Beoordelingen Museum De Pont

Interessant museum, laat jonge kinderen thuis
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 25 maart 2016

Datum beoordeling: 30 juni 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

We wilden onze kinderen (4 en 6) kennis laten maken met de interessante collectie van het museum. Er wordt geadverteerd op de website van Kidsproof en er waren leuke dingen voor kinderen te doen. Wij deden de speurtocht met het happertje. Dit werd een teleurstelling, deze bleek verouderd en sommige werken waren niet meer te vinden, en dus vragen niet te beantwoorden. Hulp van de zaalwachten hoefden we niet te verwachten, die waren meer bezig om reprimandes uit te delen wanneer de kinderen iets te enthousiast liepen (wat wel eens gebeurd tijdens een speurtocht) of dreigden te dicht in de buurt van een kunstwerk te komen (waar ik zelf ook op heb gelet, en wat niet is gebeurd). Er werd ons de ongeschreven regel van 1 meter afstand naar het hoofd geslingerd bij een blok graniet. Bij de holle spiegel (Vertigo) van Anish Kapoor was de opdracht van het "happertje" om uit te vinden wat er gebeurde wanneer je op de spiegel toe liep. Dus met de kinderen aan de hand, zijn we vanaf ruime afstand naar de spiegel gelopen. Ook dit werd meteen weer afgestraft door een zaalwacht die bang was dat we uiteindelijk te dicht in de buurt zouden komen. Toen ik mijn jongste bij het werk van Roni Horn optilde, om in de glazen sculptuur te kijken, met in acht neming van de gevraagde afstand uiteraard, kwam er meteen iemand aangesneld om te vertellen dat dat niet de bedoeling was. Bij vertrek hebben we bij de kassa nog even gemeld dat de speurtocht op het happertje niet meer klopte. Dit werd beantwoord met totale desinteresse (hij kon er niets aan doen en zou het wel doorgeven aan een of andere afdeling). Uiteindelijk zijn we maar weg gegaan. Dit is een interessant museum, maar totaal ongeschikt voor netjes opgevoede maar onderzoekende kinderen. Prima, maar adverteer niet op sites voor kinderactiviteiten wanneer je daar niet op bent voorbereid en het personeel hier niet op is geinstrueerd.

Beoordeling gegeven door lexiflex@xs4all.nl.

Geweldig museum
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 03-01-2016

Datum beoordeling: 8 januari 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het is een kindvriendelijk museum. Wij zijn ook met onze kinderen geweest, onze kinderen zijn echter goed opgevoed. Niet rennen en niet gillen, dat hoort nu eenmaal niet.

Beoordeling gegeven door De Clerck.

Niet kindvriendelijk
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: mei 2012

Datum beoordeling: 23 september 2012

Reisgezelschap: met jonge kinderen

We willens ons kind iets meegeven van kunst en cultuur dus gaan graag naar een museum. Maar hier niet meer, ons kind, bijna 6, moest aan de hand lopen, mocht nergens dicht bij kijken en stil zijn. Niet kindvriendelijk, niet voor herhaling vatbaar, en jammer want het is echt een heel mooi museum.

Beoordeling gegeven door Marjolein.

Klasse Mignon
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 5-8-2012

Datum beoordeling: 6 augustus 2012

Reisgezelschap: met een groep

Mignon, Super beoordeling. ben het helemaal met je eens! in 1 woord werelds!!

Beoordeling gegeven door Joop de Boer.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 14 november 2008

Datum beoordeling: 14 november 2008

we zijn met eeng roep kinderen van groep 8 daar naar toe gegaan. de kinderen mochten nergens aankomen,niet gillen,niet rennen,er liepen volop mensen rond zodat jeje eigen niet echt vrij voel. kindvriendelijk is het absoluut niet. Ik zelf vond het wel een mooi museum. Het krijgt van mij een lager punt,omdat ik vind dat een museum ook kindvriendelijk moet zijn.

Beoordeling gegeven door mignon verhoeven.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 9 maart

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Bijzondere collectie hedendaagse kunst, mooie presentaties in een grote ruimte en in de wolhokken van deze voormalige textielfabriek.

Beoordeling gegeven door Familie Engeland.