Beoordelingen Hortus botanicus Haren

Prachtig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 7 november 2017

Datum beoordeling: 9 november 2017

Reisgezelschap: met partner

Een prachtige botanische tuin. Een van de oudste en een van de grootste botanische tuinen in Nederland met onder andere een in Europa unieke Chinese tuin. Een dergelijke Chinese tuin is buiten China alleen in Canada en Australië te vinden. Een Keltische tuin met bomenhoroscoop, rotstuin, de bijzondere Laarmantuin etc etc. De moeite van een bezoek waard.

Beoordeling gegeven door Span.

Een oase
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2017

Datum beoordeling: 15 maart 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wij komen er vaak en elke keer is het weer heerlijk om zo'n mooie, gevarieerde groene plek te hebben midden in het dorp.

Beoordeling gegeven door Suzanne.

Wat een rust!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12-05-2016

Datum beoordeling: 18 juni 2016

Reisgezelschap: alleenreizend

Vanaf binnenkomst tot vertrek, heerlijke rust, mooie natuur, prachtig mooi park. Mij zien ze zeker geregeld terug!

Beoordeling gegeven door Dineke.

Mooi gedeeltes en wat mindere .
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 16-08-2012

Datum beoordeling: 23 september 2012

Reisgezelschap: alleenreizend

Jaren geleden geweest . Chinese tuin ziet er keurig uit . Floriade Tuin ook mooi .Rosarium ook al wel ik daarvoor te laat . Maar kijk ik verder .Wordt het wel rommelig .Ik weet een Rotstuin kost veel tijd om het te onderhouden Waardering voor die er nog het beste van proberen te maken maar ziet er niet meer uit . En ja kas .Er is niet veel van over .Een was zelfs helemaal gesloten in de andere was het alleen maar een opslag . Probleem van Financiën ? Ja deze gemeente heeft niet veel geld natuurlijk . Waar gaat het heen alles op vrijwilligers moet gaan draaien . Wees trots dat zoiets in jullie gemeente is .

Beoordeling gegeven door Edwin.

Matig
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: juli

Datum beoordeling: 29 augustus 2012

Reisgezelschap: met partner

Wandel route onduidelijk, geen toegang niet aangegeven. Rommelige delen of niet mooi aangelegd. Sommige kas gedeelten wat slordig, theehuis niet open. Totale inrichting zou veel beter kunnen. Moet echter toegeven dat er ook mooie delen bij waren. Toch slechts een 6 waardig gelet op de negatieve punten. Hoor nu dat er zelfs een faillisement dreigt. Kan mij daar, helaas, wat bij voorstellen. Neem contacty op met directie want misschien kan ik met enige opmerkingen iets bijdragen.

Beoordeling gegeven door P.J.Nicolaas.

8
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 13 nov. 2011

Datum beoordeling: 14 november 2011

Reisgezelschap: met partner

Wij hebben zondagmorgen 13 november 2011 gewandeld door de hortus. We waren verrast dat deze botanische tuin ook in dit jaar- getijde meer dan de moeite waard is. Vooral de Chinese tuin en de bomen en coniferen von- den wij erg mooi. We komen graag nog eens terug.

Beoordeling gegeven door J.J. van Paterswolde.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 27 juli 2010

Datum beoordeling: 2 augustus 2010

Samen met onze twee kids van 8 en 9 naar de hortus geweest. De kinderen waren weg van de rotstuin (lekker klimmen) en de Chinese tuin. In de kassen waren vissen die aan onze vingers sabbelden en in het insectarium hebben we lekker geggriezeld. Kortom een wereld dag. Doen we zeker nog een keer.

Beoordeling gegeven door Klaas.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: juli 2009

Datum beoordeling: 31 maart 2010

Een super mooi park, waar ik mijn fotoshoot heb gedaan en de fotos zijn mede door het park super mooi geworden !

Beoordeling gegeven door N.N..

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 9 oktober 2008

Datum beoordeling: 12 oktober 2008

Prachtige grote Botanische Tuin, de grootste Botanische Tuin van Nederland

Beoordeling gegeven door Annette.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: april 2008

Datum beoordeling: 30 september 2008

mooi om door te lopen in voorjaar als alles net gaat bloeien maar ook in hoog seizoen als alles mooi in bloei staat zeker een aanraden kinderen leren ook van de natuur te genieten in voorjaar meer genieten van de rust die er dan is.

Beoordeling gegeven door K.Smit.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 15-01-2008

Datum beoordeling: 29 maart 2008

Leuk voor de kinderen om een route met dinosaurissen te volgen in het park van Hortus, verder heb je daar ook een leuke chinese tuin en binnenkassen met tropische planten en aquariums

Beoordeling gegeven door N.N..

5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: begin dino expo

Datum beoordeling: 28 maart 2008

Mijn gezin(6 personen)gaat altijd erg graag naar de Hortus.Normaal zouden wij zeker een dikke 9 geven. Echter heeft de dino-expositie onze plezier erg verpest omdat wij het belachelijk vinden zoveel te moeten betalen voor een expositie waarvoor wij geen intresse hebben! De liefhebber van de hortus zelf wordt hierdoor flink benadeeld en dit vinden wij zeer kwalijk!! Zeker nu dat t verlengd wordt ziet u ons voorlopig dus ook niet weer. Normaal kwamen wij toch 1 tot 3 keer per maand en vinden de hortus leuker dan de dierentuin.Zou fijn zijn geweest als er over dit probleem nagedacht was en dat je voor de expo een apart kaartje had moeten kopen ofzo!!!!

Beoordeling gegeven door sandra Mulder.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24 februari 2008

Datum beoordeling: 25 februari 2008

Verrast door de prachtige expositie van skeletten van dinosaurussen en zeker ook de belichting daarvan. Heel bijzonder dat de hortus haren dit vanuit China naar haren heeft gekregen en dat zal ook een kapitaal gekost hebben. Naar mijn idee hebben ze dat bedrag voor de entree echt wel nodig voor de tentoonstelling. De mechanische dinosauriussen in de tuin en in de kassen zijn erg leuk voor kinderen.

Beoordeling gegeven door Henk.