GeoFort: arrangementen.

Arrangementen GeoFort: spannende speurtochten en doolhoven

Bekijk de activiteiten van GeoFort: spannende speurtochten en doolhoven. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Geo Experience op GeoFort Herwijnen »

Herwijnen Bij het spannende forteiland GeoFort, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, draait alles om de aarde. In het interactieve science center leer je spelenderwijs van alles over themas als big data, geo-design en klimaat.

Partijen en zakelijke bijeenkomsten Herwijnen »

16-12-21 - 31-12-22 GeoFort biedt vele mogelijkheden voor activiteiten, bedrijfsuitjes en innovatieve sessies op het uitdagende fortterrein. Boek je volgende vergadering of bedrijfsactiviteit bij Geofort!

Sterrenkijkavonden op GeoFort Herwijnen »

26-01-18 - 31-12-22 Kom op de laatste vrijdag van de maand naar GeoFort en doe mee aan een van onze sterrenkijkavonden... leuk voor het hele gezin! In een gevarieerd avondvullend programma nemen we je mee op reis door het heelal. Bekijk onze agenda voor de data.

Trouwen op GeoFort Herwijnen »

01-12-19 - 31-12-22 Geef elkaar het ja-woord op een unieke locatie midden in de natuur! Geofort biedt een prachtig decor voor jullie huwelijksdag midden in de groene omgeving van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Historische rondleiding Herwijnen »

16-12-21 - 31-12-22
GeoFort is gevestigd op een oud fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het historische fort draagt vele interessante, historische weetjes en geheimen met zich mee. Iedere zondagmiddag om 14:30 kunnen bezoekers van de GeoExperience gratis aansluiten bij de historische rondleiding.
Onze gidsen nemen je tijdens de n uur durende wandeling mee terug in de tijd. In hun verhalen komt de historie weer tot leven. Je hoort wat er zich allemaal in en om het fort heeft afgespeeld sinds de bouw in 1880. Welke functies hadden de diverse gebouwen? Waarom staat dit fort op deze plek en wat was zijn rol als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? En hoe zat dat nu precies met die twee waschvrouwen en 340 soldaten die op het forteiland woonden? Leuk voor jong (vanaf 8 jaar) & oud!

Bootje varen Herwijnen »

27-07-20 - 31-12-22 Zin om bootje te varen? 

GeoFort heeft twee roeibootjes aangeschaft, waarmee je het prachtige forteiland te Herwijnen kunt beleven vanaf het water (een rondje gracht is 1 kilometer). 

Daarna kan je de honger stillen in het nieuwe wereldpannenkoekenrestaurant

WereldPannenkoeken Herwijnen »

13-07-20 - 31-12-22

Geniet van onze pannenkoeken in het sfeervolle restaurant op het historische forteiland. Bij mooi weer is het genieten op het grote terras, waar kinderen zich uit kunnen leven met schaken, bamboo bouwen en klimmen en klauteren in de avontuurlijke vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. 


De lunch of het diner in het restaurant kan gecombineerd worden met bootje varen in de fortgracht of het bezoeken van het interactieve kindermuseum GeoFort waar alles om de aarde draait!

Het restaurant is ook gewoon open voor een borrelhapje of kopje koffie met appeltaart. Voor groepen zijn er speciale arrangementen, zoals high tea, shared diner en BBQs.

Voor het terras hoeft u niet te reserveren. Voor een plek in het restaurant kunt u ons bereiken via: 0345 745 804

Minecraft Speurtocht Herwijnen »

19-01-21 - 31-12-22
In de GeoExperience op GeoFort zelf, kun je doorlopend meedoen aan de Minecraft Speurtocht. Hierbij beweeg je je zowel online als offline over ons forteiland. 

Vind belangrijke locaties op luchtfotos en vertaal deze naar de Minecraft wereld. Ga vervolgens speuren op het echte fort, kraak de code en win een prijs!

Openingstijden: 
Zaterdag 11-18 uur
Zondag 11-18 uur 

Entreeprijzen: 
0 t/m 3 jaar Gratis
4 t/m 12 jaar 12,00
Vanaf 13 jaar 13,50

Extra Minecraft speurtocht Herwijnen »

19-10-20 - 31-12-22
GeoFort brengt het spelen in Minecraft naar een volgend level. We hebben maar liefst heel Nederland in Minecraft ingeladen met 1000 miljard Minecraft blokken. Op de GeoCraft server van GeoFort kunnen bezoekers virtueel rondreizen op leuke plekken zoals de Efteling, Schiphol of de op Dam, maar is meer! Iedereen kan op de GeoCraft server zijn eigen huis opzoeken en ontdekken hoe hun eigen woonstraat met een 1 op 1 schaal precies staat ingeladen.

Doe mee aan een extra leuke en lange Minecraft-workshop waarin kinderen en ouders een uur lang samen aan de slag gaan om heel Nederland in Minecraft te veroveren.

GeoFort ziet Minecraft als serious gaming: ruimtelijk inzicht, samenwerken, kaart lezen, computer commandos maakt de Minecraft-Experience op het Fort niet alleen leuk, maar vooral ook leerzaam!

De extra Minecraft workshop staat los van de GeoExperience. Je hoeft alleen voor kinderen te reserveren, ouders zijn gedurende de hele workshop natuurlijk welkom! Deelname kost 5,- per kind. De workshop wordt alleen in de vakanties gegeven.

Speurtuin en terras open Herwijnen »

27-03-21 - 31-12-22 Speurtuin
In onze unieke Speurtuin klim je over de touwen de bunker op, maak je in de zandbak ruimte voor het water en ontwerp je met houten planken je eigen doolhof en maak je van bamboestokken de grootste bouwwerken! De speurtuin biedt genoeg ruimte om op afstand te klimmen en klauteren, personen van 13 jaar en ouder moeten altijd 1,5 meter afstand houden tot elkaar.

We mogen op dit moment alleen met onze buitenactiviteiten open. Dit is ongeveer de helft van ons normale aanbod en goed voor ongeveer 2 uur. Omdat we minder kunnen bieden dan normaal vragen we 5,- per persoon (vanaf 4 jaar) De helft daarvan krijg je weer terug als korting bij de Wereldpan. Je hebt geen coronatest nodig.

Voor de Speurtuin moet je reserveren via www.geofort.nl

Wereldse pannenkoeken
Het pannenkoekenrestaurant de WereldPan is open voor TakeAway, ook zonder reservering en CoronaTest. Van 12:00 tot 17:00 bakken we heerlijke pannenkoeken om mee te nemen.

Vanaf 28 april is het terras weer open tot 18:00.

Wandel - en fietsroutes vanaf het GeoFort Herwijnen »

20-04-21 - 31-12-22
Ben jij er aan toe om er tussenuit te gaan met de kinderen of met de hond? Bekijk dan de twee nieuwe GeoFort Betuwse Wandel- en Fietsroutes. Na afloop van de prachtige natuur kun je ontspannen in combinatie met een heerlijke pannenkoek of een kopje koffie met appeltaart.

Aan de Linge bij Leerdam en Asperen staat het landschap bol van de historie. Zo is er de Diefdijk met een oude kanonkazemat en loopgravenstelsel, oude vestingstadjes als Leerdam en Asperen en natuurlijk de resten van de Hollandse Waterlinie met forten, bunkers en sluizen. Maar ook op het vlak van natuur en landschap is deze streek afwisselend. De rivier de Linge, het Galgenwiel en het lagergelegen polderland zijn kenmerkend. GeoFort heeft twee wandelroutes uitgezet bij het fort. De eerste is de fortgrachtroute van 4 km, waarbij je letterlijk een rondje om het fort loopt. De tweede is het Laarzenpad van 4,5 km waarbij je in de directe omgeving een wandeling maakt. Je kunt beide rondjes aan elkaar verbinden en 9 km wandelen. Ook kan je hier prachtig fietsen. GeoFort heeft aan de hand van bestaande fietsknooppunten twee routes gemaakt: een korte route Enspijk - GeoFort (21 km) en een lange route Geldermalsen - GeoFort (38 km). Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats van het GeoFort.

Bezoek ook het museum
Het GeoFort in Herwijnen is een educatief themapark op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie. Combineer je wandel- of fietstocht met een bezoek aan dit museum en maak kennis met oude en nieuwe geotechnieken in de GeoExperience, het intelligent doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Ga naar het spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Speuren en spelen op een spannend fort!

Het pannenkoekenrestaurant de WereldPan is open voor TakeAway, ook zonder reservering en CoronaTest. Van 12:00 tot 17:00 bakken we heerlijke pannenkoeken om mee te nemen.

GeoFort geocache Herwijnen »

18-01-22 - 31-12-22
Heb je zin in een wandeling met wat uitdaging? Doe dan de GeoFortcache! De GeoFortcache is een wandeling van ongeveer 5 kilometer door het natuurgebied Klein Hoogland van Staatsbosbeheer.
 
Dit gebied ligt iets ten noordwesten GeoFort. De cache bestaat uit verschillende opdrachten die op de aangegeven waypoints (WP) moeten worden gemaakt. Op enkele plaatsen staan aanwijzingen op kleine bordjes die in de buurt van de waypoints te vinden zijn. Ook zitten er opdrachten in PVC-kokers die op de plek van de opdracht zijn verstopt. Aan het eind van de wandeling, die ongeveer 2 uur duurt,  kunnen de cordinaten van de cache worden berekend.

De GeoFortcache is te vinden via Geocaching.com

Wat heb je nodig?
 • Laarzen! Sommige delen van de route kunnen erg modderig en nat zijn. Laarzen zijn dus onmisbaar.
 • Een GPS apparaat
 • Een kompas
 • Een liniaal
 • Een speurneus

Rondje fortgracht in roeiboot Herwijnen »

02-04-22 - 31-12-22 Ervaar GeoFort vanaf het water! Roei om het forteiland en geniet van de rust en mooie omgeving. Een bootje kan je voor 15,- per uur gemakkelijk huren door online tickets te bestellen.

Hou je bij het huren van een bootje aan een aantal basis-regels:
 • Zorg ervoor dat je op tijd bent. We adviseren je om 15 minuten voor aanvang te arriveren.
 • Bij het bootje varen dien je binnen het uur weer terug op de kant te zijn. Je vaart dus ongeveer 50 minuten.
 • Het is niet mogelijk je tickets te retourneren, of de tijd te wijzigen.
 • Verhuur van bootjes is uitsluitend mogelijk via online reserveren. Bij het restaurant kan je niet reserveren;
 • Volg aanwijzingen van GeoFort medewerkers op;
 • Het is niet toegestaan naast andere boten aan te leggen of dicht langs andere boten te varen;

arrangement toevoegen