Beoordelingen Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Fantastisch
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 21 juli

Datum beoordeling: 25 juli 2018

Reisgezelschap: met partner

Prachtig openluchtmuseum over het verleden rondom de Zuiderzee. Met de boot vanaf die vertrekt achter de VVV vaar je zo het verleden binnen. De oude ambachten zijn leerzaam en interessant. Eet zeker een visje bij de rokerij.

Beoordeling gegeven door Diny.

Vreselijke muggenplaag! Nog nooit zo iets gezien!
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 6 mei 2018

Datum beoordeling: 6 mei 2018

Reisgezelschap: met opa en oma

Dichte wolken muggen maken rondlopen onmogelijk. Gevels van huizen bedekt met muggen. Nog nooit zoiets gezien! Iedereen loopt met blaadjes te wuiven en geeft het na een half uurtje op en wil weg. Voorlopig wegblijven !!!

Beoordeling gegeven door Dick krans.

Het is een aanrader veel te beleven en véél te zie
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 21-10-2017

Datum beoordeling: 29 oktober 2017

Reisgezelschap: met vrienden

Een aanrader voor iedereen ook voor kinderen veel te te zien te doen en beleven .

Beoordeling gegeven door R.Bakker.

Authentiek en zeer klantvriendelijk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 augustus

Datum beoordeling: 7 augustus 2017

Reisgezelschap: gezin

Mooi dat het nog zo authentiek is gebleven zonder hang naar economische belangen. Hierdoor is de sfeer zeer bijzonder en konden we echt even onszelf in vroeger wanen.

Beoordeling gegeven door Maartje.

Een dag is te kort om alles goed te zien.
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 22-08-2015

Datum beoordeling: 22 augustus 2015

Reisgezelschap: met een groep

De route aangeven onderweg door b.v. Pijlen of bordjes zou het lopen vermakelijken. Het blijkt verder lopen te zijn dan de bootsvrouw deed vermoeden naar op opstap bij het station. Verder erg leuk, leerzaam en van alles te doen.

Beoordeling gegeven door mauritz.

fantastisch met kinderen super leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 26 -4-2015

Datum beoordeling: 16 mei 2015

Reisgezelschap: gezin

Vriendelijke mensen heel veel te doen kinderen hadden tijd van hun leven

Beoordeling gegeven door d Voorduijn .

w-----a-------u---------w---------!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 5 april

Datum beoordeling: 5 april 2015

Reisgezelschap: met opa en oma

Zo leuk al die verklede mensen die hun rol spelen en dansen. Leuke huizen en veel kun je van binnen bezichtigen. Lekkere geuren, soms nostalgisch, soms watertandend. Fijne boottocht. Goed dat er iets nieuws bij komt, dus lekker met de tijd mee. Bij het buitenspeel gedeelte kan nog iets meer. Dan kunnen er meer kinderen mee spelen. Vandaar de 9 en niet de tien. Ook fijn koffie gedronken tegen een zeer redelijke prijs. Goed gedaan. Ik ben al 7 keer geweest en blijf met enige regelmaat komen! Chapeau!

Beoordeling gegeven door paula aelbers.

super leuk!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6-09-2014

Datum beoordeling: 7 oktober 2014

Reisgezelschap: gezin

Zuiderzee museaum een echt aanrader leuk je gaat met een bootje vanaf de parkeerplaats en loopt daarna door een dorpje met oude ambachten en daarna ga je naar het musea.

Beoordeling gegeven door jacqueline de Waal.

geweldig interessant
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 3 juli 2014

Datum beoordeling: 25 september 2014

Reisgezelschap: met partner

veel te zien, veel geleerd, leuke vrijwilligers, zelfs een ouderwets op petroleum gekookt "prakje"meegegeten .

Beoordeling gegeven door jos van der oest.

Beste museum!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 10.04,2013

Datum beoordeling: 17 augustus 2014

Reisgezelschap: met een groep

Super museum! Echt een geweldige ervaring. Voor de kinderen veel te doen, de hele tijd fantaseren in welk huisje ze vroeger zouden wonen, klompje schilderen, schilderijtje maken en ze mochten zelfs de klok van de kerk luiden! Ook voor de volwassenen was het erg leuk en opa en oma herkenden veel spulletjes van vroeger. Aanrader!

Beoordeling gegeven door v. Bezooijen.

geweldig
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 6 mei 2014

Datum beoordeling: 7 mei 2014

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Dinsdag, 6 mei geweest. Opa, oma en 2 kleinkinderen van 9 jaar. Het was vakantie, maar..... niet verkleden, geen klompje oppimpen, niemand vooor de klas. Alles wat echt leuk was voor de kids was er niet. Reden, te weinig bezoekers! We betalen wel dezelfde prijs. Kinderen hadden zich juist op deze actuviteiten erg verheugd. Mede omdat opa en oma dit al eens meegemaakt hadden. Het enigste wat ze konden doen, was een springtouw maken, maar dat wou dus iedereen.Een wachttijd dus. Toen ze in de rij aanschoven kwamen ze net niet aan de beurt. (Half 5) dus toen maar een springtouw gekocht. Ondanks de teleurstelling wel genoten, maar ik vind dat jullie dit niet kunnen maken. Hoe kun je attracties weg laten. De toegangsprijs blijft immers hetzelfde.

Beoordeling gegeven door chris van ginneken.

heel leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2013

Datum beoordeling: 14 maart 2014

Reisgezelschap: met vrienden

Het was herkenbaar, mooi weer en gewoon heel gezellig, goed te lopen, ook met de boot mee geweest, kortom top.

Beoordeling gegeven door dorienlensink@hotmail.com.

Leuk en leerzaam
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: mei

Datum beoordeling: 7 augustus 2013

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Helemaal leuk. Ongelooflijk de inzet van al die vrijwilligers die het museum "bewonen" en ook de kinderen mee nemen in hun verhaal.

Beoordeling gegeven door Agatha.

geweldig voor groot en klein
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 12-7-2013

Datum beoordeling: 19 juli 2013

Reisgezelschap: met oudere kinderen

van begin tot eind prima vermaakt!!! zelfs voor de volwassenen was t leuk om te kijken of het steltlopen en hoepelen nog lukte.klompbootje geknutseld en alle winkeltjes en huisjes uitgebreid bekeken

Beoordeling gegeven door E.C. vd mije-Paap.

Erg leuk uitje met veelte zien en te doen
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 19 mei 2013

Datum beoordeling: 19 mei 2013

Reisgezelschap: met partner

Geweldig leuk museum waar erg veel te doen is en natuurlijk ook te zien. Boottocht van en naar de parkeerplaats is al een belevenis. Er spelen acteurs in de huisjes alsof het echt vroeger was en ze blijven goed in hun rol. Vraag je bijv. naar de wc, kijken ze je niet begrijpend aan. Zeg je het woord "behoefte", dan snappen ze het: oh u bedoelt het secreet! Bij de visroker kan je gerookte haring en paling kopen. Ook ouderwets snoep, koekjes hij de bakker en nog veel meer. De frieten zijn fameus. Neem wel een vestje mee, want het is toch wel erg fris aan de dijk. En muggenolie, want het museum zucht onder een enorme muggenplaag. Aanrader voor leuk dagje uit.

Beoordeling gegeven door Edwin.

In een woord: Geweldig!!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 30-09-2012

Datum beoordeling: 30 september 2012

Reisgezelschap: gezin

Van tevoren had ik me er eigenlijk niet zoveel van voorgesteld...., maar, na de leuke boottocht, bleek het buitenmuseum meer dan geweldig te zijn. Ik vond dat we er met een viertal uurtjes eigenlijk wat kort geweest zijn. We komen zeker terug en zullen veel reclame maken voor dit 1e klas uitje.........

Beoordeling gegeven door Ineke Ruiter Rock.

dat dit zo mooikan wezem em echt groot
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 16-8-12

Datum beoordeling: 19 augustus 2012

Reisgezelschap: met opa en oma

Ik dacht dit is heel klein maar dit is was erg mooi en erg leerzaam vooral als je met je opa en oma er heen gaat

Beoordeling gegeven door Yannick bezema.

leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: -

Datum beoordeling: 9 augustus 2012

Reisgezelschap: gezin

wij zijn er heen gegaan met kinderen van 15 en 11 en allemaal erg genoten het was erg leuk, in het begine weet je niet echt wat je moet verwachten maar je kan er ook erg leuke dingen doen en het is ook interesant om te zien

Beoordeling gegeven door luca.

gweldig&leerzaam
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 7 augustus 2012

Datum beoordeling: 7 augustus 2012

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Met 2 kleinkinderen van 4 en 10 jaar met volle teugen genoten. Alles aan dit museum klopt. Geur van petroleum en groene zeep, goede uitleg, schoon, voldoende personeel, bewegwijzering, leuk boottochtje, parkeren, alles in orde! Inderdaad een aanrader!

Beoordeling gegeven door Wieger Jager.

Gezellig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 1-8-2012

Datum beoordeling: 4 augustus 2012

Reisgezelschap: met partner

Het stukje varen naar het museum waarbij wij op de boot de nodige uitleg kregen was top! Er was veel te zien maar ook voor kinderen genoeg te doen. Onze vragen werden vriendelijk beantwoord vooral de molenaar en de haring roker waren erg duidelijk en geduldig met hun uitleg. Goed begaanbaar voor ouderen, rustbankjes waren er volop. Een geslaagd dagje uit en je kan er heen met de museumjaarkaart. Echt een aanrader voor jong en oud!

Beoordeling gegeven door J.v.Bakkum.

geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25 juli 2012

Datum beoordeling: 29 juli 2012

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Allemaal aktiviteiten voor de kinderen zowel binnen als buiten, waardoor het allemaal een heel ontspannen dag is. Goede faciliteiten, goed onderhouden, leerzaam, kortom een geweldige dag. Je bent er echt een dag uit.

Beoordeling gegeven door a. bruggenkamp.

belevenis
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25 juli2012

Datum beoordeling: 25 juli 2012

Reisgezelschap: gezin

veel leuke dingen om te ontdekken en om uit te proberen vor kinderen.....

Beoordeling gegeven door fam wagenaar.

Leuk om te zien hoe alles vroeger was
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 30-06-12

Datum beoordeling: 11 juli 2012

Reisgezelschap: met een groep

Voor jong en oud wat te beleven en interessante dingen te bekijken. We zijn er met de hele familie geweest en opa en oma hebben zich net zo goed vermaakt als de kleinkinderen.

Beoordeling gegeven door M.Hoegée.

informatief en veel sfeer
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juni 2012

Datum beoordeling: 17 juni 2012

Reisgezelschap: met partner

er is erg veel te zijn over de tijd van vroeger in nederland, wasvrouwen zijn aan het werk en kunnen erg veel en aandachtig vertellen, zij blijven ook goed in hun rol

Beoordeling gegeven door Gerda Langeveld.

fantastisch
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: augustus 2011

Datum beoordeling: 20 september 2011

Reisgezelschap: gezin

We zouden maar voor een paar uurtjes naar het museum gaan maar zijn de hele dag gebleven.Het museum was net open toen waren we er al en rond 17.00 uur gingen we met tegenzin naar buiten omdat we ook nog even in Enkhuizen zelf wilden kijken. Vooral het buitenmuseum is ontzettend leuk. Er is zoveel te zien en voor de kinderen te doen, dat we volgend seizoen terug moeten omdat we nog niet alles gezien hebben. Wat wij ook heel leuk vonden was de mensen die in de oude huisjes woonden en zo goed in hun rol bleven. Zij gaven het gevoel terug te zijn in de tijd. Onze dochter van zes heeft zich de hele dag vermaakt, wij hebben niet een keer gehoord dat ze moe was. Ze heeft de hele dag gelopen. Hulde voor alle mensen van het museum het was een dag om nooit te vergeten.

Beoordeling gegeven door D Veldhuis.

10
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: juli 2010

Datum beoordeling: 5 juli 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

leuk museum lekker eten zeker het broodje palingsalade in het amsterdamsehuis topper

Beoordeling gegeven door vd beun.

Nieuwe ontdekking van een oud museum
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: september 2010

Datum beoordeling: 4 november 2010

We kwamen over de dijk en zagen een compleet dorp, waarvan we het bestaan niet wisten. Dank zij dagjeweg.nl ontdekt en ervan genoten, de hele dag. We waren op weg naar Texel en moesten ons haasten om de boot te halen!

Beoordeling gegeven door C. Verhoeven.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 augustus 2010

Datum beoordeling: 7 augustus 2010

Dit was een zeer geschikte locatie voor ons vriendinnen uitje . Gezellig wandelen door de oude straatjes, even bij praten op een terrasje of een bankje met schitterend uitzicht op het ijsselmeer.Leuk om overal binnen te kijken . De oude meubels en huishoudelijke artikelen en de petroleum geur brachten de herinneringen aan onze jeugd echt terug.

Beoordeling gegeven door A de Bruijn.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 24-7-2010

Datum beoordeling: 26 juli 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: zomer 2009

Datum beoordeling: 17 juni 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24 mei 2010

Datum beoordeling: 26 mei 2010

Mooi opgezet park, alles netjes schoon en onderhouden

Beoordeling gegeven door J Tak.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 5april

Datum beoordeling: 26 april 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: febr. 2010

Datum beoordeling: 4 april 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door A. van Dam.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: sept 2009

Datum beoordeling: 2 april 2010

omdat ik t er gewoon gezellig vind

Beoordeling gegeven door lia conijn.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: september

Datum beoordeling: 3 maart 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door Patricia Damen.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: augustus 2009

Datum beoordeling: 28 februari 2010

Een geweldige ervaring. Terug in de tijd. Heb me laten voorlezen door een heel aardige dame, waarbij ik zelf mocht aangeven wat voor spannende geschiedenis zou worden verteld. Alle huisjes waren prachtig uitgevoerd en het geheel is zeker ook voor kinderen de moeite waard. Met een museumjaarkaart kom je een heel eind, ook nog een boottocht naar het eiland en je hebt een geheel gevulde dag.

Beoordeling gegeven door Pamela Meijer.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: Eind april 2009

Datum beoordeling: 27 februari 2010

Toverland in Sevenum is geweldig ! Zowel binnen veel vertier voor jong én oud; buiten ook veel te doen wat super is als het wat warmer/droog weer is.. Betaalbare horeca, zeer goede hygiëne, vriendelijk personeel, fijn dat er ook plaatsen zijn waar je je meegebrachte eet-/drinkwaren mag nuttigen..

Beoordeling gegeven door Mw. Fokke.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: augustus

Datum beoordeling: 15 januari 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: oktober 2009

Datum beoordeling: 19 december 2009

zuiderzeemuzeum het is daar altijd zo gezellig,vooral de vrijwilligers uit 1900 een nadeel de treinreis daarheen is voor ons haast niet te betalen ik had een schaufeur geregeld die ik "vrij"hield

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25 oktober 2009

Datum beoordeling: 14 november 2009

Dagje uit naar Enkhuizen naar het Zuiderzee-musuem. Heel leuk en leerzaam om te kijken naar gebouwen en voorwerpen en meubels uit de geschiedenis van plaatsen nabij de vroegere Zuiderzee.

Beoordeling gegeven door frans.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 30072009

Datum beoordeling: 24 augustus 2009

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door s.vinke.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 13-08-2009.

Datum beoordeling: 15 augustus 2009

Binnenmuseum valt erg tegen. Moderne kunst kom ik niet voor. Hoort hier niet thuis.Zuiderzeemuseum dan verwacht je oude dingen en niet van dat moderne gedoe.Boten waren bijna niet te zien VEEL te donker.(jammer) Buiten was erg mooi.

Beoordeling gegeven door G Snel..

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: september 2005

Datum beoordeling: 12 augustus 2009

Wij zijn 4 jaar geleden met onze 3 jongens naar het Zuiderzeemuseum geweest in Enkhuizen. Wij hebben daar zulke leuke herinneringen aan dat we dit jaar weer gaan (binnenkort!). Het is zo ontzettend leuk dat de jongens daar een Volendammer of Markerkostuum aanmochten met klompjes om dan met ons door het park te lopen om foto's te maken. We hebben heel veel foto's van die dag. Mijn oudste zoon heeft zelf ook even een volendamsMEISJE kostuum aangehad. haha.. Dat wil hij nu weer. De sfeer daar is heel apart. Alsof je 100 jaar terug in de tijd bent. Heel relaxed en je kon er zelfs van een klomp een zeilboot maken in een schuur vlakbij de kerk. Het is echt een compleet dorp en er zijn ook mensen die daar in kostuum overal mee helpen (ook met spelletjes) of iets demonstreren. Ik ben normaal niet zo'n fan van een museum als ik de kinderen meeneem, maar dit vonden we allemaal zó mooi dat we dus nu bijna weer gaan. Joepie!

Beoordeling gegeven door Karin Snelders.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: mei 2009

Datum beoordeling: 1 augustus 2009

een dagje uit naar het zuiderzeemuseum is voor iedereen aan te raden.Een dag vol nieuwigheden , mee eten zoals vroeger kortom een superdagje uit

Beoordeling gegeven door C.L.v.d.Berg.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 27 juli 2009

Datum beoordeling: 27 juli 2009

Samen met mijn vriend ben ik vandaag maandag 27 juli naar het zuiderzeemuseum in enkhuizen geweest. Het was erg leuk om te zien en beleven hoe de mensen vroeger leefde. We hebben verschillende ambachtslieden aan het werk gezien en veel respect gekregen voor hoe de mensen vroeger alles deden.. Ook onze opa's en oma's!! Wij hebben nu dan echt een luxe leventje. Al met al een leuk dagje uit waar je ook nog wat van leert.. Groetjes M. Mooij

Beoordeling gegeven door M. Mooij.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20 juni 2009

Datum beoordeling: 29 juni 2009

een heel leuk musuem . heel interesant ,ruim opgezet, veel te zien, mooie omgeving vriendelijke personeel . goed restaurant

Beoordeling gegeven door H. kuiper-vander meulen.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: juli 2008

Datum beoordeling: 4 februari 2009

Mijn man zit in een rolstoel.De hulpvaardigheid van het personeel op het bootje en van de mensen in het museum zelf was PERFECT!!!!!!! Men heeft ons beloofd, dat er in 2009 een ruote voor rolstoelers komt. Onze reactie was: dan komen we in 2009 beslist terug. Logisch dat we niet in alle straatjes terecht konden. Vroeger bleven de mensen, die nu in een stoel op straat kunnen, gewoon thuis.

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 30 augustus 2008

Datum beoordeling: 6 december 2008

geweldige museum voor jong en oud veel activiteiten, wandelen, bezichtigingen terug in de tijd heel leuk

Beoordeling gegeven door ruiter.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 30-06-08

Datum beoordeling: 16 november 2008

Het Zuiderzeemuseum is een leuke middagje uit, maar als je geen kleine kinderen hebt niet iets om langer dan 2 uur door te brengen. We hadden het vrij snel gezien en omdat we in het voorseizoen waren was er veel dicht, zoals de boot en enkele demonstraties. Verder wel een unique stukje Nederland, wat iedereen eens gezien zou moeten hebben!

Beoordeling gegeven door Marieke Pouw.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15 augustus 2008

Datum beoordeling: 24 september 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 9-9-2008

Datum beoordeling: 21 september 2008

leuk, goed onderhouden

Beoordeling gegeven door Lia Harting.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: donderdag 18 september

Datum beoordeling: 20 september 2008

De laatste keer dat wij daar waren zat mijn man nog niet in een rolstoel. Nu wel. Parkeerplaats: PERFECT!!! Looproute naar de boor: PERFECT!!! Keurig op en af de boot geholpen door personeel: PERFECT!!!! Maar dan........vroeger waren de paden in de Zuiderzeedorpen ook niet geschikt voor rolstoelers! Maar nergens stond aangegeven hoe ik ergens met de rolstoel kon komen. Op een gegeven moment liep in echt vast. Een vrijwilliger kwam ons te hulp. Ik vertelde hem, dat ik hier NOOIT meer terug zou komen. Op dat moment liep de baas (eigenlijk: bazin) van het Zuiderzeemuseum net voor bij. De vrijwilliger hield haar staande en vroeg of ik haar even wilde vertellen mijn ervaring hier met de rolstoel. Toen gebeurde er iets....... zij vertlede me dat ik eigenlijk groot geleijk had. Volgend jaar komt er op de platte grond een looproute te staan voor rolstoelers. De vrijwilliger heeft ons verder geholpen naar een pad waar ik wel verder kon. Tonny Bruins - Brugman ( 75 jaar), mijn man( 84 jaar).

Beoordeling gegeven door Tonny Bruins - Brugman.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 3 september

Datum beoordeling: 13 september 2008

WE hadden in Andijk een midweek een huisje gehuurt(4 zussen en 4 zwagers)we hadden ook een dag naar enkhuizen geplant,tijd te kort,zo leuk en goed met elkaar en dan al onze herinneringen die bovenb kwamen>een dag met een goudrandje!

Beoordeling gegeven door zuiderzee museum.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25-7-2008

Datum beoordeling: 27 juli 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door M van Oosten.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 24 juli

Datum beoordeling: 26 juli 2008

Alles prima voor elkaar, heel leuk opgezet zeer gastvrij. goed begaan baar voor rolstoelbezitters heel leuk de prijs is niet slecht voor wat je hier allemaal hebt en krijgt

Beoordeling gegeven door cobi.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12-06-2008

Datum beoordeling: 20 juli 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: half juni

Datum beoordeling: 13 juli 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: Mei 2008

Datum beoordeling: 5 juli 2008

Na een rit met als eindbestemming de Libelle beurs waar op last van de politie geen bezoekers zonder entree kaart binnen werden gelaten zijn we teleurgesteld doorgereden en terecht gekomen in het Zuiderzee museum. Geweldig! We hebben een erg leuke dag gehad, w.s leuker dan op de Libelle beurs.Tevens hebben we daar gelijk de museum jaarkaart gekocht.

Beoordeling gegeven door Ans Groeliker.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20 juni 2008

Datum beoordeling: 5 juli 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door zuiderzeemuseum.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21-06-2008

Datum beoordeling: 28 juni 2008

een hele ervaring om te kunnen zien wat mensen vroeger deden en hoe ze woonden en leefden. Een aanrader voor gezinnen met kinderen. ook de oudhollandse spelletjes waren erg in trek. we komen hier vast nog eens terug.

Beoordeling gegeven door Familie Knook.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: meivakantie

Datum beoordeling: 21 juni 2008

we vinden het een prachtig museum met alle oudheden zoals dat vroeder allemaal ging leuke winkeltjes,,huisjes.boerderijtjes

Beoordeling gegeven door j eidhof.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12 mei 2de Pinksterdag

Datum beoordeling: 22 mei 2008

met vrienden (dus met 4 pers.)met de trein van Reuver naar Enkhuizen vertokken op 12 mei 2008, erg gezellig. Van Enkhuizen met de boot naar het Zuiderzee muzeum gegaan,daarna met de boot van Enkhuizen naar Stavoren retour onder het varen een hapje gegeten met koffie en een pils, lekker weer gehad dus ook fijn op het dek. Terug in Enkhuizen lekker vis gegeten. daarna weer met de trein terug naar Reuver,daar nog tot afsluiting van deze mooie dag twee lekkere pils gedronken.

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12 mei 2de Pinksterdag

Datum beoordeling: 22 mei 2008

met vrienden (dus met 4 pers.)met de trein van Reuver naar Enkhuizen vertokken op 12 mei 2008, erg gezellig. Van Enkhuizen met de boot naar het Zuiderzee muzeum gegaan,daarna met de boot van Enkhuizen naar Stavoren retour onder het varen een hapje gegeten met koffie en een pils, lekker weer gehad dus ook fijn op het dek. Terug in Enkhuizen lekker vis gegeten. daarna weer met de trein terug naar Reuver,daar nog tot afsluiting van deze mooie dag twee lekkere pils gedronken.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 11 mei 2008

Datum beoordeling: 18 mei 2008

Binnenmuseum is saai, ik had de pech dat er een gedeelte was afgesloten. Buitenmuseum was interessant en toegankelijker. Oude beroepen werden in praktijk gebracht en kinderen konden ook meedoen, bijv. touw maken en oude spelletjes doen. Er was goede uitleg over oude gebruiken. Alleen de muggen waren niet zo fijn, want er waren er héél veel.

Beoordeling gegeven door J.P. Sekeres.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: mei 2008

Datum beoordeling: 3 mei 2008

eerst varen naar het buitenmuseum is al een belevenis op de voorheen de Zuiderzee! Hier krijg je een goed beeld van toen, het is net of er een grote stofzuiger langs de oevers van de zuiderzee is rondgegeaan en het hier heeft uitgespuugd. voor iedereen aan te bevelen om hier een keertje naar toe te gaan.

Beoordeling gegeven door Zuiderzeemuseum.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: april 2007

Datum beoordeling: 19 maart 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: eind januari 08

Datum beoordeling: 15 maart 2008

Ik ben samen met een vriendin en haar zoon speciaal naar de walvis-expositie gaan kijken, omdat deze zoon een profielwerkstuk wilde maken over walvissen. Uit dat oogpunt vond ik het heel mooi en interessant. Er was een oudere man, die zélf veel gevaren ahd en veel van de walvisvangst afwist. Dit was een extra teovoeging. De locatie was ook heel apart, midden in Enkhuizen, een oud pakhuis van specerijen. Het buitengedeelte hebben we vrij kort bezichtigd, omdat het slecht weer was. Daardoor waren er ook minder activiteiten. Het deed wél heel pittoresk aan en met mooi weer is het zeker de moeite waard. Het was vanuit limburg een flinke trip;zonder ons specifieke doel zou ik er nooit zomaar naar toe zijn gegaan, vanwege de afstand. Ik zou het dan gecombineerd hebben met een vakantie daar in de buurt.

Beoordeling gegeven door a.venner.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: juni 2006

Datum beoordeling: 14 maart 2008

ik ben geboren in enkhuizen, maar woon er al dertig jaar niet meer. maar kom er nog regelmaitg op familie bezoek. en ga dan ook regelmatig naar het zzmusseum. het bijzondere eraan al is de boottocht er naar toe. en dan het dorpje dat er gebouwd is. ik heb in mijn kinder jaren vaak deze huisjes door de straten van enkhuizen zien rijden nog bijzoner is dat er een huis staat waar mijn overgrootmoeder in heeft gewoond

Beoordeling gegeven door cl postma.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 25 januari 2008

Wij bezochten in december het openluchtmuseum in Enkhuizen. We werden heel vriendelijk ontvangen. Ik heb daar als advies gekregen een museumjaarkaart te kopen omdat ik een uitwisselingsorganisatie heb voor jongeren van-, en naar Zuid-Afrika en ik regelmatig met een aantal Zuid-Afrikaanse jongeren op museumbezoek ga of andere culturele dingen kom bekijken. Ik had m'n entreekaartje al gekocht toen ik haar iets vertelde over het werk wat ik doe. Ze heeft toen de museumpas geadviseerd en het bedrag van het entreekaartje verrekend. Dit vond ik erg vriendelijk van haar! Het museum zelf is hartstikke leuk en zeker de moeite waard. Alleen jammer dat de huisjes verder dicht waren ivm het winterseizoen. Toch heerlijk gewandeld en we waanden ons in de vorige eeuw. Een aanrader voor het hele gezin!

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 4 november 2007

genoeg te zien voor iedereen en genoeg te doen voor kinderen.

Beoordeling gegeven door j. de mik.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 13 oktober 2007

het meest waardeer ik de activiteiten, waarbij figuranten doen alsof ze rond 1900 leven de gratis punter door de grachtjes is een goed plan

Beoordeling gegeven door N.N..