Beoordelingen Nationaal Monument Kamp Vught

Adembenemend
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 22 april 2018

Datum beoordeling: 12 november 2018

Reisgezelschap: gezin

Zeer mooi monument dat is uitgediept om de oorlog door te geven. Voor de kinderen is het fijn om adhv een speurtocht nog gerichter te kijken. En de extra tentoonstelling van 'Vrouwen in het verzet' en daarop aanvullend de tentoonstelling 'Ogen van de oorlog' belichten de oorlog vanuit andere invalshoeken. Je wordt er stil van.

Beoordeling gegeven door Enith.

Kleiner dan verwacht
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 4/8/2016

Datum beoordeling: 4 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

Alleen het crematorium en de barak zijn nog de oorspronkelijke gebouwen, deze zijn echter te mooi opgeknapt, te modern, dit is jammer, had anders gekund.

Beoordeling gegeven door Maka.

Indrukwekkend
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 5 augustus 2015

Datum beoordeling: 5 augustus 2015

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Indrukwekkend echter jammer dat we moesten wachten op de rondleiding die om 14.00 zou beginnen. Omdat we nog even naar de fusilladeplaats wilden kwamen we precies om 14.00 terug maar helaas we konden niet meer mee met de rondleiding want de groep zat vol en er kon niemand gemist worden aan de kassa. Jammer, heel jammer want juist daar kwamen we extra voor terug. Had wel een opmerking over op de site mogen staan dat bij drukte het gewenst is vooraf kaartjes te kopen ook al kom je maar met 4 of 5 personen. Daar rijd je dan voor naar Vught. Nogmaals erg jammer

Beoordeling gegeven door Xandra.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: april 2010

Datum beoordeling: 6 april 2010

Indrukwekkend verblijf gehad in Kamp Vught. Goede rondleiding, waarin veel extra's werd verteld. Hoewel er slechts een deel van het voormalige kamp is te bezichtigen, geeft het een goed beeld van het concentratiekamp in de WOII door de barak, het crematorium en de vele foto's en audiofragmenten. Wonderbaarlijk dat (op de rondleiding na) het bezoek kostenloos is. Indrukwekkend, verdrietig en aangrijpend. Een aanrader.

Beoordeling gegeven door Fam. R. Koman.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 6-07-2008

Datum beoordeling: 12 juli 2008

Vorige week zondag (door een bekendmaking via uw site) een rondleiding gehad op het oude SS kamp Vught, indrukwekkend en ook voor kinderen zeer leerzaam. Werd op een boeiende manier allerlei dingen verteld. Mijn man heeft 35 jaar geleden in Vught gewoond en dit was een mooie gelegenheid om hierwat van terug te zien.

Beoordeling gegeven door Riet Vos.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 juni 2008

Datum beoordeling: 12 juni 2008

om stil van te worden = een monument voor bezinning

Beoordeling gegeven door dora peters .

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: januari 2008

Datum beoordeling: 20 april 2008

indrukwekkend

Beoordeling gegeven door wbeumer1@kabelfoon.nl.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Hemelvaart 2007

Datum beoordeling: 28 maart 2008

Zo indrukwekkend. Het overvalt je. Heb de oorlog niet meegemaakt maar hier wordt je klein en nederig bij het aanzien en vooral haast het kunnen voelen van wat mensen hier geleden hebben. Het is geen loolig uitje maar wel zeer de moeite waard. Iedereen zou hier eens naar toe moeten gaan.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2007

Datum beoordeling: 26 februari 2008

Wij zijn er met de kinderen geweest, zij zijn 8 en 10 en vonden het allemaal zeer interessant wat voor een ellende de mensen hadden in een concentratiekamp tijdens de oorlog. Er worden verhalen verteld, er zijn verschillende dingen te zien en het is niet te groot,waardoor kinderen zich niet te snel vervelen. Ik vind het een aanrader voor ouders die hun kinderen ook andere dingen willen laten zien dan een pretpark!

Beoordeling gegeven door Bonnie Timmerman.