Beoordelingen Het Beloofde Varkensland

Geen aanrader
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 02-06-2019

Datum beoordeling: 3 juni 2019

Reisgezelschap: met vrienden

Te grote groep (meer dan 30 personen). Werd veel verteld weinig interactie met de dieren. Toen onze varken tijdens massage wegrenden werd er niet gekeken of we een andere varken konden masseren en had je gewoon pech. Ik vond het duur vergeleken met wat je er voor kreeg. geen aanrader.

Beoordeling gegeven door Alice.

Teleurstellend
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 27 januari 2019

Datum beoordeling: 15 maart 2019

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Voor ons een teleurstellend bezoek ( workshop), Bij aankomst dacht ik eerst dat we verkeerd zaten. Ik zag aan het eind van een toegangsweg een ruïne staan met alleen een voorgevel en zijmuren. En verder een grote baggerzooi en vervallen schuurtjes en hokjes. Wij moesten in de stromende regen een heel eind door weilanden waar ook een paar varkens stonden. Wij moesten onze mobiel afgeven in een mandje want anders zouden de varkens deze stuk kunnen maken tijdens het knuffelen. Maar wij mochten ook weer niet te dichtbij de varkens want die konden zo in paniek raken door een beweging van een persoon. ( bv kloppen op zijkant van het varken) Een persoon deed dit dus en werd afgebekt door de vrouw. Ik denk zelf dat de mobiels ingeleverd moesten worden zodat wij geen foto’s konden maken van de vervallen schuurtjes. Ik weet dat ze brand heeft gehad maar bouw toch eerst maar weer iets nieuws voordat je workshops gaat geven. Maar er was ook geeneen schuurtje goed alles was vervallen. De sfeer was gespannen en wij waren erbij dat een vrijwilligster een ontzettende uitbrander kreeg. Voor het geld van 45,— p.p. heb je toch bepaalde verwachtingen en daar deed deze workshop absoluut niet aan. Ook koeien borstelen alles duurde veel te lang om het te rekken. In de kou, storm en regen. De Stichting haalt volgens mij voldoende geld op per workshop min. 1000,— p.week dus betere onderkomens voor de dieren is dan wel op zijn plaats.

Beoordeling gegeven door Karin de Bruijn .

Nare sfeer
1 11111

Bezoekdatum: Zondag 11 juni 2017

Datum beoordeling: 13 juni 2017

Reisgezelschap: alleenreizend

Ik kwam niet voor een dagje weg, maar om te solliciteren als vrijwilliger, voor na mijn pensioen. Ik proefde bij binnenkomst op het terrein een angstcultuur. Midden op de weg waarover ik stond een varken, ik aaide het varken, waar ik meteen van de eigenaresse een fikse uitbrander kreeg. De eerste drie tot vier maanden nadat je bent gestart mag je geen varken aanraken. Ze zei: dit is je ontgroening, maar ik hoef als kersverse bejaarde niet meer ontgroend te worden. Ik kon komen werken op zondagochtend van 9-13 uur, daar was ik toe bereid, maar toen ik zei dat ik eind oktober drie weken met vakantie ging, was het niet meer nodig. Iedereen mag zijn of haar eigen beleid voeren, maar je behandelt niemand zo. De varkens die er zijn worden geadoreerd, maar mini-varkens die worden afgedankt, zijn niet welkom. Kunnen die dieren er wat aan doen dat ze op verkeerde gronden bij mensen in huis zijn genomen? Er heerst een rare sfeer, het voelde alsof ik in een sekte terecht was gekomen. En wat er al op internet staat, dat alles om de eigenaresse draait, dat beaam ik. Ik heb het eind van de workshop meegemaakt, bij de fotoshow met de beamer, één en al ophemeling van de eigenaresse Dafne. Ik lees ook op internet dat de eigenaresse openlijk een vrijwilliger een uitbrander gaf en zelfs sloeg, ik zie het haar doen. Het Beloofde Varkensland is een vreemde plek, waar ik geen dagje uit zou willen gaan.

Beoordeling gegeven door Marijke Weisglas.

Magisch!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 29 mei 2016

Datum beoordeling: 1 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

Wat een bijzondere ervaringen hebben wij bij het Beloofde Varkensland beleefd! Waar zie je nu varkens die alle vrijheid hebben gekregen om te doen waar ze zin in hebben? Lekker op een plukje hooi kauwen, moddderbadje nemen, tukje doen op een flinke laag stro, flaneren op het erf of weiland. Van de massages genieten zij schaamteloos (wie niet)! Wat fijn dat ze niet opgesloten zijn en kunnen doen wat ze willen! De gastvrijheid is authentiek en zeker niet-commercieel. Een aanrader voor ieder die meer wil weten over deze speciale dieren. O ja, mocht je een "mini" varken willen aanschaffen, kom dan eerst hier langs (zie ook www.minivarkens.nl), dan begrijp je ook waarom dit een slecht idee is!

Beoordeling gegeven door Peter.

Heel bijzonder!!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: mei 2014

Datum beoordeling: 24 juni 2014

Reisgezelschap: met partner

Een magische plek! Wat bijzonder om de dieren hier zo gelukkig te zien en helemaal in hun element!! Ze kunnen doen waar ze zin in hebben, lekker slapen op een berg stro, rondkuieren in het weiland, een lekker modderbad nemen etc. Wij waren zeer onder de indruk van de bezieldheid van Dafne & Dennis.

Beoordeling gegeven door Marieke.

Een middag om nooit te vergeten
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 7 oktober 2012

Datum beoordeling: 12 oktober 2012

Reisgezelschap: met vrienden

Wat heb ik genoten van de dieren die dafne zo liefdevol gered heeft. Dafne haar humor,kennis en dierenliefde zorgden voor een boeiende geweldige middag. Het is een absolute aanrader voor iedere dierenliefhebber!

Beoordeling gegeven door E.Bakker.

Fantastische ervaring!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 23-09-2012

Datum beoordeling: 24 september 2012

Reisgezelschap: met vrienden

Dit kunnen we echt iedereen aanraden!! Hoewel wij sceptisch en kritisch zijn, hebben zowel Dafnes aanpak, werkwijze, tekst & uitleg en vooral het zelf bezig zijn met de aanwezige dieren ons helemaal onder de indruk achtergelaten. Nooit gedacht van te voren dat wij zelf ooit echt varkens zouden aanraken/masseren, maar daar lagen we dan uiteindelijk toch echt tussenin. Dafne staat voor haar dieren en haar instelling en weet dit op boeiende wijze over te brengen. En ja, het is een pittige tante die haar mannetje staat, maar dat moet ook wel als je dit goed wilt runnen! Wij vonden het een overgetelijke ervaring en er is nog zoveel te winnen voor de varkens, dat wij zeggen: ga erheen, heb een super middag en kijk voortaan met hele andere ogen naar de geweldige dieren die varkens blijken te zijn!!

Beoordeling gegeven door Anne.

Geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: augustus 2012

Datum beoordeling: 17 september 2012

Reisgezelschap: met vrienden

Heerlijk middagje uit met vriendinnen. En wat een mooie omgeving. De Bovenkerkerpolder is uniek in het Groene Hart!

Beoordeling gegeven door Elly.

Geweldig!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25 maart 2012

Datum beoordeling: 25 maart 2012

Reisgezelschap: met vrienden

Vandaag als verjaardagskado een workshop varkensmassage gedaan. Een werkelijk onvergetelijke dag. Boerderij net onder de rook van Amsterdam met een groot aantal stieren en koeien en een zeer groot aantal varkens (waaronder een aantal wilde zwijnen). Ondanks vele dieren opmerkelijk schoon, verzorgd en harmonieus, Dafne en Dennis zijn zeer gepassioneerd over hun dieren en dit werkte zeer inspirerend op alle deelnemers. Middag vliegt voorbij, bestaat uit goed opgebouwde rondleiding met veel praktijkvoorbeelden over de veeteelt in Nederland en de psychologie van dieren en wordt afgesloten met een massagesessie met de aanwezige varkens. Een absolute aanrader voor iedereen die een ontspannende dag wil combineren met veel contact met boerderijdieren en veel info over de bioindustrie!

Beoordeling gegeven door Marco.

geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 26-8-2011

Datum beoordeling: 27 december 2011

Reisgezelschap: met partner

Geweldige ervaring. Wij waren onder de indruk van de manier waarop er met dieren wordt omgegaan. Dafne houdt de leiding stevig in handen. Absoluut noodzakelijk want het welbevinden van de dieren staat op de 1e plaats en daarna het belang van de mensen. Dachten maar meer mensen er zo over. Wij gaan in ieder geval nog een keer terug want wij vonden het genieten van al de dieren.

Beoordeling gegeven door Hanny.

Aanfluiting
1 11111

Bezoekdatum: april 2011

Datum beoordeling: 1 oktober 2011

Reisgezelschap: met partner

De eigenares van 'het beloofde varkensland' gedraagt zich als een verwende koningin die geen tegenspraak duldt. Zij lijkt graag in het middelpunt van de belangstelling te staan, in plaats van haar dieren, waar wij bezoekers toch voor kwamen. De verhalen die zij vertelt duren te lang en zijn daarom vervelend. Toppunt was wel dat zij het aan de stok kreeg met één van haar vrijwilligers, die zij openlijk op een uitbrander en een paar flinke klappen trakteerde. Een aanfluiting, en niet de tientallen euros waard die wij moesten neertellen voor deze middag.

Beoordeling gegeven door K.E..

2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: november 2010

Datum beoordeling: 23 november 2010

Ruim onvoldoende.Het is er een vieze stinkende beestenboel er niets wat ook maar enigszins interessant is,tenzij je nog nooit een varken of koe hebt gezien. Ze beweren niet commercieel te zijn,maar volgens mij is het zo commercieel als het maar zijn kan. de lunch die we kregen was ook niet te eten.Vegetarische soep en een stukje stokbrood.de Appeltaart was ook uit een slechte fabriek en de zogenaamde borrel op het eind was een glaasje appelcider.En dan te bedenken dat er heel wat geld neergeteld moet worden per persoon.Nooit meer.

Beoordeling gegeven door N.N..