Beoordelingen Wandelroute eiland Tiengemeten

Aanrader!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 29 Juli 2014

Datum beoordeling: 31 juli 2014

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het is een schitterend eiland!Alleen kan je er niet echt van genieten omdat er een legioen dazen en steekmuggen op je af blijven komen.Het speeleiland is echt een aanrader,de kinderen hebben er genoten!Maar hier ook weer continu vervelende vliegen. Als de vliegen er niet waren geweest kreeg dit uitje een dikke 9. Advies:Neem echt goed muggenspul mee!

Beoordeling gegeven door Meinsje.

Mooi maar flink gestoken
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 27-juli 2014

Datum beoordeling: 27 juli 2014

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Prachtig eiland, mooie natuur. Maar vandaag 27 juli lek gestoken door steekvliegen en muggen. Dwars door de kleding heen. Deze tijd is niet gunstig om er heen te gaan. Op het linker deel waar de camping is gaat het wat beter.

Beoordeling gegeven door J. Meijer.

Vogeleiland
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 1ste Pinsterdag 2012

Datum beoordeling: 29 mei 2012

Reisgezelschap: met een groep

Met een groepje van 6 mensen vogels gaan spotten.Onvoorstelbaar hoeveel verschillende vogel soorten er op het eiland zijn. Met de boot van 09.00 naar het eiland,prachtig weer en een uit gelezen natuur. Prachtig toch die Schotse hooglanders en zoveel jonge aanwas. Prachtige dag om niet te vergeten.

Beoordeling gegeven door F.T.Frietman.

mooi!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 03-03-2012

Datum beoordeling: 3 maart 2012

Reisgezelschap: met partner

Heerlijk gewandeld op de westkant van Tiengemeten. Wat een rust, ruimte en einders. Helaas is de herberg afgebrand, maar die wordt momenteel herbouwd en gaat me Hemelvaart open. Dan komen we vast nog een terug om de oostkant en de herberg aan te doen

Beoordeling gegeven door Marco Bakker.

prachtig
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 21-08-2011

Datum beoordeling: 22 augustus 2011

Reisgezelschap: met partner

Een unieke ervaring, heerlijk wandelen zonder auto's, de enige berperking was het water, verder bijna alles vrij toegankelijk. Alleen zeer veel muggen en paardevliegen die massaal om de mens afgaan.

Beoordeling gegeven door B. de Brabander.

prachtig
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 21-08-2011

Datum beoordeling: 22 augustus 2011

Reisgezelschap: met partner

Een unieke ervaring, heerlijk wandelen zonder auto's, de enige berperking was het water, verder bijna alles vrij toegankelijk. Alleen zeer veel muggen en paardevliegen die massaal om de mens afgaan.

Beoordeling gegeven door B. de Brabander.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: april 2010

Datum beoordeling: 12 juni 2010

Fantastisch eiland! Natuurmonumenten heeft er een hele klus aan gehad het zo te krijgen maar dan is er ook watr. Je mag vrijwel overal lopen, echte struinnatuur dus, het prikkeldraad staat er alleen om het vee buiten bepaalde stukken te houden (staat duidelijk aangegeven dat je overal mag lopen) Vreselijk veel vogels waaronder hele zeldzame, net zoals planten, in de zomer een zee van bloemen. 2 musea, een bezoekerscentrum, een uitstekend restaurant en de mogelijkheid om vakantiehuisjes te huren. Prima bewegwijzering naar de parkeerplaats. Kijk op plaatsengids.nl voor meer informatie.

Beoordeling gegeven door Martin Stevens.

4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 6-9-2009

Datum beoordeling: 7 september 2009

6 sept. 09: Wandeling op Tiengemeten, een eiland waar ik al vaker geweest was, ook voor de herstructurering en een keer toen ze er nog druk bezig waren om het eiland om te spitten/af te graven met grote shovels en vrachtauto's. Nu, het viel niet mee. Ik vond het vroeger mooier. Bijna alle bomen zijn weg, alleen hier en daar staat nog een plukje, er is overal prikkeldraad, waar je niet mag komen (toch gedaan) en saaie rechte paden. Dus weinig of geen avontuur meer te beleven, waar je vroeger heerlijk kon struinen en allerlei verrassende plekken tegenkwam. Voor de dieren (de vogels en het uitgezette vee) zal het wel leuk zijn, maar voor de mensen niet meer. Misschien wordt het nog wat, over een jaar of 50, maar dan ben ik er niet meer, helaas.... Leve de (natuur)marketing!

Beoordeling gegeven door S. Tuinman.

4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 15 juli 2009

Datum beoordeling: 16 juli 2009

Het eiland is prachtig en vrij woest, maar om er te komen heb je wel wat geduld nodig. Na 4 maal de weg vragen kwamen wij uiteindelijk bij een parkeerplaats. De horeca was gesloten, dus ook geen toilet. De boor vaart maar eenmaal per uur, dus 45 minuten wachten. Er was vanuit Numansdorp geen enkele bewegwijzering. Ook kwam Tiengemeten niet op mijn navigatiesysteem voor. Aan de overkant gekomen bleek het Rien Poortvliet museum gesloten en ook de horeca aan het andere eind van het eiland was dicht. De bewegwijzering was heel sumier op het eiland. Je kon alleen in het informatiecentrum drinken uit de automaat halen. Gelukkig waren we net op tijd om de pont om 17 uur weer te kunnen nemen,anders kan je bellen, maar een telefoon is niet aanwezig. De natuur is prachtig en het weer was gelukkig goed, dus wel nog genoten.

Beoordeling gegeven door E.M. van den Hoven - de Koning.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 14 maart 2008

Datum beoordeling: 24 maart 2008

Dagje weg geweest op het eiland Tiengemeten. Wat een prachtig eiland. We hebben gewandeld en gefietst door prachtige natuur, en een hapje gegeten in het restautant van de natuurcamping op het eiland. Een aanrader!

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juni 2007

Datum beoordeling: 26 februari 2008

het plezier begint al met het pontje; oversteken naar Tiengemeten over de Grevelingen. Het eiland zelf is nog volop in beweging qua natuuraanleg. Het is er heerlijk rustig en je kunt er de hele dag super wandelen. Vergeet ook het buitendijkse land niet. Een oase van rust.

Beoordeling gegeven door p. looij.