Beoordelingen Oostendse Visserskaai

1 11111

Bezoekdatum: 28/08/2013

Datum beoordeling: 29 augustus 2013

Op de Visserskaai in Oostende is inderdaad enkel GROTE ROMMEL te verkrijgen... Alles smaakt naar surimi, werkelijk alles! En vraag me af wat er met de volle kramen overschot elke avond gebeurt, waarschijnlijk de dag opnieuw weer verkocht als "vers"

Beoordeling gegeven door Lise Van Zundert.

1 11111

Bezoekdatum: 05-06-2011

Datum beoordeling: 5 juni 2011

Heden moest ik iets gaan afhalen op de Visserskaai 17. Ik dacht bij mezelf, mooi dan kan ik gelijk een heerlijk bakje verse kibbelingen nuttigen en een paar kilo superverse garnaaltjes meenemen. Tot mijn verbazing viel het met de verse vis behoorlijk tegen. Ik meen dat ± 50% op basis was van surimi en dergelijke zaken. Dan was er nog behoorlijk veel gepaneerd spul dat meer leek op iets van de frituur. Lekkere kibelingen waren er niet echt bij. Gelukkig vond ik dan wel een kraam waar de garnalen bijna een halve meter hoog tegen het glas van de vitrine lagen. Wat zagen ze er groot, vers en lekker uit. De prijs viel behoorlijk mee (drie euro voor de halve kilo en 10 euro voor twee kilo). Heb gelijk twee kilo garnalen meegenomen verdeeld over drie zakken om er ook aan vrienden te schenken. Helaas zit ik hier nu met het schaamrood op de kaken want ik ben zelden zo bedrogen geweest. Deze rommel heb ik nu dan ook nog aan vrienden gegeven op de koop toe (ik zal ze mijn excusses moeten aanbieden). Ik heb mijn deel resoluut in de vuilbak gesmeten. Toen ik de zak open deed zag ik gelijk dat in schril contrast met de mooie garnalen die je aan de straatkant van de kraam kon bewonderen er aan de andere zijde behoorlijk ondermaatse rommel lag, wat je niet kon zien. Moest dit nu het enige zijn geweest dan was de avond nog niet helemaal naar de ..., maar helaas was ook de kwaliteit dermate ondermaats dat ik zelfs geloof dat ze (al dan niet vers) in de vriezer zijn geweest. Ze waren gewoon niet te pellen en zo taai als een super bejaarde kip. Ik dacht aanvankelijk om eindelijk eens wat betere garnalen te kunnen eten dan diegene welke ik meestal op de lokale markten kan vinden. Ik heb nooit in m'n leven zulke rommel gekregen als vandaag in Oostende. Het is absoluut ongehoord als je aan de kust bent en je krijgt dan geen goeie verse vis produkten voorgeschoteld. Dit is een regelrecht schande en een aanfluiting op tal van regels en code's van de gangbare handelspraktijken. Helaas kan ik niet snel even teruggaan om mijn geld terug te vragen. Maar van uitstel komt geen afstel, ik kom deze zomer weer naar Oostende waar ik mijn ongenoegen aan desbetreffende kraam zal gaan uiten. Ik zal zeker niet aarzelen als er volk bij staat en ik zal me niet generen als andere toeristen (lees potentiele slachtoffers) dit zouden kunnen horen. Het is dan ook aan hen om te beraden of zij zich eerst van de kwaliteit willen vergewissen en of hun soelaas eventueel elders te zoeken. PS: Het cijfer wat ik heb ingevuld (1) is nog veel te veel, kon echter niets lager kiezen dan (1).

Beoordeling gegeven door Raymond.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 11-04-2009

Datum beoordeling: 11 april 2009

ideaal om te ontdekken dat je ook nog voor niets of heel weinig uit kunt gaan. wij hebben drie kleinkinderen en dit vinden wij toch mooi mee genomen, kunnen we geregeld iets leuks met ze doen. dank u wel.

Beoordeling gegeven door N.N..