Beoordelingen Vlinderparadijs Papiliorama

duur
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: augustus 2020

Datum beoordeling: 15 augustus 2020

Reisgezelschap: gezin

weinig vlinders. Erg duur voor groep van 14 pers. waaronder gezinnen met kinderen. Weinig te zien, duur voor uitstapje van ongeveer 10 min

Beoordeling gegeven door Jan.

Slecht
1 11111

Bezoekdatum: 9 juni 2020

Datum beoordeling: 9 juni 2020

Reisgezelschap: met partner

Vreselijk oudbollig, klein, vies, dode planten tot aan het plafond.

Beoordeling gegeven door N.N..

Waarschuwing: Ga er niet heen!
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 05-09-2019

Datum beoordeling: 5 september 2019

Reisgezelschap: met partner

Wat een sombere toestand, het personeel is geschikt voor 'n rouwcentrum, verschrikkelijk! Echt het is een afrader.

Beoordeling gegeven door C. de Koning..

Mooie tuine, mooie vlinders
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12-6-2019

Datum beoordeling: 17 juni 2019

Reisgezelschap: met partner

Mooie tuin met veel bloemen. Vlinders die we ergens anders nog nooit gezien hebben, bijzondere soorten. Wel warm. Een beetje meer koelen zou wel lekker zijn. Eten en drinken is spotgoedkoop. Volgende keer gaan we daar railfietsen.

Beoordeling gegeven door Sterretje.

Leuk en warm
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15-5-2019

Datum beoordeling: 20 mei 2019

Reisgezelschap: met een groep

Mooie vlinders, mooie planten en bloemen. Veel uitleg. Er wordt hard aan vernieuwing gewerkt, dat kun je zien, nieuwe bruggetjes, nieuwe paden, nieuwe bloemen. Als je net ook nog een nieuwe attractie hebt geopend, fietsen op rails door de natuur, kun je niet ook nog een grote verbouwing doen, maar ze werken er hard aan, dat is te zien. Zeker de moeite waard, aanrader, maar wel als de zon een beetje schijnt.

Beoordeling gegeven door Sarah.

Ga hier niet heen
1 11111

Bezoekdatum: 10-4-2019

Datum beoordeling: 10 april 2019

Reisgezelschap: met partner

Lompe botte behandeling door balie medewerkster, ondank wettelijke europesche wetgeving geen toegang voor de hulphond van mijn partner. In de ontvangstruimte wordt 2e hands artikelen aangeboden die niets met vlinders te maken hebben

Beoordeling gegeven door Katie.

gewoon slecht
1 11111

Bezoekdatum: 20.03.2019

Datum beoordeling: 20 maart 2019

Reisgezelschap: met partner

verwaarloosde bende slecht onderhouden weinig vlinders. Entreegelden van €7 zeker niet waard

Beoordeling gegeven door j. van der Star.

Erger kan bijna niet!!
1 11111

Bezoekdatum: 1.11.2018

Datum beoordeling: 1 november 2018

Reisgezelschap: met partner

Vlindertuin uit het jaar nul. Misschien 4 soorten vlinders gezien, waarvan 1 in een soort terrarium. De foto's en de opgezette vlinders die op panelen staan, zijn volledig verschoten. Kortom, geen visitekaartje voor Drenthe en zonde van de € 14 voor 2 volwassenen.

Beoordeling gegeven door M. Schoorl.

Fantastisch
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 15-07-2018

Datum beoordeling: 15 juli 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Fantastisch tropische vlindertuin. Zoals het woord het al zegt tropische, dus licht gekleed naar binnen. Veel mooie vlinders,klein en groot en allerlei kleuren. Daarna lekker hapje eten en drinken, goedkope prijzen. Buitenkant moet iets aan gedaan worden maar is bekend, en wordt aan gewerkt. Top, dagje weg...

Beoordeling gegeven door Ida.

Absoluut een bezoek waard!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 02-10-2017

Datum beoordeling: 14 oktober 2017

Reisgezelschap: met partner

Met enige reservering zijn we naar het Vlinderparadijs gegaan. Buiten is niet alles netjes en mooi, maar daar kwamen we niet voor. We kwamen voor de vlinders, de tuin, de bloemen. We hebben al vele tuinen bezocht, maar dit is wel één van de mooiere! Hier zagen we tenminste eens andere vlinders, en heel veel bloemen. We zijn bijna 1,5 uur binnen geweest. De prijs mag misschien ietsje hoger zijn, maar voor ons is het meer dan waard. Wij raden het zeker aan!

Beoordeling gegeven door Hans de Groot.

Vreselijk klantonvriendelijk!
1 11111

Bezoekdatum: 3-9-2017

Datum beoordeling: 3 september 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Onze zoon van 4 mocht geen gebruik maken van het toilet terwijl ik even naar de auto liep voor kleingeld. Voor pinnen was het bedrag te klein. Wat een vreselijk kind en klantonvriendelijk bedrijf!

Beoordeling gegeven door H vd W.

Grafstemming.
1 11111

Bezoekdatum: 1-7-2017

Datum beoordeling: 1 juli 2017

Reisgezelschap: met een groep

Het was ontzettend vies en verlaten.Smerige ruiten overal dozen.Gat in het plafond.Er hing echt een stemming alsof je op een begrafenis bent.Chagerijnig personeel.Overal stof.Een depressieve sfeer hangt daar,eens en nooit weer.Het stonk er ook nog heel muffig.

Beoordeling gegeven door Alicia.

Wow!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 31-05-2107

Datum beoordeling: 3 juni 2017

Reisgezelschap: gezin

Dat was de reactie toen we binnenkwamen. Wat een vlinders! Fantastisch. Buiten lijkt het niet zo mooi, maar binnen is het ge-wel-dig!!! WOW!!

Beoordeling gegeven door Terstal.

Trieste vertoning
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: Mei 2017

Datum beoordeling: 7 mei 2017

Reisgezelschap: gezin

De voortuin van het Vlinderparadijs heeft na de winter nog geen tuinman gezien. Als je binnen komt komt de stank van de gore vloerbedekking je tegemoet. Tip gooi die geel/blauw vloerbedekking eruit en vervang deze door een bedekking die je wel schoon kunt maken. Verhuisdozen stonden hoog opgestapeld. Het welkoms woord van meneer was enthousiast. Eenmaal binnen werkte de automatische deur niet naar behoren. Het is een grote wildernis in het paradijs, sommige paden zijn nauwelijks begaanbaar door zwaar overhangende planten. De vijvers of stroompjes waren in 1998 waarschijnlijk geweldig maar nu ligt het er triest bij. De bruggetjes over de waterpartijtjes zwaar verwaarloosd, de planken zitten los en binnenkort gaan er ongelukken gebeuren. Bij het educatieve gedeelte werkt de helft van de knopen of lampjes niet. Wij stonden met 15 minuten weer buiten met een illusie en 19 euro armer. Ik wilde het een en ander terug te koppelen met de meneer van het Vlinderparadijs maar hij schoot meteen in de verdediging.Terwijl mijn insteek was om hem op weg te helpen om er wel iets moois van te maken. Hij zit tenslotte op een pracht locatie! Hij vond mijn "commentaar'' een directe bedreiging. Zo erg zelfs dat hij dreigde de politie te bellen. Ik werd verzocht zijn pand te verlaten. Dat heb ik gedaan ook omdat mijn dochter van 10 jaar er erg overstuur van raakte! Al met al een erg teleurstellende ervaring. Gezien eerdere recensies bestaat onze mening al meerdere jaren. Jammer dat er niks mee gedaan wordt!

Beoordeling gegeven door Piet.

1 11111

Bezoekdatum: maart

Datum beoordeling: 19 maart 2017

Reisgezelschap: met partner

Een 1 voor het oude vrouwtje achter de kassa .was nog het minst zielig van deze vlindertuin.de tuin zelf ?niet om aan te zien en bloedheet binnen.gelukkig is het zo klein daar dat je snel daar weg bent.door het oerwoud daar binnen bijna geen vlinder te zien ook.geef aub.de 7 euro aan de schapen boederij daar vlak bij.is zeker wel de moeite waard om te bekijken vooral nu met de lammetjes.

Beoordeling gegeven door bezoeker.

Leuke en gezellig uitje
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12-september 2016

Datum beoordeling: 18 september 2016

Reisgezelschap: met een groep

Met de fietsgroep langs geweest, goede uitleg gehad voor we naar binnen gingen, daarom ook veel rupsen gezien. Mooie vlinders vooral die blauwe. Vlinders waar je doorheenkijkt alsof het glas is. Koffie wa goed, gebak goedkoop en lekker. Even naar Schaapskooi gewandeld. Leuke tussenstop!

Beoordeling gegeven door Simons.

We komen terug!!
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 16 september 2016

Datum beoordeling: 17 september 2016

Reisgezelschap: met partner

Op vrijdag 16 september geweest, om 9.30 naar binnen, om 12.30 naar buiten! Meer dan 150 foto's, we hebben 28 soorten geteld, de meest bijzonder blomen en planten gezien, en erg veel geleerd over vlinders. Lekker gebak, leuke kadootjes in de winkel. We komen zeker terug!

Beoordeling gegeven door De Nooijer.

Vele mooie vlinders
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 3 augustus 2016

Datum beoordeling: 3 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

De vlindertuin zelf voldeed aan de verwachtingen, heel veel soorten gezien en mooie foto's kunnen maken. De entree kan wel een update gebruiken, dat geldt ook voor de oudere dame die achter de kassa zit. Zij is allesbehalve vriendelijk!!

Beoordeling gegeven door Jans Bis.

Genieten en terugkomen
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 2-08-2016

Datum beoordeling: 2 augustus 2016

Reisgezelschap: gezin

We hebben weer genoten, voor de 4e keer zijn we er, en telkens genieten. Dit keer weer nieuwe vlinders gezien die we nog nooit in een andere vlindertuin gezien hebben. Mooie rupsen die over de paden kruipen, en zelfs vlinders op de hand en hoofd gehad. We komen zeker terug!

Beoordeling gegeven door Van Velzen.

viel tegen
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 1-8-2016

Datum beoordeling: 2 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

Viel me wat tegen, na 30 minuten stonden we weer buiten. Voor 7 euro pp verwacht je een goed onderhouden park vlinderpark, zoals in Dierenpark Emmen. De sfeer hier was maar sober. Geen aanrader dus!

Beoordeling gegeven door vlinder.

Mooie foto's en veel soorten gezien!
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 27-7-2016

Datum beoordeling: 27 juli 2016

Reisgezelschap: met partner

We hebben erg veel foto's gemaakt, en meer dan 30 soorten geteld... Even de tijd er voor nemen, altijd leuk om hier te zijn!

Beoordeling gegeven door Dina Oostenbrijk.

slecht onderhouden
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 26-7-2016

Datum beoordeling: 26 juli 2016

Reisgezelschap: gezin

viel me enorm tegen, weinig verschillende vlinders gezien.

Beoordeling gegeven door Saskia.

Gewoonweg mooi!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21-5-2016

Datum beoordeling: 22 mei 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Heerlijk gezeten op een bankje, en de mooie vlinders komen dan zelfs bij je op je benen zitten! Fantastisch!! Leuke uitleg, jammer dat we nog niet naar de buitentuin kunnen. Lekkere tostis, aanrader!!!

Beoordeling gegeven door Den Hollander.

Waardeloos
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 20-5-2016

Datum beoordeling: 21 mei 2016

Reisgezelschap: met partner

Wat een afknapper zeg, veel te klein om een vlinder paradijs te noemen. Zeer weinig vlinder soorten en aantallen te vinden. Je moet goed zoeken om de vlinders te zien. De begroeiing binnen is zeer wild gelaten, je moet je op sommige plekken een weg over het loop pad maken om door te kunnen. Veel water op de paden. Restaurant is zelfbediening met een slechte koffie automaat. Wat ons betreft niet de moeite waard en zeker niet de 7 euro entree geld,

Beoordeling gegeven door Van de Wall.

Tegenvallen
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 10-05-2016

Datum beoordeling: 11 mei 2016

Reisgezelschap: met partner

Als er meer soorten vlinders zouden zijn was het de moeite waard. Waren prachtige exemplaren maar veel dezelfde. Tuin was mooi met bankjes om te zitten. Personeel mag wel wat enthousiaster zijn.

Beoordeling gegeven door Anna.

geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 5-8-2015

Datum beoordeling: 5 augustus 2015

Reisgezelschap: met opa en oma

vond het een leuke vlindertuin mooie vlinders. gezellige zweer , als je vragen hebt wordt het goed uitgelegd, koffie en thee goed.

Beoordeling gegeven door Thalitha.

Wonderlijk
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 30-08-2014

Datum beoordeling: 1 augustus 2014

Reisgezelschap: met vrienden

Een mooie tuin met prachtige vlinders. Daarvan ook foto's gemaakt! Alle informatie daarover gelezen. Dan ontstaat er verwondering...Wat een schepping! Ik kan het goed gebruiken voor mijn onderwijs aan jonge kinderen. Toekomstige gasten zou ik aanraden meerdere activiteiten te ondernemen: schaapskooi/ wandeltocht/ in het langsfietsen; de tuin is niet zo groot.

Beoordeling gegeven door ES.

Namens de directie
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 12-03-2014

Datum beoordeling: 12 maart 2014

Reisgezelschap: alleenreizend

Beste lezers, Met verbazing lees ik soms, omdat ik daar op geattendeerd wordt, de reacties van de zogenaamde "bezoeker". Ik snap de verwachting niet van deze "cijfergevers". Men denkt dat altijd alles zo is als men in het hoofd heeft of zou "moeten verwachten". Maar niets is minder waar! De vlindertuin is een tuin met levende dieren en planten, dus elke dag anders. Vlinders zijn klein, en planten groeien. Wij hebben de keuze gemaakt dat de tuin een stukje "wilde natuur" is, dat is exact daar waar vlinders zich ook thuis voelen. (...) Wij bieden ALTIJD tegen verlaagd tarief de mogelijkheid om in de winter WEL te genieten van onze vlinders, met de boodschap dat het altijd ietsje minder mooi is dan in de zomer. De prijs is daarom dus ook gereduceerd in de wintermaanden. (...) Ik ben erg teleurgesteld in het feit dat mensen gewoon middels hun niet "fatsoenlijk" commentaar hun grieven willen spuien. (...) Als er in een paar jaar enkele "negatieve" reacties zijn, en dit zou werkelijk weerspiegelen wat het bedrijf inhield, dan waren er geen 35.000 bezoekers gemiddeld per jaar meer, en was er door provincie Drenthe en gemeente Westerveld niet een park van 3,5 miljoen euro rondom het Vlinderparadijs gelegd, met daarin een mooie schaapskooi. (...) Stop met het onzinnig reageren, en als U werkelijk iets heeft (echt een goede gegronde klacht), stap dan gewoon naar onze directie, en die handelt het dan wel met U af. Namens de directie.

Beoordeling gegeven door Namens de directie.

Niet eens met laatste bezoker
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 22-2-2014

Datum beoordeling: 9 maart 2014

Reisgezelschap: alleenreizend

Zelfde dag, veel gezien, zeer mooi en aantrekkelijk!!

Beoordeling gegeven door Van Santen.

Dikke 8
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 1-4-2013

Datum beoordeling: 4 april 2013

Reisgezelschap: met jonge kinderen

2e paasdag zonnig weer, veel vlinders. Koffie zelfbediening (das minder), maar kost maar 1,50 en is nog lekker ook! leuke kadoos in winkeltje, zoontje had voor 3 euro leuke speeltjes. Dikke 8

Beoordeling gegeven door Lisa.

Slecht
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 2 maart 2013

Datum beoordeling: 6 maart 2013

Reisgezelschap: met partner

Zeerslecht onderhouden vlindertuin. Beplanting is overwoekert en nauwelijks vlinders te zien. Erg jammer

Beoordeling gegeven door Hans.

Een "top slecht weer uitje"
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 23 juli 2011

Datum beoordeling: 23 juli 2011

Reisgezelschap: met partner

Voordat wij naar het Vlinderparadijs zouden gaan, hebben wij de reacties op deze site gelezen. Doordat er nogal wat negatieve, met name richting het personeel, reacties zijn, twijfelden we of we moesten gaan of niet. En 6,- euro is niet niets. Maar toch vandaag, op een beetje regenachtige dag, gegaan. We hadden geen hoge verwachtingen. Bij de balie was het druk, er stonden meer mensen, maar wij werden al snel geholpen. We werden direkt verteld dat met donker weer de vlinders minder actief konden zijn. Daarnaast was het er warm. We hadden daarom al een beetje angst dat de reacties klopten. We hebben de jassen opgehangen en zijn de kas in gegaan. En wat hebben we genoten!!!! Er vlogen veel vlinders, en er was veel te lezen en te leren. Toen we er uit kwamen, heb ik nog aan de mevrouw achter de kassa gevraagd over hoe ze aan de vlinders kwamen, en meer. De mevrouw was erg aardig en vertelde over de kweek in de tropen en hoe het met de meeste vlindertuinen zat. We hebben daar totaal niets aangetroffen van wat andere mensen hier vertellen. Ik heb nog een beetje stiekem tussendoor gevraagd of ze wel eens eerder sluiten, en toen zei de mevrouw dat bij het donkere weer als vandaag ze de deur eerder sluiten, omdat er dan geen vlinders meer vliegen.Maar zei ze er direkt achteraan, als het te warm is, dus met een warme zonnige dag, sluiten ze ook eerder. Niet omdat de vlinders dan niet meer vliegen, maar de temperatuur in de kas kan dan boven de 30 graden worden aan het eind van de middag, en met de hoge luchtvochtigheid kan dat voor de bezoekers erg ongezond zijn, zo vertelde ze. Ik heb haar toen verteld van de reactie van iemand die er volgens hem "uit gezet werd om kwart over vier". Ze zei dat dit kwam omdat er familie omstandigheden waren, en het Vlinderparadijs om die reden eerder moest sluiten. Dat kan iedereen overkomen. Ik heb nog door het gastenboek gebladerd, en daar staan veel leuke reacties in. Mensen, geloof me, dit is meer dan de moeite waard.

Beoordeling gegeven door Henk van Oijen.

Indrukwekkend, erg mooi
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21-07-2011

Datum beoordeling: 22 juli 2011

Reisgezelschap: alleenreizend

Ik heb er uren rondgelopen om te fotograferen. Ik heb al heel veel tuinen bezocht, maar hier vlinders gezien die je nergens anders ziet. Ik kom zeker terug met de fotoclub.

Beoordeling gegeven door Leon.

Leuk (fiets)uitstapje
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4-7-'11

Datum beoordeling: 4 juli 2011

Reisgezelschap: met vrienden

Met 4 man op de fiets, kwamen toevallig langs de borden van het Vlinderparadijs. Ik had al iets gelezen over negatieve ervaringen, maar dat viel erg mee. 6 euro is redelijk prijzig, maar het was de moeite waard. Veel mooie vlinders, prachtige tuin, goed onderhouden, heel erg veel te lezen en te leren. Wel erg warm! Conclusie: een mooi initiatief, de moeite waard.

Beoordeling gegeven door Koert Bosch.

Hardstikkeleuk!!!!!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 3-7-'11

Datum beoordeling: 4 juli 2011

Reisgezelschap: met partner

Aanrader!! Bezoekdatum 3 juli, bewolkt, veel vlinders gezien, ook reuzenmotten (atlas of zo?), veel uitleg bij de kassa GROTE AANRADER!!

Beoordeling gegeven door Stefanie .

Klein maar fijn!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: oktober 2010

Datum beoordeling: 29 oktober 2010

Niet de grootste, wel de mooiste!!! Natuurlijke inrichting en vlinders op en top in aantal.

Beoordeling gegeven door Tom van Dungen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2 augustus 2009

Datum beoordeling: 3 augustus 2009

Wij kwamen op 2 augustus met 4 personen, op een regenachtige dag. Het is namelijk bedoeld ook voor slecht weer. Alhoewel we als uitleg kregen dat bij slecht/donker/nat weer de vlinders slecht zouden vliegen, viel ons alles erg mee! Er waren leuke vlinders te zien, zelfs eentje die op het hoofd van ons 3 jarige zoontje ging zitten. Het was er wel druk, zodat rustig kijken niet altijd mogelijk was. We hebben erg leuke, en goedkope souvenirtjes gekocht, een kopje koffie gehad en voor de kinderen fristi en chocomel. Die hebben zich nog goed vermaakt in het speelhuisje. Alles mag wel wat groter, maar we hebben begrepen dat er ook een wandel- en doe tuin bijkomt en een ondergronds insektenhuis. Al met al niet duur, zowel entreeprijs, koffie als souvenirs. Een aanrader, zeker vergeleken met vele andere vlindertuinen en dierentuinen in Nederland. Ik zie andere reacties, ben het daar totaal niet mee eens!! Deze mensen doen zeer goed werk, een goedkope en leuke attractie voor niet veel geld.

Beoordeling gegeven door Rika ten Oever.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 22-06-2009

Datum beoordeling: 18 juli 2009

Prijs-kwaliteitverhouding vond ik het zeer matig. Je moet er zelf echt wat van maken. Wat me tegnviel is dat we geen korting kregen terwijl we met 7 verstandelijk gehandicapten en drie begeleiders waren. Verder wel zeer mooie vlinders.

Beoordeling gegeven door Natasja Rikken.

4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 1 mei 2008

Datum beoordeling: 1 mei 2008

Helaas was het niet zo mooi en indrukwekkend en groot als op de beschrijving en de foto's was te zien. We hadden er veel meer van voor gesteld. Het is veel te klein ook voor kinderen na een kwartier hebben ze het wel bekeken. de entree prijs was er ook niet naar. wel kon je prachtig wandelenen door de omgeving rond om dit gebouw.

Beoordeling gegeven door -.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25 febr.2008

Datum beoordeling: 25 februari 2008

leuk uitstapje.Goede voorlichting.goed toegankelijk voor grote buggy.leuke bankjes om alles rustig te bekijken.En voor wie graag nog iets wil drinken is er volop gelegenheid.Ik ben met 3 kleinkinderen geweest 3,3 en 7 jaar en die vonden het echt leuk.

Beoordeling gegeven door N.N..