1

Uitstapjes vlakbij Nederlands Artilleriemuseum

Museum Korps Rijdende Artillerie

elburg, Gelderland (1.22km)  -  Het Korps Rijdende Artillerie is het oudste en nog altijd operationele onderdeel van de Koninklijke Landmacht. In dit museum herleeft deze militaire geschiedenis. Op het terrein is ook een manege aanwezig.

Groepsaccommodatie 't Campvelt

doornspijk, Gelderland (3.56km)  -  Groepsaccommodatie 't Campvelt is perfect voor kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, teamuitjes en familiedagen. Kom een dagje teambuilden bij Groepsaccommodatie 't Campvelt.

Ampies Berg

't harde, Gelderland (3.69km)  -  Tijdens een reis naar Oostenrijk werd Ampie Bouw verliefd... op de bergen en de natuur. Weer thuis besloot hij samen met zijn vrouw een Alpen tuin aan te leggen. Bewonder deze bijzondere tuin Ampies Berg, met bloemen, planten, vijvers en zelfs...

Groepsaccommodatie De Hertekolk

epe, Gelderland (4.07km)  -  Groepsaccommodatie De Hertekolk is een ecologisch verblijf verscholen in een groot bos bij Epe. De accommodatie is uitermate geschikt voor een schoolkamp of een ander groepsverblijf.

Zandverstuiving De Haere

't harde, Gelderland (4.1km)  -  Rol door het zand van stuifzandgebied De Haere, of laat je betoveren door de bijzondere natuur. Wees wel voorzichtig, want die bijzondere natuur is ook erg kwetsbaar.

A. Vogeltuinen

elburg, Gelderland (4.52km)  -  Bezoek de gezondste plek van Nederland tussen 't Harde en Elburg. In de A. Vogeltuinen groeien talloze geneeskrachtige kruiden en planten.

RCN de Jagerstee

epe, Gelderland (5.14km)  -  Midden op de Veluwe, bij het gezellige plaatsje Epe, bevindt zich vakantiepark RCN de Jagerstee. De perfecte plek om vakantie te vieren met het hele gezin.

De Brink Zalencentrum

oldebroek, Gelderland (5.54km)  -  Oldebroek mag dan klein zijn, feesten in De Brink Zalencentrum is groots! Voor een thema, huwelijk of personeelsfeest: overal past een perfect feest bij.

Graf van Buys Ballot

heerde, Gelderland (5.7km)  -  In het prachtige natuurgebied De Dellen in Heerde ligt het graf van Cornelis Sebastiaan Buys Ballot, landheer van De Dellen van 1890 tot 1928.

Kroonluchter Atelier De Rode Hoeve

oldebroek, Gelderland (5.82km)  -  Ruim duizend oude en antieke kroonluchters hangen in Kroonluchteratelier 'De Rode Hoeve' in Oldebroek. Je kan er een dagje heerlijk rondneuzen en zelfs een kroonluchter mee naar huis nemen.

Heerderstrand

heerde, Gelderland (7.16km)  -  Ga voor een heerlijk zomers dagje naar het Heerderstrand! Op het strand, dat bekend staat om zijn zuivere water, is van alles te beleven. Kom wandelen of kanoën met vrienden of met de kids!

Pitch&Putt Heerde

heerde, Gelderland (7.22km)  -  Pitch&Putt Golf in Heerde is toegankelijk voor mensen zonder golfervaring. Met een negen of achttienholesbaan is er genoeg variatie! Wil je een keer wat anders, kies dan voor ook foot- of bosfootgolf.

Ontdek Verhalenmuseum Sjoel Elburg

elburg, Gelderland (7.38km)  -  Maak kennis met twaalf Joodse families uit Elburg en leef hun leven! In Sjoel Elburg ontdek je de bijzondere verhalen van een kleine, Joodse gemeente die tot aan de Tweede Wereldoorlog in Elburg was.

Nationaal Orgelmuseum Elburg

elburg, Gelderland (7.5km)  -  Het Nationaal Orgelmuseum in Elburg heeft een grote verzameling foto's en tekeningen van historische orgels en kerkorgels en orgelonderdelen.

Museumsmederij De Hoefhamer

elburg, Gelderland (7.6km)  -  Bijna was Museumsmederij De Hoefhamer verloren gegaan, maar gelukkig is de oude smederij in ere hersteld. Iedereen kan hier het oude ambacht in vol bedrijf bewonderen. En misschien zelf een cursus smeden volgen.

Epe on Ice

epe, Gelderland (7.64km)  -  Epe on Ice is een klein overdekte ijsbaan in het centrum van het dorp. Geniet van een rondje op de schaatsen of swing in de disco!

Vischpoort Elburg

elburg, Gelderland (7.75km)  -  Als bescherming van de bevolking en als baken in de nacht. De Vischpoort in Elburg torent al eeuwenlang trots boven het mooie vestingstadje uit. Te bezoeken door groepen.

Bottermuseum en werf

elburg, Gelderland (7.88km)  -  Met de traditionele botters bevoeren de Elburger vissers de Zuiderzee. En nog steeds liggen deze schepen in de haven van Elburg, waar het Bottermuseum met de museumwerf een inkijkje geven in deze levendige historie.

Bijbelverhalen in zand

elburg, Gelderland (7.98km)  -  Het verhaal van Jozef in de put, de geboorte en kruisiging van Jezus en de toren van Babel. Zomaar wat Bijbelverhalen die je tegenkomt in een enorme loods in Elburg, uitgebeeld in zand.

Heggies Speelschuur

emst, Gelderland (8.25km)  -  Heggies Speelschuur is een gezellige, knusse binnenspeeltuin met ook veel buitenspeelmogelijkheden. Zowel bij goed weer als bij slecht weer is Heggies dus het juiste adres! Kom je ook spelen?

Recreatiegebied Zandenplas

nunspeet, Gelderland (8.27km)  -  Geniet na een flinke boswandeling op de Veluwe van een verfrissende duik in recreatiegebied Zandenplas in Nunspeet.

Stalhouderij het Zwarte Paard

emst, Gelderland (8.48km)  -  Eén van de leukste manieren om een gebied te verkennen is te paard! Ontdek het Wissels Veen en de Tongerense hei met Stalhouderij het Zwarte Paard in Emst.

Creatieve uitjes in heel Nederland

nunspeet, Gelderland (8.71km)  -  Leuke creatieve uitjes met vrienden, familie of collega's vind je op de website Creatief.nl. Beeldhouwen, sieraden maken, model tekenen: alles is mogelijk!

Villa Jacoba

heerde, Gelderland (8.93km)  -  Bij de Heerder Historische Vereniging spat de nostalgie er vanaf. De monumentale Villa Jacoba huisvest deze actieve vereniging met liefde voor de historie van Heerde.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Nederlands Artilleriemuseum