Beoordelingen Sterrenwacht Vesta

Leuke dorpssterrenwacht
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: regelmatig

Datum beoordeling: 8 oktober 2016

Reisgezelschap: alleenreizend

Deze sterrenwacht zit in een gebouw dat ooit een christelijke dorpschool was. Dit zie je erg terug in de architectuur en kan charmant worden gevonden. Verwacht dus niet een modern gebouw dat gericht is gebouwd voor een sterrenwacht. De heer Van Der Voet weet duidelijk veel van de onderwerpen Sterrenkunde, Kosmologie en Geografie. Voor deze onderwerpen bied hij ook cursussen aan van 10 weken. Ook is er een zelfgebouwde telescoop en kan je met je eigen telescoop er sterren kijken. De openavond is op vrijdag en begint met een oud filmpje waarin je exponentieel de ruimte ingaat. Dit filmpje is duidelijk gekozen omdat het heel goed aangeeft hoe groot het universum is. Verder geeft de heer Voet een lezing over een onderwerp van interest, gevolgd door een filmpje hierover óf wordt er een lezing gehouden door een speciale gast. Mocht je in de buurt wonen, dan is het zeker de moeite waard om een vrijdag te komen. Woon je verder weg of heb je hoge verwachtingen, dan kan je misschien teleurgesteld zijn.

Beoordeling gegeven door Eve.

zeer slecht
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 17 mei 2013

Datum beoordeling: 3 september 2013

Reisgezelschap: alleenreizend

Wat een zeer slecht onderhouden sterrenwacht!!!! De voorzitter vertelt een verhaaltje wat hij een op een heeft overgenomen van een of ander populair blad, en dat noemt zich een astronoom. De films zijn allemaal opgenomen van de televisie, ik vraag me af of dat mag vertoond worden aan het publiek. Nee mij zien ze daar nooit meer!!!

Beoordeling gegeven door Dirk van der Velden.

Leerzaam
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 11-1-2013

Datum beoordeling: 12 januari 2013

Reisgezelschap: alleenreizend

De rondleiding met een film erbij is duidelijk uitgelegd, en leerzaam. Daarna is er een lezing,onderwerp wat elke week verschilt,na de lezing is er een film die aansluit op de lezing. De voorzitter weet alles van sterrenkunde en weet overal een antwoord op en is op de hoogte van de nieuwe ontwikkeling in de sterrenkunde .De telescoop, open bij helder weer is een goede telescoop, waar je veel kan zien. De begleider die daarbij staat, weet veel. Een leerzame avond. Het begint om 20.00 en is meestal rond 23.15 afgelopen, en het kost maar 3,50 euro.

Beoordeling gegeven door Irma.