Groede Podium: arrangementen.

Arrangementen Speeltuin Groede Podium

Bekijk de activiteiten van Speeltuin Groede Podium. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Spelen tussen de bunkers Groede »

01-01-21 - 31-12-21
In 1942 bouwden de Duitsers op deze plek een artillerieopstelling. Groede ligt vlak aan de kust en behoorde tot  Hitlers Atlantikwall, die liep vanaf Noorwegen tot aan de Frans-Spaanse grens. Langs die gehele kust werden stellingen en bunkers gebouwd.  Waar nu Groede Podium is, werd een Bunkerdorp aangelegd met straatjes en grasperken. Hier woonden de mensen die werkten aan de Atlantikwall. Het bestond uit elf bunkers, waarvan er negen dienst deden als schuilbunker. De bunkers werden aan de buitenzijde door een dak en opgeschilderde ramen gecamoufleerd als huis. In oktober 1944 kwamen Canadese soldaten het dorp binnen.  Ze meenden, dat ze een gehuchtje binnengedrongen waren. Tot hun verbazing betrof het echter gecamoufleerde bunkers. 

Drie jaar na de oorlog werd op deze plaats een prachtig hertenkamp aangelegd. Koningin Wilhelmina schonk de eerste herten. Nu, na al die tijd, is het voormalig Duitse Artillerie Sttzpunkt omgebouwd tot Groede Podium. Jaren lagen de bunkers begraven onder een dikke laag aarde of verscholen in het struikgewas.

Het Speel- en bunkerpark Groede Podium heeft de vroegere sfeer behouden, aangevuld met veel nieuwigheden zoals het Hoofdkwartier (het restaurant in het park) met informatie over streek en verleden. De bunkers verwijzen nog steeds als stille getuigen naar het verleden en hebben nu een geheel nieuwe functie gekregen. Het park zelf is ingedeeld in kamers met ieder een eigen thema en aangekleed met natuurlijk vormgegeven speel- en landschapsmeubilair. Vooral de nieuwe speeltoestellen, de toegepaste materialen en de kleuren maken dat alles in evenwicht is. Het is een bijzonder plan, waarin recreatie, cultuur en natuur op een speciale manier verweven worden.

Vrije toegang
Het park is bij daglicht, dagelijks gratis toegankelijk. Houd je vanwege de Corona maatregelen rekening met 1,5 meter afstand tot elkaar?

Honden aangelijnd welkom
Wij vragen u om tijdens uw bezoek honden aan de lijn te houden en er rekening mee te houden dat niet iedere gast een hondenliefhebber is.

Parkeren
Het park heeft twee toegangswegen. Als fietser of wandelaar gebruik je de afslag aan de Catsweg of Gerard de Moorsweg. Kom je met de auto? Gasten van Groede Podium kunnen de auto gratis parkeren op de ruime parking, vlakbij het Hoofdkwartier. Volg de bewegwijzering op de Gerard de Moorsweg.

Adres
Gerard de Moorsweg 4, 4503 PD Groede

Bunkertocht Groede »

06-05-21 - 31-12-21
Momenteel worden er geen Bunkertochten georganiseerd.

Naast de informatieborden in het park en het voorlezen van brieven van een jonge Duitse soldaat aan zijn Mutti die te beluisteren zijn via de praatpalen, brengt een Bunkertocht verhalen over de Tweede Wereldoorlog pas echt weer tot leven. 

Tijdens de rondleidingen van circa n uur vertelt een gids over hoe de 250 Duitse militairen hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt en geleefd. Een aantal bunkers zijn ook van binnen te bewonderen. Een zaklampje meenemen van thuis maakt de ontdekkingstocht in de bunkers compleet! De tocht eindigt bij de voormalige Sanittsunterstand, waar vroeger gewonden werden verzorgd. 

Deelname aan de Bunkertocht bedraagt 3 p.p. voor kinderen tot 13 jaar en 6 p.p. voor 13 jaar en ouder. Deelname is inclusief consumptie in het Hoofdkwartier (het restaurant in Groede Podium). De tocht duurt een uur en gaat door vanaf 15 personen.

VOL = VOL

** Meld u met uw ticket minimaal 5 minuten voor aanvang van de Bunkertocht aan de bar bij het Hoofdkwartier, het restaurant in Groede Podium. Op vertoning van uw ticket ontvangt u de consumptiebon, waarna u wordt opgehaald door de gids. We wensen u alvast een prettige tocht!

Bunkertocht Groede Podium Zeeland Groede »

01-07-21 - 27-10-21 Naast de informatieborden in het park en het voorlezen van brieven van een jonge Duitse soldaat aan zijn Mutti die te beluisteren zijn via de praatpalen, brengt een Bunkertocht verhalen over de Tweede Wereldoorlog pas echt weer tot leven.

Tijdens de rondleidingen van circa n uur vertelt een gids over hoe de 250 Duitse militairen hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt en geleefd. Een aantal bunkers zijn ook van binnen te bewonderen. Wist je bijvoorbeeld dat het park een voormalig bunkerdorp is geweest? Tijdens de rondleiding krijg je een goed beeld hoe de Duitse militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Groede gewerkt en geleefd hebben. Een zaklampje meenemen van thuis maakt de ontdekkingstocht in de bunkers compleet. De tocht eindigt bij de voormalige Sanittsunterstand, waar vroeger gewonden werden verzorgd.

Deelname aan de Bunkertocht bedraagt 3 p.p. voor kinderen tot 13 jaar en 6 p.p. voor 13 jaar en ouder. Deelname is inclusief consumptie in het Hoofdkwartier (het restaurant in Groede Podium). De tocht duurt een uur en gaat door vanaf 15 personen. VOL = VOL

** Meld u met uw ticket minimaal 5 minuten voor aanvang van de Bunkertocht aan de bar bij het Hoofdkwartier, het restaurant in Groede Podium. Op vertoning van uw ticket ontvangt u de consumptiebon, waarna u wordt opgehaald door de gids. We wensen u alvast een prettige tocht.

Kalender 2021
Juli: Elke donderdag (01, 08, 15, 22 en 29)*
Augustus: Elke donderdag (05, 12, 19 en 26)*
September: Elke zaterdag (04, 11, 18 en 25)
Oktober: Woensdag 20 en 27 (onder voorbehoud)

* In juli en augustus is er een Nederlandstalige rondleiding van 10.30 tot 11.30 uur en een Duitstalige van 11.45 tot 12.45 uur.

arrangement toevoegen