Beoordelingen Nationaal Militair Museum

Beetje saai
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 13 juli 2017

Datum beoordeling: 14 juli 2017

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Mooi park, gebouw past daar goed in. De opstelling van materieel is wat saai. Het verhaal over soldaten en oorlog en vrede op de eerste verdieling is vlak. Weten duidelijk niet wat ze daarmee moeten. Tip: huur een fiets en rij naar de shelters en andere objecten aan de andere kant van de voormalige vliegbasis. Ik ga een volgende keer het park en de omgeving beter bekijken en laat het museum maar zitten.

Beoordeling gegeven door H. van der Velden.

Nooit meer.
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 13 juni 2017

Datum beoordeling: 4 juli 2017

Reisgezelschap: met vrienden

Het personeel is zeer klant onvriendelijk t.o.v. mensen met een handicap. Eén vriend mij is gedeeltelijk afhankelijk van een Segway. We hebben zeker een half uur staan te discussiëren of dit hulp middel mee mocht. Door de suppoosten werden we erg onbeschoft behandeld zij gingen naar de bewaking en daar van mochten we ook geen gebruik maken van het hulpmiddel. Een suppoost wilde niet meer met ons in overleg en liep weg. Men verschuilde zich achter het toegangs reglement. Ook een scootmobiel mocht er niet in van hun. Ik heb thuis alle voorwaarden na gezien en er wordt nergens over gesproken laat staan geschreven.

Beoordeling gegeven door C van der Meulen.

Speelgoed super duur in hun winkel.
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 2 mei 2017

Datum beoordeling: 3 mei 2017

Reisgezelschap: met opa en oma

Museum is prachtig maar de winkel is belachelijk duur

Beoordeling gegeven door B. Hellsloten.

Mooi
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 29012017

Datum beoordeling: 11 februari 2017

Reisgezelschap: gezin

Erg mooi museum. Ook leuke dingen te doen voor kinderen. Komen zeker nog keer terug

Beoordeling gegeven door Jennifer lugt.

nooit meer
1 11111

Bezoekdatum: 27-11-2016

Datum beoordeling: 27 november 2016

Reisgezelschap: gezin

Een rugtas voor de luiers van mijn zoon mag niet maar een mega schoudertas geen probleem werkelijk te gek voor woorden en zeer onklantvriendelijk. Wegens de veiligheid was de motivatie. Dan moet je alle tassen verbieden. Nooit meer !!!

Beoordeling gegeven door Lonneke de Groot.

Gewelig.
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: woensdag 19 oktober 2016

Datum beoordeling: 22 oktober 2016

Reisgezelschap: gezin

We hebben op woensdag 19 oktober het museum bezocht. Er waren deze dag extra activiteiten i.v.m de vakantie. We hadden onze al onze 6 kinderen mee in de leeftijd van 3 tot en met 18 jaar. Ze hebben hun allemaal prima vermaakt. Er is veel te lezen en voor jeugd te doen met de interactie schermen die aanwezig zijn waar ze zelf mee kunnen lezen en scrollen etc. Het is toegankelijk voor mindervaliden!! en alle mensen (vooral iets oudere mannen) die er werken zijn heel behulpzaam en super vriendelijk. Ook de extra activiteiten waren super leuk. Als je interesse hebt in leger en / of geschiedenis is dit echt een top dagje uit. Eigenlijk hadden wij ook nog te weinig tijd!!

Beoordeling gegeven door Nynke Feenstra.

geweldig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 11-06-2016

Datum beoordeling: 12 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

prachtig museum dat het militair gebeuren van af het begin tot nu goed weer geeft met als mooiste vliegtuigen en voertuigen en het buiten gebeuren met de rond ritten.

Beoordeling gegeven door H van Geel.

Geweldig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: woensdag 14 maart

Datum beoordeling: 8 juni 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Een fantastisch museum met een zeer uitgebreid assortiment. Ook buiten begint het vol te geraken.

Beoordeling gegeven door g.rutten.

Overweldigend
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 24-03-2016

Datum beoordeling: 24 maart 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Prachtige vliegtuigen en andere oorlogsvoertuigen, mooie opname's, gratis parkeren en interactief. Verrassend leuk, beter dan verwacht. Geschiedenis helder in beeld gebracht zonder dat het te eng wordt voor de kinderen. Enig minpuntje was dat je je tas in een locker moet doen en ik had geen zakken en heb dus al die tijd met de museumjaarkaarten in de hand moeten lopen.

Beoordeling gegeven door M. Enks.

Warm
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 19-10-2015

Datum beoordeling: 20 oktober 2015

Reisgezelschap: gezin

Wij waren er in de drukke herfst vakantie, met onze 2 jongens waarvan de oudste autistisch. Bij de zelfbestuurbare boten werd het hem even een beetje teveel, de meneer die dat begeleide heeft daar zo hartverwarmend goed op gereageerd dat onze zoon de rest van de dag heeft genoten van alle leuke dingen die daar te doen zijn! Nogmaals heel erg bedankt!

Beoordeling gegeven door N.N..

Geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 22-09-2015

Datum beoordeling: 22 september 2015

Reisgezelschap: met partner

Mooi museum, aardig en behulpzaam personeel, veel gezien, erg genoten komen zeker nog een keer terug met de kleinkinderen, voor elk wat wils

Beoordeling gegeven door Wilma Kok.

Schitterend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25-8-2-2015

Datum beoordeling: 25 augustus 2015

Reisgezelschap: met partner

Ik heb heel veel soortgelijke musea gezien in binnen en buitenland. Deze is erg fraai en volledig. Een tweede bezoek zal ongetwijfeld weer nieuwe dingen aan het licht brengen. En over licht gesproken....... Het aspect licht is rondom SLECHT. Ik lees die ook in de beoordelingen van anderen en ik ben het hiermee compleet eens. De verlichting van de vitrines is ronduit slecht. Helaas. Het is allemaal veel te donker en ik hoop dat in de komende periode hierover nog eens wordt nagedacht en dat dit wordt verbeterd.

Beoordeling gegeven door Ph. van Leeuwen.

Indrukwekkende verzameling
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 13 augustus 2015

Datum beoordeling: 19 augustus 2015

Reisgezelschap: met vrienden

De collectie is schitterend, wel dicht opeen gepropt maar wel interessant.Qua beschrijvingen is niet alles direct te vinden en ook de suppoosten weten nog niet om te gaan met de elektronische berichtgeving. De be- en verlichting is ronduit slecht te noemen. Men moet alles vanaf de raamkant bekijken en fotograferen. Ook in de vitrine met wapens schijnen er vanaf de bodem een of meer led lampen storend in je ogen en als er een gordijn opengaat komt er zo veel licht op de glaswand dat er niet veel te zien is. Jammer van een mooi project. Hier is men niet professioneel mee omgegaan. Verder prima vertoeven en interessante objecten.

Beoordeling gegeven door Cats, Ch .

Schitterend
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 3 maart 2015

Datum beoordeling: 14 augustus 2015

Reisgezelschap: met oudere kinderen

In tegen stelling tot wat Kees zegt in zijn relaas van zijn bezoek op 15 januari 2015 ; ben ik zoals de meesten onder ons zeer vriendelijk door het deskundige personeel ontvangen. Ik vind het museum een absolute aanrader voor een ieder die de vrijheid lief heeft en voor de mensen die voor onze vrijheid willen vechten. Het museum belicht op een schitterende wijze onze militaire geschiedenis vanaf het begin van de jaartelling tot en met het heden.

Beoordeling gegeven door Jan de Swart.

fantastische een aanrader.
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12-08-2015

Datum beoordeling: 11 augustus 2015

Reisgezelschap: gezin

Hele leuke dag gehad. Onze jongste vond de survival geweldig. Verhalen waren zeer indrukwekkend. Komen nog terug om de omgeving te voet of op de fiets te doen.

Beoordeling gegeven door Janine Schouwstra.

Helemaal geweldig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 08.07.2015

Datum beoordeling: 12 juli 2015

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Mijn zoon geniet hier elke keer weer,het kleine en grote soldaten hart gaat hier heel snel van kloppen.

Beoordeling gegeven door Dominique .

Teleugesteld
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 21-06-2015

Datum beoordeling: 21 juni 2015

Reisgezelschap: gezin

Mooi museum hoor, maar kleurstelling op veel plaatsen vreselijk. Veel contrastverschillen door zwarte muren, glas en felle lampen waardoor er veel schitteringen optreden wat het lastig focussen maakt op de dingen die er te zien zijn. Hiernaast erg teleurgesteld dat het niet meer mogelijk is om in de vliegtuigen te kijken, dit was op de oude (gratis) locatie altijd mogelijk dmv trappertjes richting de cockpits. Stellingen zijn ook allemaal net te hoog voor jonge kinderen waardoor deze veelal net over het randje kunnen kijken of zelfs net niet. Verder wel een erg mooie uitgebreide collectie van alles wat militair is. Ondanks deze mooie collectie gaan wij niet zo snel meer terug.

Beoordeling gegeven door michiel.

5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 5 juni 2015

Datum beoordeling: 5 juni 2015

Reisgezelschap: alleenreizend

Prachtig gebouw maar door de grote glazen wanden slecht licht binnen het gebouw, althans op een mooie zonnige dag. Nergens kan (goed) binnen de vliegtuigen en de voertuigen worden gekeken, door spiegeling, slecht licht danwel omdat de deuren dicht zijn. Een gemis.

Beoordeling gegeven door J. 't Hart.

Heel erg leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: donderdag 15 maart, 2015.

Datum beoordeling: 15 mei 2015

Reisgezelschap: met opa en oma

Geweldig, heel leuk en heel leerzaam en voor mij (10 jaar) en er is veel te doen en veel te zien. Bijvoorbeeld: het speel-gebeure

Beoordeling gegeven door Bram Wammes.

Eindelijk zijn juiste bestemming
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 16 april 2015

Datum beoordeling: 29 april 2015

Reisgezelschap: met partner

Veel te donkere muren. Waarom alles zwart geschilderd?? Toen ik eenmaal weer buiten kwam had ik het gevoel alsof ik nachtdienst gehad had. Waarom de wanden niet in een verscheidenheid aan camouflage kleuren geschilderd? Zet ook de toilet aanduiding in het vervolg eens haaks op de muren. In de eveneens zwarte gang nauwelijks te vinden! En als men dan toch buiten bezig is met het aanbrengen van wallen, waarom dan niet meteen geschut opstellingen aangebracht zoals in diverse vestingwerken (b.v. Naarden) te zien is? Kanonnen genoeg en materiaal kost bijna niets. Ook leuk voor reenactment uitvoeringen. Net als bij de Batavia werf zou je dan een kanonschot moeten kunnen laten kopen en zelf laten afvuren (= bijverdienste voor het museum!) Tuurlijk komt dan de Hinderwet en de buren zeuren, maar het kan ook met wat minder zwartkruit. Het gaat ook om de vlam en de rook. (Oh.Jeé...milieu)! Enfin, een prima museum waar ik beslist nog meerdere keren zal terugkomen.

Beoordeling gegeven door Jan van Braak.

Unieke belevenis
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20-2-2015

Datum beoordeling: 20 februari 2015

Reisgezelschap: alleenreizend

Combi van historie en natuurpark is uniek en niet te vergelijken met het park Hoge Veluwe. Het museum heeft een fraaie collectie in een mooi gebouw. Voor kinderen genoeg te doen. Ok, er zijn nog wat kinderziekten, maar het is ook nog geen jaar open. Soms zijn ruimten te donker of objecten niet voldoende uitgelicht. Maar daar is wat aan te doen. In vergelijking met het Bundeswehrmuseum in Dresden, wint het NMM duidelijk. Voor het park kom ik terug.

Beoordeling gegeven door Paul.

Geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12-02-2015

Datum beoordeling: 14 februari 2015

Reisgezelschap: met vrienden

We keken onze ogen uit en kwamen tijd te kort. In het najaar gaan we nog een keer en bekijken we ook de hangars en omgeving. A Malestein

Beoordeling gegeven door A Malestein.

Compleet, informatief en onderhoudend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21 januari 2015

Datum beoordeling: 6 februari 2015

Reisgezelschap: met vrienden

Mooi en complete collectie van alles wat met het militaire leven en NL militaire geschiedenis te maken heeft. Overzichtelijk opgesteld. Museum net open en er ontbreken nog wat infobordjes bij voorwerpen of voertuigen. Het licht is wel dramatisch slecht. Te donker in de speciale gedeeltes waardoor info niet eens is te lezen. Inrichter heeft teveel ge-experimenteerd met licht, maar dat is nu echt veel te slecht. Maar voor de rest prima museum in een bijzondere omgeving (oude basis Soesterberg)

Beoordeling gegeven door Nick.

saai maar mooi gemaakt
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 17-01-2015

Datum beoordeling: 18 januari 2015

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het zoveelste saaie kijken-met-je-ogen- museum op Hollandse leest geschoeid. Gemiste kans voor een investering van 90 mio euro. Te weinig do-and-feel-it-yourself activiteiten. Veel hekjes, afrasteringen, niet-aankomen-bordjes. Advies: meer playstation-achtige attracties aanbrengen, entree in alle tentoongestelde goederen, kijken met je handen mogelijk maken. Meer boeiende interactiviteit aanbrengen. Gebouw/ locatie: 9+. Prachtig ontwerp, mooi gebouwd. Tentoongestelde goederen: eindeloze verzameling voorwerpen. Zeer de moeite waard. Succes met aanpassen aan de moderne en huidige tijd.

Beoordeling gegeven door mulder.

modern en informatief voor iedereen
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15 januari 2015

Datum beoordeling: 15 januari 2015

Reisgezelschap: met partner

Prachtig gebouw. Goede presentaties; niet te opdringerig. Mooi weergegeven en ruim opgezet. Vriendelijke begeleiding. En dan ook nog in een prachtige omgeving

Beoordeling gegeven door Irma Hoogenraad.

Prachtig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 24 december 2014

Datum beoordeling: 13 januari 2015

Reisgezelschap: met een groep

Een indrukwekkend museum op een prachtige locatie. Het museum bevat enkel origineel materieel en er is een goede indeling gemaakt in de verschillende facetten van de (Nederlandse) militaire geschiedenis. De rondleiding werd verzorgd door een kundige gids die ook erg goed met de groep omging. Linkse hippies zullen dit museum minder mooi vinden.

Beoordeling gegeven door Kobus Post.

Een politiestaat
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 15-01-2015

Datum beoordeling: 11 januari 2015

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Een mooi maar beperkt museum. Beperkt gezien in wat er tentoongesteld is en wat tentoongesteld kan worden. Beperkt is ook de vriendelijkheid en de vertrouwen die het bedrijf/medewerkers hebben in hun klanten. Je waant je niet alleen in een museum maar ook in een politiestaat. Erg prettig was dit niet, je had het gevoel dat continue problemen kon krijgen. Ook in het 'park' voormalig vliegbasis moet je maar goed letten waar je loopt want anders wordt door een agressieve manier terecht gewezen door een paar overspannen toezichthouders

Beoordeling gegeven door Kees.

fantastisch mooi
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 28 december 2014

Datum beoordeling: 7 januari 2015

Reisgezelschap: met oudere kinderen

indrukwekkend museum waarin vele fasetten van de lucht en landmacht verenigd zijn! als je echt alles wilt zien mag je nog wel een keer gaan. Helaas zijn de ruiten van de uitkijktoren van enkel glas; toen wij er waren waren alle ruiten beslagen, niets te zien dus!

Beoordeling gegeven door jan boer.

leuk, toegankelijk is slecht
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 02-01_2015

Datum beoordeling: 2 januari 2015

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Museum zelf, hartstikke leuk. Betreft de toegang, zeer slecht geregeld. Mensen met ticket en zonder ticket door 1 deur, waardoor zeer lange rijen ontstaan (gehele dag door). Buiten staat een houten klim vliegtuig waar met houten paaltjes en ijzerdraad een omheining is gecreëerd. Kinderen maar ook ouderen zien deze niet, zodat menigeen er over heen valt.

Beoordeling gegeven door familie vA.