Beoordelingen Hermitage Amsterdam

kunst en geschiedenis
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 2015-06-14

Datum beoordeling: 14 juni 2015

Reisgezelschap: alleenreizend

Ik vond het helemaal geweldig omdat ik als geschiedenisliefhebber hier helemaal in mn element was. Details waren heel goed uitgewerkt, diverse leuke audiotours waren mogelijk, voor de kinderen een goed opgezette speurtocht en heel goed over nagedacht over de opzet van de 2 tentoonstellingen Het was allemaal heel mooi en informatief, heel duidelijk. Er waren 2 tentoonstellingen en ik vond het allebei geweldig.

Beoordeling gegeven door av.

De moeite waard
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 31 januari 2015

Datum beoordeling: 6 februari 2015

Reisgezelschap: alleenreizend

Eind januari geweest> Twee verzorgde exposities over Hollandse groepsportretten en serviezen uit de Tsarentijd. Met dat laatste heb ik niets maar er wordt zoveel interessante info bij gegeven dat ik daar ook de nodige tijd heb doorgebracht. Prima overzichtelijk met bijna bij ieder opject/schilderij een uitgebreide toelichting

Beoordeling gegeven door Nick.

om terug te keren
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: weet ik niet meer, 3x per jaar

Datum beoordeling: 25 oktober 2014

Reisgezelschap: alleenreizend

Uiteraard is het niet de Hermitage in St.Petersburg maar een DEPENDANCE van de Hermitage in Amsterdam, die met luisterrijke exposities mij keer op keer zeer veel kunst-genoegen verschaft.

Beoordeling gegeven door AMMJ Mulder.

Zwaar tegenvallend
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 20 juli

Datum beoordeling: 20 juli 2012

Reisgezelschap: alleenreizend

Zwaar tegenvallend museum. Een paar schilderijtjes, hoop loze ruimte met en enkel dingetje. Absoluut geen aanrader!

Beoordeling gegeven door Floris.

1 11111

Bezoekdatum: 6 februari 2011

Datum beoordeling: 11 februari 2011

Het geeft totaal niet het beeld van de hermitage in Rusland. Ze gebruiken maar een klein deel van het gebouw voor de expositie de rest van het gebouw is gesloten. Als je in het weekend komt is het veel te druk en moet je wachten om de stukken te kunnen zien. In de hermitage in Rusland heb ik een hele dag rondgelopen en flink door moeten lopen om alles te kunnen zien, hier stond ik al binnen 3 kwartier buiten. Als je het museum de Hermitage noemt, verwacht je toch echt veel meer. Je loopt veel door brede gangen, maar die worden totaal niet gebruikt, is helemaal kaal, zelfs geen foto of replica van een schilderij aan de muur. Erg teleurstellend

Beoordeling gegeven door marieke.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15-12-2009

Datum beoordeling: 25 december 2009

Geweldig goede uitleg gids. Was een prachtige dag.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: september

Datum beoordeling: 20 december 2009

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

1 11111

Bezoekdatum: 13-09-2009

Datum beoordeling: 14 september 2009

Ik zou iedereen afraden om dit museum te bezoeken. Ik zou ten eerst dit geen museum willen noemen, want dat is het niet. 1. Het geeft je het gevoel van museum totaal niet, het is een moderne gebouw die van buiten en binnen plein op n' gevangenis lijkt. 2. Het geeft je totaal geen gevoel van Hermitage, ik ben meerdere malen in hermitage geweest, als je eenmal bij de echte hermitage bent, zie je en voel je grootheid en de koninklijkheid ervan, de beauty. hier totaal niet. Alsof ik gemeente binnen loop. 3. Voor z'n grote naam, en instelling als museum waar honderden mensen waren, hebben ze 2 kassa's waar je 10 minuten moet wachten om tiket te kopen. 4. voor electronische vertaalde begeleiding (kleine apparaatje ) word apart geld gevraagd, terwijl de toegang zelf all 15 euro kost. 5. je moet je tas bij garderobe laten en je mag geen foto's maken, wat ik meemaakte is dat ze willikeurig selecterden, de ene mocht door met tas, de andere moest helemaal terug hele gebouw door om tassen bij garderobe te laten. 6. voor het gehele gebouw was er 1 wc, in elke wc waren er 2 wc kabine's, dus tientallen vrouwen stonden in de rij, voor allebeide wc's, vrouwen gingen naar mannen wc's en mannen stonden te kijken. 3 wereld landen hebben dit beter geregeld. 7. De collectie is niet eens een kwart van de collectie in hermitage op de kleinste afdeling, boven hebben ze zelfs door tekort aan spullen, bejtje gekke amateuristische afbeldinen opgehangen die afkomen van een of andere NL universteit. Leken wel kinder tekeningen. 8. Kadeuschop bestaat meer dan 50% uit chinese kadeutjes, dus heeft niets te maken met russland, uit 20 muziek CD's waren 6-7 Azerbaidjaans, dus weer niets te maken met Russland. 9. Je kon amper rustig op je plek blijven staan, want zogenaamde Aristokratische bezoekers vooral wat oudere mensen bleven konstant windejs late en er is geen goede ventilatie in de kleine kamertjes en gangen van deze muzeum, dus moest ik personlijk en nog aantal mensen die met mij waren doorlopen om te kunnen adem halen. 10. In russland zou niemand zomaar vooral in z'n muzeum windjes gaan laten, ze zouden netjes naar buiten gaan, of naar wc, maar hier helaas ongeschoolde zichzelf aristrocraat noemenden nietsnutten. 11. Heel veel spullen in de museum waren namaak, je kon gewoon zien dat het paar jaar geleden uitgekomen materialen zijn, gewoon goedkopen naamaak. Kenners zouden deze muzea naa eerste bezoek vervloeken. Conclusie : Dit uitje is te duur, is voor 80% niet authentiek, geeft je geen gevoel van museum, gebouw is te modern en niet mooir, als je Hermitage binnen komt dan blijven je ogen op de muren en all de beelden etc... terwijl hier leek het wel een gemeente huis, standarte gebouw. voor mij in ieder geval afrader. mvg. Tofig. G

Beoordeling gegeven door Tofig.G.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 4 september 2009

Datum beoordeling: 4 september 2009

Een werkelijk prachtige, indrukwekkende tentoonstelling in een schitterend gebouw maar..... Er zijn enige minpuntjes. Je handtas mag niet groter zijn dan een A4tje.(dus écht klein), anders mag-ie niet mee naar binnen. Is-ie wel groter, dan moet-ie in de kluis of naar de garderobe. Maar... er zijn véél te weinig kluisjes! En een tas met al je pasjes en papieren wil je niet in een garderobe hangen. Dan mag je die bezittingen eruit vissen en in een plastic tasje meenemen. Ik werd er allemaal niet blij van en dat omdat mijn tasje toch net iets groter was dan A4. Tot mijn verbazing liepen er, toen ik eindelijk binnen was, diverse dames met grote tassen!! Hè?? Zeker ertussen door geglipt... Het restaurant is ook niet fijn. Ik wilde graag een broodje en moest toen aansluiten in een wachtrij. Steeds als er een tafeltje vrij kwam, mochten er twee of meer mensen naar binnen. Toen ik eindelijk binnen was, werd ik vervolgens niet bediend... Dus dat broodje heb ik er maar bij gelaten. Ten slotte: De damestoiletten zijn voorzien van een heel raar slot. Ik heb minstens 5 minuten moeten wrikken om eruit te komen. De collectie is schitterend maar voor een geslaagd dagje uit zijn ook de 'randvoorwaarden' van belang.

Beoordeling gegeven door H.W. Siekman-Claassen.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 23 -08 - 2009

Datum beoordeling: 27 augustus 2009

geweldig. 6 uur rondgelopen gekeken en genoten. In het restaurant wat gegeten. Zeer vriendelijke bediening, maar wel een beperkte kleine kaart. Ook het personeel in het museum was vriendelijk en behulpzaam. Een geweldig gebouw, een aanwinst. en een grootse tentoonstelling.

Beoordeling gegeven door gertie de groot.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: juni 2009

Datum beoordeling: 3 juli 2009

Geweldig museum met leuke tentoonstelling. Zelf had ik ook graag een beetje meer een indruk gekregen van de Hermitage in Sint Petersburg, maar misschien komt dat nog op de wanden met tijdelijke versiering. Verder tot in de puntjes verzorgt en een museum om vaker te bezoeken.We hebben heerlijk afgesloten met een wijntje bij de Magere Brug, terwijl we genoten van een prachtig uitzicht

Beoordeling gegeven door J. de Rooij.