Beoordelingen Slot Loevestein

Zeer leerzaam
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: September

Datum beoordeling: 2 december 2018

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Absoluut educatief voor jong en oud! Leuke gids, prachtige geschiedenis en mooie omgeving!

Beoordeling gegeven door Daphne Boot.

Riddertoernooi 2018
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 21-10-2018

Datum beoordeling: 21 oktober 2018

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wat een geweldige dag beleefd met twee jongens van bijna vier jaar, die ook nog eens gratis naar binnen mochten! Ze zullen er morgen niet snel over uitgepraat zijn en dromen nu vast de mooiste dromen... We waren er al in de ochtend en hebben tot sluitingstijd genoten van de gastvrijheid en het spektakel! Dank aan alle enthousiaste medewerkers, die veelal vrijwilliger zijn denk ik...

Beoordeling gegeven door Arie.

Superleuk voorbereid
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 25-07-2018

Datum beoordeling: 28 juli 2018

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Met gezin van drie kinderen (0, 4, en 6) de hele dag in en rond het kasteel doorgebracht. Toegangsprijs was het meer dan waard! Voor kinderen is er veel te doen (niet weg te slaan uit de kruittoren en overal sleutelkastjes). Drie enthousiaste verhalenvertellers en een workshop stempels maken, zorgen ervoor dat 3 x 20 minuten zo voorbij zijn. Daarnaast kun je je als ouders goed voorbereiden. Zorg dat je zelf e.a. kan vertellen in kindertaal over het slot (herkomst vensterbank, waarom is er een uitvalspoort, wat is de 80-jarige oorlog, etc.). Het kasteel heeft geen lift, dus kan je kind niet traplopen dan is dit geen dagjeweg voor jou. Een draagzak voor de allerkleinste doet echter wonderen. En plassen, bij voorkeur voordat je begint aan het traplopen, de toiletten zijn namelijk in de kelder. Vindt je dat het museum jou zou moeten vermaken zonder er zelf veel voor te hoeven doen, sla dit museum dan over. De horecaprijs kun je zelf iets drukken door pakken rijstwafels en drinklimonade mee te nemen voor je kinderen. Het assortiment in de taveerne is namelijk meer op volwassenen gericht. Gun de taveerne echter ook hun omzet. Hun prijzen wijken echt niet af van andere horecagelegenheden.

Beoordeling gegeven door Maarten van der Niet.

Slecht
1 11111

Bezoekdatum: Vaderdag 18 juni

Datum beoordeling: 18 juni 2017

Reisgezelschap: gezin

Wij zijn vandaag met onze kinderen en kleinkinderen naar bier en hamburger geweest. Droge bol, voorgebakken hamburger, wat sla enz. Wat sausjes. Voor € 23,50 wel met 2 drankjes. Maar voor een karaf water € 2 durven rekenen. Schande!! Dit kan veel beter!!! Waarom niet een bbq buiten met verse hamburger???? De bol,even geroosterd . Het kan zo,n groot verschil maken., Maar dit zullen we NOOIT iemand aanraden!!!

Beoordeling gegeven door Steenveld.

Leuk maar neem je eigen broodtrommeltje mee
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 05-07-2017

Datum beoordeling: 6 juni 2017

Reisgezelschap: gezin

Minpunt is het Restaurant, het het ontzettend duur. Een kopje tomatensoep dat gewoon uit blik komt verkregen uit de supermarkt wordt verkocht voor €5,25 en een pistoletje zalm €7,25 de Tosti van €4,00 is een rond maanbroodje met de ham en kaas koud uit de koelkast ertussen. Het slot is leuk maar neem wel je eigen broodtrommel mee!

Beoordeling gegeven door teun Westdorp.

Goed
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2 april

Datum beoordeling: 2 april 2017

Reisgezelschap: met partner

Vriendelijke bejegening van personeel bij de kassa en in het restaurant Relaxte sfeer

Beoordeling gegeven door Jan de vries.

Mooie ervaring
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 22-03 2015

Datum beoordeling: 23 maart 2015

Reisgezelschap: met partner

Zeer goede informatie, wordt leuk gebracht met de sleutel die je toegang verschaft tot zeer leerzame informatie.

Beoordeling gegeven door Gerry Krah.

leuk en lleeerzaam tegelijk
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 28 Julie 2014

Datum beoordeling: 29 juli 2014

Reisgezelschap: gezin

alleen op de site vind ik dat ze wel meer info geven over de arragementen , want er zijn meer dingen die je kunt doen dan dat je op de site leest

Beoordeling gegeven door Rosslover.

geweldig leuk!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 5 april 2014

Datum beoordeling: 7 april 2014

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Een mooi kasteel.Ook aantrekkelijk voor kinderen van 4 en 5 jaar. Prachtige wandeling er naar toe. Schitterend hoe het kasteel daar ligt. Het spreekt voor kinderen. Kindvriendelijk! Leuke jonkvrouw in het kasteel, waar we thee mee dronken!

Beoordeling gegeven door M.E. Baas-Post.

riddertastisch!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 30-07-12

Datum beoordeling: 9 augustus 2012

Reisgezelschap: met opa en oma

Leuk kasteel waar ik ook in een toneelstukje mee mocht spelen van Hugo de groot. Je kon ook verkleden en er is een leuk winkeltje. Ook mocht ik oud werk doen, haken en zo. Hoe ze vroeger dingen maakte. Het was heel leuk. Groetjes van Loïs (8 jaar)

Beoordeling gegeven door Loïs Wessel.

Leuk, maar meer ook niet
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 16-04-11

Datum beoordeling: 16 april 2011

Reisgezelschap: met partner

Leuk om een keer te bezoeken maar de 9 euro entree prijs voor het slot zelf totaal NIET waard. In 15 minuten loop je door het kasteeltje, ziet er allemaal wel leuk uit met hier en daar wat informatie maar echt niet de 9 euro waard.

Beoordeling gegeven door Jelle.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Juni 2009

Datum beoordeling: 22 oktober 2009

Een dagje naar Slot Loevestein. De dag in juni begon met een stralende zon, waarmee je natuurlijk al niet meer fout kunt gaan. Omdat we met 3 broers en zussen, hun aanhang, hun kinderen en opa en oma gingen hadden we gezocht naar een activiteit die voor zowel volwassenen, tieners als kleinere kinderen leuk is. Het varen op de pont van Gorinchem naar Poederoijen was al ontzettend leuk. Genoeg te zien en de volwassenen en de kinderen zaten bij elkaar gezellig te kletsen. Bij aankomst in het kasteel mochten de kinderen (en volwassenen) zich verkleden als jonkvrouw en ridder, wat een prachtige introductie is om in de sfeer te komen. We liepen zelf rond in het kasteel, waardoor we alles op eigen snelheid konden doen, wat prettig is met veel mensen van allerlei leeftijden. Na de wandeling heerlijk koffie en fris gedronken op het gezellige terras. De kinderen raakten het snel zat en konden met elkaar (7-16 jaar) de speurtocht doen die in het landgoed om het kasteel was uitgezet. Met een GPS systeem vertrokken ze voor een 2 uur durende wandeling, die door een prachtig natuurgebied liep. Intussen konden de volwassenen nog wat drinken en na een uurtje hadden wij het ook wel gehad. Omdat we niet zeker wisten hoe lang de tocht nog ging duren en we het pontje moesten halen hebben we ons in 2 groepen verdeeld en zelf een korte route gelopen in tegengestelde richting. Zo kwam iedereen na een heerlijke wandeling weer bij elkaar uit. De kinderen vonden de speurtocht super! Na een ijsje hebben we ons weer op de boot begeven en moe maar voldaan zijn we naar huis gegaan. Topdagje, die er met regen waarschijnlijk wel anders had uitgezien, maar het kasteel is sowieso de moeite waard!

Beoordeling gegeven door Marian Andeweg.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4-10-2008

Datum beoordeling: 4 oktober 2008

Goed te doen voor kinderen vanaf ca. 5 jaar, moderne aanpak in eeuwenoude verpakking, veel verduidelijkt door mooie filmpjes, goed onderhouden, prima horeca. Hele middag plezier.

Beoordeling gegeven door gh van ankorven.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: augustus 2007

Datum beoordeling: 13 juli 2008

Slot Loevestein was onderdeel van een fietstocht, na een vaartocht meerden we aan bij het slot, en dat was boven verwachting. We hebben daar een aantal uren doorgebracht. Erg leuke ervaring, een aanrader!

Beoordeling gegeven door Ineke Morrien.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 9 maart 2008

Datum beoordeling: 21 april 2008

Een leuk en leerzaam kasteel voor jong en oud.Er worden ook rondleidingen georganiseerd en er zijn activiteiten.

Beoordeling gegeven door fam Nieuwenhuizen.