Beoordelingen De Levenstuinen van Het Groot Hontschoten

Unieke tuinbeleving
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Mei 2016

Datum beoordeling: 14 maart 2017

Reisgezelschap: met partner

Iedere keer dat ik er kom, en dat is minstens eenmaal per jaar, is het als thuiskomen. Kom gewoon een keer de tuin bezoeken... Dan weet je waarom.

Beoordeling gegeven door G. Eskes.

Prachtig, echter vliegtuiglawaai is pure ramp
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 21 juli 2013

Datum beoordeling: 22 juli 2013

Reisgezelschap: met partner

We zijn 3 uren op een zonnige zondagmiddag heerlijk langsgeweest, het geluid van motorvliegtuigen van vliegveld Teuge is een ware ramp. Sommige tuinen zijn zeker het bezoeken waard, bijvoorbeeld de blauwe tuin en de witte tuin. De geurtuin viel erg tegen. Het gebruik van water in het tuinencomplex is erg mooi en functioneel. De prijs van 40 Euro voor een jaarkaart is wat aan de erg hoge kant. (...) De ontvangst bij binnenkomst aan de kassa/balie was zonder meer diep teleurstellend, in eerste instantie komt er niemand naar je toe, je staat er wat te wachten, je wil een kaartje kopen, maar niemand wil je helpen. (...) Het hele complex is erg fraai en doordacht aangelegd. Het tuinencomplex is ONGESCHIKT voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn. Nu hier een aantal pluspunten anno 2013, redelijke horecaprijzen, voldoende afwisseling, watergebruik erg fraai, veel kikkers aanwezig, kapel was wel aardig/grappig vooral de bijbehorende muziek. Prullebakken ontbreken vrijwel overal. Ruim voldoende zitbanken op afwisselende plekken. Openingstijden tot 17.00 uur in de zomermaanden dwingt dat je tijdens "kantooruren op bezoek komt". (...) Overigens is de aanwezigheid van vrijwilligers in alle opzichten een verrijking en echt prettig. Op sommige plekken in de tuin is er sprake van achterstallig onderhoud dat is zichtbaar in overwoekerde banken op bepaalde plaatsen, een hele matige geurentuin. Van sommige planten ontbreken simpele naambordjes, dat hoeft echt niet in de hele tuin, maar de maker is kennelijk allergisch voor naamborden van planten. Verder blijft het flink zoeken om er te komen (...). Verder zouden enkele prullebakken bepaald niet overbodig zijn. Als basisregel geldt kinderen onder de 14 jaar zijn zonder begeleiding niet welkom, in principe een goede basisregel. Ik stond op het punt om een SERIE dagkaarten te kopen, die ik als kado aan personen wilde gaan overhandigen. Maar de nare/starre en onbereikbare en ongeïnteresseerde houding van de eigenaar besloten mij er toe om dat toch maar niet te doen. Er lijkt een soort van bedrijfsblindheid in te sluipen. En dat is heel jammer voor zo'n fraaie en bijzondere en doordachte tuin.

Beoordeling gegeven door Henri Geerars.

Vergane glorie
1 11111

Bezoekdatum: augustus 2010

Datum beoordeling: 30 november 2010

Jammer dat de tuin zo achteruit gegaan is. Een aantal jaren terug was alles nog mooi in bloei en hadden wij een harmonieus gevoel bij deze tuin. Nu leek hij verslonsd en sterk verwaarloosd. De tuin is erg commercieel geworden en je kan zien dat de alles gemaakt en gebouwd is op een goedkope manier. De zogenaamde kerk doet erg kitsch aan. Nogmaal, erg jammer.....

Beoordeling gegeven door Fam. van Essen.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 augustus 2009

Datum beoordeling: 19 augustus 2009

Dit is werkelijk een paradijs! De tuinen zijn met veel passie en gevoel aangelegd. Ik heb er geheel in mijn eentje met open mond enige uren rondgedwaald. Hoewel ik niet zo'n tegen-mezelf-prater ben, hoorde ik mezelf regelmatig zuchten van ontroering slaken en uitspraken doen als "dit is toch werkelijk ongelooflijk!". Mijn toegangskaartje heb alsnog omgezet in een jaarabonnement. En nu maar hopen dat het er werkelijk van komt om de Levenstuinen opnieuw op te zoeken. Met mijn abonnement mag ik telkens één introducée gratis meenemen!

Beoordeling gegeven door Janneke.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: apr/mei/jun

Datum beoordeling: 28 juni 2009

Het is bij ieder bezoek weer thuiskomen, ook bij jezelf. Ik ben regelmatig bezoekster en zie steeds weer nieuwe details.De rust,ruimte en geborgenheid zijn voelbaar.Het kleurenpallet, de geuren en al wat leeft, het is voor mij een paradijs. Het is niet alleen wandelen,het is proeven, opsnuiven,voelen,horen, zien, de hoogst zintuigelijke waarneming! Ervaar het zelf,zeer de moeite waard.

Beoordeling gegeven door Helma Gerrits-Hendriks.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 23-07-2008

Datum beoordeling: 23 juli 2008

Een prachtige, vredige en lieflijke tuin. Dat de paden van mijn leven er zo uit mogen zien, als deze tuin!

Beoordeling gegeven door N.N..