Beoordelingen Dineren in het donker bij Ctaste

Zintuigprikkelend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 01-06-2016

Datum beoordeling: 8 november 2017

Reisgezelschap: met partner

Hele leuke ervaring, je eet heel anders als je het eten niet kunt zien. Ook ben je aan tafel aangewezen op gesprek, want je ziet echt niks. Het eten was ontzettend lekker en het toetje een leuke verrassing! Absoluut de moeite waard!

Beoordeling gegeven door Hanneke van Olst.

Bijzonder
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21-12-2016

Datum beoordeling: 29 december 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Heel bijzonder om te ervaren hoe het is als je blind of slechtziend bent. En ook dat dit verzorgd wordt door mensen met een beperking.

Beoordeling gegeven door Jacqueline de Waal.

Wat een belevenis!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21-04-2013

Datum beoordeling: 28 april 2013

Reisgezelschap: gezin

Ik ben met zijn zus gaan eten in Ctaste. Een beleving van donker en proeven. Ongelofelijk leuk om te doen, ik kom zeker terug met mijn vriend. Volgens mij is het namelijk ook heel romantisch om te dineren in het donker. Groetjes Simone

Beoordeling gegeven door Simone Schippers.

Bijzondere ervaring
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 19 maart

Datum beoordeling: 24 april 2013

Reisgezelschap: met vrienden

Wat een leuke ervaring! Ter ere van mijn 21e verjaardag ben ik verrast met een diner met vriendinnen bij Ctaste. Bij binnenkomst meteen vriendelijk ontvangen en werd ik gefeliciteerd door de gastvrouw. Na een lekker glaasje prosecco en een korte uitleg mochten we in polonaise naar binnen. Onze ober, sofie, was erg vriendelijk en behulpzaam. Toch wel gek om zo in het donker te eten, maar sofie had goede tips! Verrassende ingrediënten en lekker gegeten! Al was het raadspel achteraf nog niet altijd even makkelijk. Unieke belevenis die je zelf een keer moet doen. Dankjewel Sofie voor de topavond, ik kom zeker nog een keer terug.

Beoordeling gegeven door Elisa.

Leuk en lekker!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 19 april 2013

Datum beoordeling: 20 april 2013

Reisgezelschap: met vrienden

Echt een topavond gehad! Was met mijn vrienden gaan eten, van te voren wisten we niet wat we gingen eten. Het was echt een smaaksensatie, ik ga natuurlijk niet verklappen wat het was maar ze maakte gebruik van vergeten groentes en allemaal lekker klaargemaakt. Oja de bediening was helemaal super, wij hadden Jeroen onze blinde ober. Hij maakte een feest van de avond altijd wel tijd om onze vragen te beantwoorden. Echt een aanrader!

Beoordeling gegeven door Richard.

Bijzondere avond
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: januari 2011

Datum beoordeling: 1 maart 2011

Een avond om nooit te vergeten:echt heel bijzonder om in de wereld te komen van blinde mensen;je gaat ineens aan alles lopen voelen, ruiken en lekker met je handen eten! Het eten was goed en zat vol met bijzondere ingredienten (die ga ik niet verklappen want dan gaat de lol ervan af ;-)). De obers waren erg gezellig en wisten feilloos alles uit te serveren; een aanrader voor iedereen!

Beoordeling gegeven door Bastiaan.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 2e week van february 2008

Datum beoordeling: 14 februari 2008

We kwamen volgens afspraak om 8 uur binnen in een lounch ( wachtkamertje) waar we ongeveer 45 min. moesten wachten in enorme drukte, dus zit plekje veroveren en hongerig worden. Daar kozen we voor een vega, vlees, vis of verassing (bleek vis en vlees te zijn) menu. Toen werden we per twee in "polonaise" naar binnen gebracht en inderdaad je kon geen hand voor ogen zien. Joussef die we mochten roepen als we iets wilden vragen,bv. om naar de wc. gebracht te worden (die wel in het licht was) was al snel verdwenen en geen ober kon hem meer vinden. Bij nader (voel) onderezoek kwamen we erachter dat er niet veel aan het interieur was veranderd sinds de vorige eigenaar er in kwam 30 jaar geleden. kleine stoelen en tafel, schrootjes aan de muur en elektriciteitsdraden staken eruit [beetje gevaarlijk]. Zo kan je de boel ook onzichtbaar "opknappen"! Het eten was heerlijk en een goeie afleiding voor het in het begin benauwde gevoel. Alleen met vingers gegeten anders weet je totaal niet wat en waar er iets op je bord ligt. Ze hadden er zelfs sausjes en een stamppotje bij gedaan, gemeen hè?! Drie gangen met bijpassende wijnen! Wel € 50 euri pp. we zijn ongeveer 3 uur binnen geweest omdat het niet allemaal even soepel verliep, de wijn kwam veeel later dan de gerechten, en pas na hun 6x helpen herinneren. Toch was het wel gezellig in het donker, beetje geinen met de goed gebekte en leuke ober Novelle.. Raar om daarna weel buiten te staan in het felle licht, beetje gedesoriënteerd. leuk voor één keertje...

Beoordeling gegeven door Krista.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Datum beoordeling: 3 februari 2008

Je stapt binnen in een wereld waar je jezelf leert kennen, je geeft je over aan je (tijdelijke) handicap. Met hulp van onze obers Jeroen en Floris die ons tafeltje telkens moeiteloos wisten te vinden hebben we genoten van een uitstekend 3 gangen menu waarbij we totaal niet wisten wat we aan het eten waren. Aan het einde van de avond bleek dat we iets heel anders gegeten hadden dan dat we voor ons zelf hadden bepaald. Een ervaring die we nooit meer zullen vergeten. Jeroen en Floris ........ hardstikke bedankt !!

Beoordeling gegeven door Bert & Jenny.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 14 januari 2008

Ik ben er heen gegaan met een verjaardag. Speciaal om het zo te vieren. Ik vind dit een goede ervaren hoe het is om blind te zijn. Zo merk je dat reuk en smaak erg belangrijk is. Ook dat het een stuk moeilijker is om wat te eten op je vork te krijgen :P. Alles wordt van te voren goed uitgelegd! Ook erg leuk dat je op het einde gaat raden wat je hebt gegeten. Erg leuk! Dit is zeker iets om vaker te doen.

Beoordeling gegeven door Laura.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 11 december 2007

echt heel bijzonder om eens mee te maken zo in het donker. Kan zowel voor een romantisch dinertje voor 2 als met vrienden (lekker lachen) als zelfs met collega's (breekt het ijs en is zeker wat voor bij de koffieautomaat de maandag erna). Eten en smaak krijgt een stuk meer waarde zo, en, je mag zelfs met je handen eten, niemand die het ziet.

Beoordeling gegeven door mrikkers.