GeoFort: arrangementen.

Arrangementen GeoFort: spannende speurtochten en doolhoven

Bekijk de activiteiten van GeoFort: spannende speurtochten en doolhoven. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Rondleidingen over Hembrug Zaandam »

23-12-19 - 31-12-22 Tijdens een rondleiding over Hembrug ontdek je het geheim van Holland. De gids neemt je mee over het 43 ha grote terrein en vertelt het bedrijfsverhaal van de voormalige Artillerie Inrichtingen, Eurometaal, Machinefabriek Hembrug en Defensie.

Historische wandeling Schoonhoven »

01-01-20 - 31-12-22
Schoonhoven is ontstaan in de tijd van de grote ontginning, toen het moerassige veengebied in het hart van Holland werd droog gemaakt. Op de plek waar het riviertje de Zevender uitmondt in de Lek ontstond een nederzetting en een edelman uit het huis van de Heren van de Lede bouwde daar een stenen huis. Dit kasteel dat helaas door brand is verwoest groeide in de 14e eeuw uit tot het belangrijkste hof in Holland. Het is ook in die tijd dat de eerste zilversmeden zich in Schoonhoven vestigden.

In de zeventiende eeuw werd Schoonhoven een vesting in de Oude Hollandse Waterlinie. Nog altijd zijn de sporen hiervan zichtbaar. Binnen de singels van deze vesting is het oude stratenpatroon uit de middeleeuwen bewaard gebleven. In het westelijk deel volgen de straten de ontginning van de polders. In het oostelijk deel heeft het veenriviertje de Zevender het stratenpatroon bepaald. Delen van de omwalling, de gracht en sommige bastions zijn nog duidelijk herkenbaar.

Hoewel er door grote stadsbranden in de middeleeuwen, oorlogshandelingen en moderniseringen het een en ander verloren is gegaan, is er toch ook nog veel bewaard gebleven. Zo is er het Stadskorenpakhuis gebouwd halverwege de 16e eeuw. Om graan in op te slaan, dat bij dreigende hongersnood aan de poorters van de stad werd uitgedeeld. Natuurlijk is er de parochiekerk uit de middeleeuwen, die ten tijde van de reformatie een protestantse kerk werd. Dit heeft in later tijden geleid tot de bouw van nog meer kerken, die toch zeker ook als monument gezien kunnen worden.

De gidsen zullen u zeker vertellen over Marrigje Ariens beschuldiging van hekserij, gewurgd en vervolgens op de brandstapel verbrand. Of over de broodsmokkel uit het naburige Willige Langerak. En over het graf van de zeevaarder Olivier van Noort die als eerste Nederlander rond de wereld zeilde en over die andere zeevaarder van wie het graf zich ook bevindt in de Grote Kerk. Natuurlijk wordt aandacht besteed aan het Stadhuis in het midden van het oude stadscentrum. In dit middeleeuwse gebouw met het sierlijke torentje zetelt nog steeds het voltallige stadsbestuur. In het torentje bevindt zich het grootste historische carillon van Europa. De klanken van dit carillon zullen u zeker begeleiden op uw wandeling door Schoonhoven.

Praktische info:
- Duur van de wandeling ca. 1 uur
- Kosten groepen tot 20 deelnemers 60,00 bij meer dan 20 deelnemers 3,00 per deelnemer
Reserveren via https://www.stadswandelingschoonhoven.nl/contact-2/reservering/

Rondleiding ' t Ravelijn Bergen op Zoom »

12-05-19 - 31-12-22
Laat je rondleiden over het onlangs geheel gerestaureerde Ravelijn Op den Zoom. Een van de weinige overblijfselen van de roemruchte vestingwerken van Bergen op Zoom. De Bergse vesting was een belangrijk onderdeel van de Zuiderwaterlinie en bewaakte de toegang vanuit het zuiden naar Holland en Zeeland. Bij een bezoek aan het Ravelijn leiden gidsen van SBM je rond over dit vijfhoekig eilandje en bezoek je ook de kazematten. 

In een presentatie vertellen de gidsen over de geschiedenis van de vesting; hoe heeft die zich ontwikkeld, wat was de functie, hoe zag het er uit en wat was de samenhang tussen de bastions, de ravelijnen, de lunetten, de mijngangen en wat was de functie van de opmerkelijke ondergrondse kruidkamers? Ook wordt de meer recente geschiedenis, na de ontmanteling van de vesting uit de doeken gedaan. 

Wandelingen starten bij de entree van de burg aan de Korneel Slootmanslaan. Het Ravelijn is beperkt toegankelijk voor minder validen; de kazematten zijn niet toegankelijk voor rolstoelers, mensen met een rollators of met een buggy.

Diverse zondagen
Vanaf zondag 12 mei 2019 tot en met zondag 27 oktober 2019 van 13.30 tot 14.30 en van 15.00 tot 16.00 uur.

Winter Fortenland, vier kerst met je collegas Weesp »

13-12-19 - 31-12-22 Hou je van kerstmarkten? Hou je van aprs-ski? Hou je van een feestje met je collega's? Nodig ze dan uit voor een gezellige kerstborrel of diner in Winter Fortenland onder de rook van Amsterdam, bij Fort Uitermeer!

Waan je in een voormalige munitiewerkplaats die helemaal is omgetoverd tot een winter wonderland met duizenden lichtjes, kerstbomen, fakkels, schnappsbar, skigondel, stoeltjeslift, kerstmuziek en nog veel meer!

Naast de lekkere winterse hapjes en drankjes, kun je je ook uitleven bij diverse hilarische kerstactiviteiten zoals de kerstkaraoke, kopspijkers, virtual reality skien of ontsnappen uit de skigondel-escaperoom!

Natuurlijk kun je je kerstborrel ook uitbreiden met een leuke teambuilding activiteit en/of een smakelijk kerstdiner.

Vaartocht met de Krommerijnder Wijk bij Duurstede »

01-08-19 - 31-12-22
De Krommerijnder is een nagebouwde trekschuit. Dit type schepen voer vroeger over de Kromme Rijn van Wijk bij Duurstede naar Utrecht en terug. De boot wordt aangedreven door een fluistermotor, waardoor u in alle stilte kunt genieten van de natuur. Onderweg wordt informatie gegeven over de geschiedenis van Wijk bij Duurstede, Cothen en de Kromme Rijn. Vaartochten gaan altijd door, tenzij dit door weersomstandigheden onverantwoord is. Bij kans op regen is het raadzaam een paraplu mee te nemen. Dankzij de huif is het ook mogelijk om droog te zitten.

Er kunnen maximaal 12 passagiers mee. Kaarten zijn a 9,50. Kinderen t/m 12 jaar betalen 7,00. Voor groepen is de boot op aanvraag ook op andere tijden/dagen te reserveren a 105,=. Informatie en boekingen: VVV Wijk bij Duurstede, Markt 24, tel. 0343 575995, info@vvvkrommerijnstreek.nl

Wanneer
Elke woensdag t/m 31 augustus 2019
om 13.30 uur
Elke zaterdag en zondag t/m 1 november 2019
om 13.30 uur

Geo Experience op GeoFort Herwijnen »

Herwijnen Bij het spannende forteiland GeoFort, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, draait alles om de aarde. In het interactieve science center leer je spelenderwijs van alles over themas als big data, geo-design en klimaat.

Vaar- en fietsarrangement Sportief Herwijnen »

Herwijnen Vaartocht over de Linge met gebak
Aankomst om 10.00 uur in Leerdam, hier scheept u in op n van de rondvaartboten van Rederij Leerdam voor een vaart van 90 minuten over het prachtige riviertje de Linge. Onderweg serveren wij een heerlijk kopje koffie of thee met gesorteerd gebak.

Lunch en fietsen langs Fort Asperen
Bij terugkomst staan er fietsen klaar voor een schitterende tocht over de dijken van de  van De Nieuwe Hollandse Waterlinie, voor onderweg krijgt u een *lunchpakket mee. U fietst via Fort Asperen naar het GeoFort in Herwijnen.
*Lunchpakket bestaat uit: Koeltasje met broodje ham, broodje kaas, krentenbol, gekookt eitje, toetje, fruit, blikje fris, reepje.

GeoFort; bezoek aan het spannende forteiland
GeoFort ontvangt u met een kopje Koffie/thee met bon bon, aansluitend brengt u een bezoek aan het spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. U gaat binnen n buiten het experiment aan. U raakt gedesorinteerd in de donkere ondergrondse gang. U wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door de speurtochten en het schatzoeken. Kinderen kunnen speuren in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Tieners kunnen een eigen projectie van hun hoofd maken en naar hun Facebookpagina sturen. Na een dagje GeoFort weet je hoe een zalm de weg vindt, waarom de Noordpool verschuift, hoe een iPhone weet waar je bent, hoe kaarten kunnen liegen en nog veel meer. Het is uitdagend voor jong en oud. Verleg grenzen bij GeoFort!

Fietsen langs fort Vuren en Slot Loevestein
Na het bezoek aan het GeoFort vervolgt u de fietstocht over de dijken langs fort Vuren. De tocht gaat langs en door diverse pittoreske dorpjes tegen en op de oever van de rivier ziet u in onderweg ook nog eens KasteelLoevestein waar Hugo de Groot ontsnapte door zich in de boekenkist te verstoppen.

Aankomst Leerdam
Om 16.00 uur bent u weer terug in Leerdam en heeft u de gelegenheid om Leerdam te ontdekken of op een terrasje te genieten.

Correspondentie adres:         
Rederij Leerdam
Lepelstraat 5A
4157 GM  Enspijk
www.rederijleerdam.nl                   
E: info@rederijleerdam.nl
Tel.  0345 651269
                
Ligplaats rondvaartschepen:
Veerstoep 2
4142 LD Leerdam

Alle arrangementen zijn 100% rolstoelvriendelijk en voorzien van rolstoeltoiletten.
     

Vaararrangement Hollandse Waterlinie Herwijnen »

Herwijnen

Rondvaart over de Linge met lunch

Om 11.45u ligt  n van de  luxe partyschepen van Rederij Leerdam al op u te wachten. Na het inschepen komen de dames van de bediening langs met koffie, thee of melk. De tafel staat al rijkelijk gevuld met streekproducten en brood voor een heerlijke Betuwse lunch tijdens een 120 minuten durende rondvaart over de rivier De Linge.
U passeert onder andere het stadje Asperen en de dorpjes Acquoy en Gellicum. Maar het meest indrukwekkende tijdens deze schitterende tocht is toch ongetwijfeld de passage van De Nieuwe Hollandse Waterlinie ter hoogte van Fort Asperen. Het schip past maar net tussen de muren van het sluisje door. Als iedereen muisstil is, dan lukt het de bekwame kapitein zeer waarschijnlijk om zonder de wanden te raken, deze passage te volbrengen. Om 14.00 uur meert het schip weer af aan de Veerstoep te Leerdam.

Bezoek aan GeoFort; het spannende fort-eiland

Bij terugkomst brengt u een bezoek aan het 5km verderop gelegen GeoFort in Herwijnen. Hier wordt u ontvangen met een kopje koffie/thee met bon bon, aansluitend brengt u een bezoek aan het spannende fort-eiland, waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. U gaat binnen n buiten het experiment aan. U raakt gedesorinteerd in de donkere ondergrondse gang. U wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door de speurtochten en het schatzoeken. Kinderen kunnen speuren in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Tieners kunnen een eigen projectie van hun hoofd maken en naar hun Facebookpagina sturen. Na een dagje GeoFort weet je hoe een zalm de weg vindt, waarom de Noordpool verschuift, hoe een iPhone weet waar je bent, hoe kaarten kunnen liegen en nog veel meer. Het is uitdagend voor jong en oud. Verleg je grenzen bij GeoFort!

Rondvaart langs Fort Vuren en Slot Loevestein

Na het bezoek aan het GeoFort maakt u een tour over de dijken van de Hollandse Waterlinie langs Fort Vuren. U passeert diverse pittoreske dorpjes en onderweg ziet u o.a Slot Loevestein, waar Hugo de Groot ontsnapte door zich in de boekenkist te verstoppen.

Arrangementsprijs  31,50

Correspondentie adres:         

Rederij Leerdam
Lepelstraat 5A
4157 GM  Enspijk
www.rederijleerdam.nl                   
E: info@rederijleerdam.nl
Tel.  0345 651269
                
Ligplaats rondvaartschepen:
Veerstoep 2
4142 LD Leerdam

Alle arrangementen zijn 100% rolstoelvriendelijk en voorzien van rolstoeltoiletten.
     

Partijen en zakelijke bijeenkomsten Herwijnen »

16-12-21 - 31-12-22 GeoFort biedt vele mogelijkheden voor activiteiten, bedrijfsuitjes en innovatieve sessies op het uitdagende fortterrein. Boek je volgende vergadering of bedrijfsactiviteit bij Geofort!

Sterrenkijkavonden op GeoFort Herwijnen »

26-01-18 - 31-12-22 Kom op de laatste vrijdag van de maand naar GeoFort en doe mee aan een van onze sterrenkijkavonden... leuk voor het hele gezin! In een gevarieerd avondvullend programma nemen we je mee op reis door het heelal. Bekijk onze agenda voor de data.

Battle of Elements Herwijnen »

01-01-21 - 31-12-22 De strijd barst los bij GeoFort! Wie beschikt over de juiste combinatie van kracht, tactiek en doorzettingsvermogen? De Battle of Elements is een actief elementenspel, waarbij je in teams van 4 5 personen verschillende spelonderdelen tot een goed einde moet volbrengen. Ga aan de slag met wereldballen en bommen, zoek geblinddoekt je weg door het doolhof of schiet met een blaaspijp op de wereldkaart. In totaal zijn er 10 elementen waaruit je 6 onderdelen kunt kiezen. Wie wint de strijd der elementen?

Trouwen op GeoFort Herwijnen »

01-12-19 - 31-12-22 Geef elkaar het ja-woord op een unieke locatie midden in de natuur! Geofort biedt een prachtig decor voor jullie huwelijksdag midden in de groene omgeving van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Trouwen op FORTtreffelijk Markenbinnen »

Markenbinnen
Stelling van Amsterdam en biedt sfeervolle ruimtes binnen en buiten. Hoe klein of hoe groot jullie gezelschap op de trouwdag ook is, wij ontvangen jullie graag en organiseren een unieke trouwdag.

Stoer decor 
FORTtreffelijk vormt het stoere decor voor een romantische dag. Middenin de prachtige natuur bij Markenbinnen is dit een sfeervolle locatie waar de verschillende ruimtes voldoende mogelijkheden bieden om jullie trouwdag geheel naar eigen wens in te vullen. De prachtige ruimtes van de Poterne en de Genieloods hebben elk een eigen buiten zodat jullie met de gasten een plek hebben voor een intiem samenzijn of juist een spetterend feest.

Catering van jullie bruiloft 
Wij werken samen met een uitstekende biologische cateraar die een bruiloft kan voorzien van hapjes en drankjes in het gewenste thema. Rekening houdend met de seizoenen, jullie voorkeuren en eventuele allergien stellen zij een verrassend menu voor. Van leuke, kleine gerechtjes die tijdens een walking dinner mooi gepresenteerd worden rondgedeeld of een diner dat aan tafel wordt uitgeserveerd tot een barbecue, foodtrucks of live cooking. Eigenlijk is alles mogelijk.

Zeggen jullie ja tegen FORTtreffelijk? 
In welk seizoen jullie ook trouwen, op FORTtreffelijk is het altijd prachtig. Kom eens kennismaken met onze eventmanager of vraag om een vrijblijvende rondleiding.

Familiedag Raamsdonksveer »

Raamsdonksveer Zo eens in de zoveel tijd wil je als familie weer even iedereen bij elkaar hebben. Even er met zn allen uit en samen genieten van lekker eten en drinken. Denk hierbij ook eens aan in combinatie met onze vele mogelijkheden voor een groepsuitje, onze escaperooms of onze electrisch aangedreven scooters en tuk tuks en trek erop uit! Alles is familie!

Kinderfeestje de Kanonnier! Markenbinnen »

23-12-19 - 31-12-22 Een Escaperoom n je eigen vuurdoop onder begeleiding van een chte brandweerman? Het kan allemaal op FORT-Treffelijk ! Een onvergetelijk avontuur en super spannend kinderfeestsje! Eventueel tegen een kleine meerprijs af te sluiten met een frietje en snack! 

Overnachten in een Forthut Tull en 't Waal »

13-04-19 - 31-12-22

Van alle gemakken voorzien...

Inmiddels hebben wij 2 FortHutten op het terrein staan.

Een FortHut is een houten hut op wielen en is voorzien van een opgemaakt tweepersoonsbed, een eettafel en een bescheiden vorm van koken. Uiteraard ontbreken de daarbij behorende potten, pannen, borden etc niet. Kortom; u hoeft alleen goede zin mee te nemen!

U kunt net als de overige kampeerders gebruik maken van de algemene sanitaire voorzieningen, afwasplaats en de kleine koelkasten.

Elke FortHut is voor 2 personen en daarop ook volledig op ingericht. Tegen een vergoeding per nacht kunt u 1 kind extra in de hut laten slapen of u kunt een klein koepeltentje voor max 2 kinderen tot 16 jaar bij de hut plaatsen. Voor de kinderen dient u wel zelf kampeerspullen mee te nemen.

Huurperiode:
De Forthut is te huur per reservering voor een weekend, midweek of week, NIET voor 1 nacht.

Trouwen in het Arsenaal Nieuwpoort Nieuwpoort »

01-01-21 - 31-12-22
Hoe fijn zou het zijn om jullie hele bruiloft op n locatie te vieren? Bij het Arsenaal is dit mogelijk! Van het felicitatiemoment tot het aansnijden van de bruidstaart, van een gezellige barbecue tot een spetterende feestavond. Wij hebben alles in huis om jullie trouwdag onvergetelijk te maken.

Wisten jullie dat het Arsenaal zelfs een officile trouwlocatie is? In een sfeervolle ambiance verzorgen we voor jullie de huwelijksvoltrekking. Bij mooi weer kan de huwelijksvoltrekking zelfs in de binnentuin plaatsvinden!

Uiteraard is het Arsenaal ook te boeken voor een deel van jullie trouwdag. Zo zijn de kerk en het stadhuis op loopafstand.

Iedere bruiloft is voor ons uniek. Wij nodigen jullie graag uit om onder het genot van een kopje koffie jullie wensen te komen bespreken. We denken graag met jullie mee!

Stadswandeling Oudewater Oudewater »

16-01-20 - 31-12-22
Maak kennis met Oudewater door het maken van een stadswandeling onder leiding van een gids.

De wandeling kan gecombineerd worden met een bezoek aan de Heksenwaag, Touwmuseum, het oude stadhuis of een beklimming van de toren van de Grote of St. Michalskerk.

Prijs: 50,- per gids.
Tot maximaal 20 personen.

Historische rondleiding Herwijnen »

16-12-21 - 31-12-22
GeoFort is gevestigd op een oud fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het historische fort draagt vele interessante, historische weetjes en geheimen met zich mee. Iedere zondagmiddag om 14:30 kunnen bezoekers van de GeoExperience gratis aansluiten bij de historische rondleiding.
Onze gidsen nemen je tijdens de n uur durende wandeling mee terug in de tijd. In hun verhalen komt de historie weer tot leven. Je hoort wat er zich allemaal in en om het fort heeft afgespeeld sinds de bouw in 1880. Welke functies hadden de diverse gebouwen? Waarom staat dit fort op deze plek en wat was zijn rol als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? En hoe zat dat nu precies met die twee waschvrouwen en 340 soldaten die op het forteiland woonden? Leuk voor jong (vanaf 8 jaar) & oud!

Floortje blijft thuis op Vuurtoreneiland Durgerdam »

08-04-20 - 31-12-22 erugkijktip! Vorige week was de eerste aflevering te zien van het nieuwe programma Floortje blijft hier op NPO 1. Ze gaat op gepaste afstand in gesprek met inspirerende mensen. Floortje bezoekt de familie Boswijk, die in de Randstad behoorlijk gesoleerd woont op een Vuurtoreneiland, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Hier runnen ze normaal gesproken een zomer- en winterrestaurant. Bekijk de aflevering terug..

Bootje varen Herwijnen »

27-07-20 - 31-12-22 Zin om bootje te varen? 

GeoFort heeft twee roeibootjes aangeschaft, waarmee je het prachtige forteiland te Herwijnen kunt beleven vanaf het water (een rondje gracht is 1 kilometer). 

Daarna kan je de honger stillen in het nieuwe wereldpannenkoekenrestaurant

Leerdam Augmented Reality Stadstour Leerdam »

08-07-20 - 31-12-22
Wandel langs de mooiste plekken van de glasstad
Zin in een leuke wandeling en wil je Leerdam beter leren kennen?

Met de gratis app kom je alles te weten over de verborgen geschiedenis van Leerdam. De historische wandeling brengt je langs de mooiste plekken van de Glasstad. Met behulp van tekst, audio, video en Augmented Reality ontdek je de leukste verhalen.

Download
Download de app Leerdam Tour en start je wandeling door historisch Leerdam. Door interactieve Augmented Reality, meeslepende audio en interessante verhalen ontdek je al wandelend de geschiedenis van Leerdam.

Verborgen geschiedenis
Ga onderweg op de foto met P.M. Cochius de voormalige fabrieksdirecteur van de glasfabriek, zet oude stadspoorten weer terug op hun plek of laat het schilderij van mevrouw Van Aerden spreken!

Ontwijk de muizen rondom de muizentorentjes op de Zuidwal en luister naar de feestelijke ontvangst van Napoleon die door Leerdam reisde tijdens zijn bezoek aan Nederland. Verborgen verhalen en geschiedenis wordt nieuw leven ingeblazen.

Start je wandeling
Klik op de interactieve kaart en wandel langs de mooiste plekken van Leerdam. Je kunt de hele route lopen, of zelf een aantal highlights uitkiezen die je wilt bezoeken. Via de GPS tracker kun je precies zien waar je bent en welke kant je op moet.

Wil je graag alle locaties bezoeken maar vind je het teveel in n keer? Geen probleem! Je kunt de app op een ander moment gewoon weer opstarten en zo je route vervolgen.

Augmented Reality
De techniek Augmented Reality maakt het mogelijk om een extra laag over de werkelijkheid heen te leggen. Door het scherm van je smartphone of tablet kijk je naar de omgeving en zie je door middel van beeldanimaties extra informatie op je scherm. Deze laag maakt het mogelijk om historische elementen in het stadsbeeld terug te plaatsen.

Leerdam heeft vele verhalen te vertellen, maar de geschiedenis is niet altijd meer terug te zien in het stadsbeeld. In de app brengen we door middel van Augmented Reality een aantal van deze bijzondere gebouwen terug in het stadsbeeld. Daarnaast zijn er verhalen waarbij de bezoeker door middel van audio terug genomen wordt in de tijd.

 

WereldPannenkoeken Herwijnen »

13-07-20 - 31-12-22

Geniet van onze pannenkoeken in het sfeervolle restaurant op het historische forteiland. Bij mooi weer is het genieten op het grote terras, waar kinderen zich uit kunnen leven met schaken, bamboo bouwen en klimmen en klauteren in de avontuurlijke vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. 


De lunch of het diner in het restaurant kan gecombineerd worden met bootje varen in de fortgracht of het bezoeken van het interactieve kindermuseum GeoFort waar alles om de aarde draait!

Het restaurant is ook gewoon open voor een borrelhapje of kopje koffie met appeltaart. Voor groepen zijn er speciale arrangementen, zoals high tea, shared diner en BBQs.

Voor het terras hoeft u niet te reserveren. Voor een plek in het restaurant kunt u ons bereiken via: 0345 745 804

Minecraft Speurtocht Herwijnen »

19-01-21 - 31-12-22
In de GeoExperience op GeoFort zelf, kun je doorlopend meedoen aan de Minecraft Speurtocht. Hierbij beweeg je je zowel online als offline over ons forteiland. 

Vind belangrijke locaties op luchtfotos en vertaal deze naar de Minecraft wereld. Ga vervolgens speuren op het echte fort, kraak de code en win een prijs!

Openingstijden: 
Zaterdag 11-18 uur
Zondag 11-18 uur 

Entreeprijzen: 
0 t/m 3 jaar Gratis
4 t/m 12 jaar 12,00
Vanaf 13 jaar 13,50

Extra Minecraft speurtocht Herwijnen »

19-10-20 - 31-12-22
GeoFort brengt het spelen in Minecraft naar een volgend level. We hebben maar liefst heel Nederland in Minecraft ingeladen met 1000 miljard Minecraft blokken. Op de GeoCraft server van GeoFort kunnen bezoekers virtueel rondreizen op leuke plekken zoals de Efteling, Schiphol of de op Dam, maar is meer! Iedereen kan op de GeoCraft server zijn eigen huis opzoeken en ontdekken hoe hun eigen woonstraat met een 1 op 1 schaal precies staat ingeladen.

Doe mee aan een extra leuke en lange Minecraft-workshop waarin kinderen en ouders een uur lang samen aan de slag gaan om heel Nederland in Minecraft te veroveren.

GeoFort ziet Minecraft als serious gaming: ruimtelijk inzicht, samenwerken, kaart lezen, computer commandos maakt de Minecraft-Experience op het Fort niet alleen leuk, maar vooral ook leerzaam!

De extra Minecraft workshop staat los van de GeoExperience. Je hoeft alleen voor kinderen te reserveren, ouders zijn gedurende de hele workshop natuurlijk welkom! Deelname kost 5,- per kind. De workshop wordt alleen in de vakanties gegeven.

Speurtuin en terras open Herwijnen »

27-03-21 - 31-12-22 Speurtuin
In onze unieke Speurtuin klim je over de touwen de bunker op, maak je in de zandbak ruimte voor het water en ontwerp je met houten planken je eigen doolhof en maak je van bamboestokken de grootste bouwwerken! De speurtuin biedt genoeg ruimte om op afstand te klimmen en klauteren, personen van 13 jaar en ouder moeten altijd 1,5 meter afstand houden tot elkaar.

We mogen op dit moment alleen met onze buitenactiviteiten open. Dit is ongeveer de helft van ons normale aanbod en goed voor ongeveer 2 uur. Omdat we minder kunnen bieden dan normaal vragen we 5,- per persoon (vanaf 4 jaar) De helft daarvan krijg je weer terug als korting bij de Wereldpan. Je hebt geen coronatest nodig.

Voor de Speurtuin moet je reserveren via www.geofort.nl

Wereldse pannenkoeken
Het pannenkoekenrestaurant de WereldPan is open voor TakeAway, ook zonder reservering en CoronaTest. Van 12:00 tot 17:00 bakken we heerlijke pannenkoeken om mee te nemen.

Vanaf 28 april is het terras weer open tot 18:00.

Wandel - en fietsroutes vanaf het GeoFort Herwijnen »

20-04-21 - 31-12-22
Ben jij er aan toe om er tussenuit te gaan met de kinderen of met de hond? Bekijk dan de twee nieuwe GeoFort Betuwse Wandel- en Fietsroutes. Na afloop van de prachtige natuur kun je ontspannen in combinatie met een heerlijke pannenkoek of een kopje koffie met appeltaart.

Aan de Linge bij Leerdam en Asperen staat het landschap bol van de historie. Zo is er de Diefdijk met een oude kanonkazemat en loopgravenstelsel, oude vestingstadjes als Leerdam en Asperen en natuurlijk de resten van de Hollandse Waterlinie met forten, bunkers en sluizen. Maar ook op het vlak van natuur en landschap is deze streek afwisselend. De rivier de Linge, het Galgenwiel en het lagergelegen polderland zijn kenmerkend. GeoFort heeft twee wandelroutes uitgezet bij het fort. De eerste is de fortgrachtroute van 4 km, waarbij je letterlijk een rondje om het fort loopt. De tweede is het Laarzenpad van 4,5 km waarbij je in de directe omgeving een wandeling maakt. Je kunt beide rondjes aan elkaar verbinden en 9 km wandelen. Ook kan je hier prachtig fietsen. GeoFort heeft aan de hand van bestaande fietsknooppunten twee routes gemaakt: een korte route Enspijk - GeoFort (21 km) en een lange route Geldermalsen - GeoFort (38 km). Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats van het GeoFort.

Bezoek ook het museum
Het GeoFort in Herwijnen is een educatief themapark op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie. Combineer je wandel- of fietstocht met een bezoek aan dit museum en maak kennis met oude en nieuwe geotechnieken in de GeoExperience, het intelligent doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Ga naar het spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Speuren en spelen op een spannend fort!

Het pannenkoekenrestaurant de WereldPan is open voor TakeAway, ook zonder reservering en CoronaTest. Van 12:00 tot 17:00 bakken we heerlijke pannenkoeken om mee te nemen.

GeoFort geocache Herwijnen »

18-01-22 - 31-12-22
Heb je zin in een wandeling met wat uitdaging? Doe dan de GeoFortcache! De GeoFortcache is een wandeling van ongeveer 5 kilometer door het natuurgebied Klein Hoogland van Staatsbosbeheer.
 
Dit gebied ligt iets ten noordwesten GeoFort. De cache bestaat uit verschillende opdrachten die op de aangegeven waypoints (WP) moeten worden gemaakt. Op enkele plaatsen staan aanwijzingen op kleine bordjes die in de buurt van de waypoints te vinden zijn. Ook zitten er opdrachten in PVC-kokers die op de plek van de opdracht zijn verstopt. Aan het eind van de wandeling, die ongeveer 2 uur duurt,  kunnen de cordinaten van de cache worden berekend.

De GeoFortcache is te vinden via Geocaching.com

Wat heb je nodig?
  • Laarzen! Sommige delen van de route kunnen erg modderig en nat zijn. Laarzen zijn dus onmisbaar.
  • Een GPS apparaat
  • Een kompas
  • Een liniaal
  • Een speurneus

arrangement toevoegen