Beoordelingen Kasteel het Nijenhuis

Fantastisch, ook de beeldentuin. Helaas is de pr s
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: maart 2017

Datum beoordeling: 12 april 2017

Reisgezelschap: met vrienden

Aanvulling op expo van de Fundatie, toen veel tekeningen, Marthe Röling heeft eigen ruimte, mooi gemeubileerd kasteel en hele leuke moderne beeldentuin.

Beoordeling gegeven door N.N..

Hier kom je tot rust
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 11-6-2015

Datum beoordeling: 11 juni 2015

Reisgezelschap: met partner

Lopend vanaf het station kom je in de sfeer die je wel beschreven vindt in boeken. Opeens is daar het kasteel, omgeven door een schitterend, goed onderhouden landschap voorzien van allemaal verrassende mooie beelden, bomenm bloemen. Wij komen jaarlijks bij voorkeur op een dag als vandaag: zon, warm, schoonheid. Toppunt van gelukkige momenten. Bijzonder hartelijke ontvangst door het personeel, lekkere koffie en daarvan genietend op het terras met prachtig uitzicht op de beeldentuin. Heerlijk om vrij door het kasteel te mogen dwalen en jaarlijks kennis te nemen van de diverse exposities. Eerlijk gezegd misten we wel wat werk van onze geliefde Voerman. Toen maar weer zijn kaarten gekocht. Het was een dag om zeker weer te herhalen.

Beoordeling gegeven door Joke Pouw-Gunnink.

Rustgevende pracht
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 9 mei 2015

Datum beoordeling: 9 mei 2015

Reisgezelschap: met partner

Geweldig gelegen beeldentuin met volop variatie, goed onderhouden groen en buitengewoon vriendelijk personeel met tijd voor uitleg en een praatje. Zonder meer een fotogenieke aanrader voor moderne kunst. Voor liefhebbers van oudere kunst biedt het kasteel zelf genoeg om aan je trekken te komen. Tenslotte ook prima horeca met beperkte kaart maar wel kwaliteit

Beoordeling gegeven door Ad oerlemans.

een uitstapje meer dan waard
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2013, 2012, 2011

Datum beoordeling: 23 mei 2013

Reisgezelschap: met partner

Drie leuke attrakties in een klap. Een interessant kasteel, een mooie tentoonstelling en een heerlijke tuin met moderne kunst. verder nog een aangenaam cafe dat tegelijker tijd een informatieve museum winkel is. Een echte aanrader en door mij telkens weer graag bezocht.

Beoordeling gegeven door Johanna.

onvriendelijk
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 08-08-2012

Datum beoordeling: 8 augustus 2012

Reisgezelschap: gezin

Het kasteel op zich viel nog wel mee, maar sommige personeelsleden waren zeer bot en onvriendelijk. Dat was voor ons een reden om meteen te vertrekken om vervolgens nooit meer terug te komen. Dit is zeker niet een manier om met gasten om te gaan.

Beoordeling gegeven door Jvdm.

Prachtige sculpturen op kasteel Nijenhuis
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 5 september 2010

Datum beoordeling: 4 oktober 2010

Kasteel Nijenhuis is een van de mooiste bewaarde kastelen in Oost-Nederland. Het kasteel heeft veel te bieden, namelijk schilderijen, sculpturen, beeldhouwwerken, maar ook een geweldig landschap. De sculpturen die er stonden waren immens, wat duidelijk architectisch inbeeld vereist. Het grote landschap dat bij het kasteel hoort, biedt veel mooie plekjes om te gaan wandelen en tot rust te komen. Om in het kasteel te komen heb je een kaartje nodig, in tegenstelling tot de beeldentuin zelf, wat wel gratis is. Ook het kasteel heeft veel te bieden: er staan schitterende, antieke meubels van honderden jaren geleden, waar absoluut niet op gezeten mocht worden. Ook waren er kroonluchters te zien die adembenemend waren; de schilderijen in het museum waren vooral abstract geschilderd, een stijl die ikzelf buitengewoon prachtig vind. Dit alles bij elkaar gaf het museum een imponerende indruk, als u het mij vraagt. Na een bezoek te hebben gebracht aan het landschap en het museum, was er ook nog wat te eten en te drinken in de kleine souverniershop naast de ingang van het museum, wat naar mijn mening te weinig had aan folders en andere informatie over 'museum de Fundatie.' Kasteel Nijenhuis in zeker een bezoek waard, waardoor ik dit museum beoordeel met een acht als cijfer. Het museum is ook leuk voor de kinderen, aangezien tijdens mijn bezoek een groep kinderen het naar hun zin hadden, tenminste uit wat ik eruit op kon maken.

Beoordeling gegeven door Robert J. Kampen.