Beoordelingen Sauna De Veluwe

Gemoedelijke sauna
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25 juni 2017

Datum beoordeling: 1 juli 2017

Reisgezelschap: met partner

Deze sauna is een beetje onze lievelingssauna, we komen er vaker. De prijs/kwaliteitverhouding is goed, ook de keuken is prima, zelfs bij aanbiedingen. De charme van deze sauna vind ik juist dat het niet een superhippe en moderne saunafabriek is, dat maakt voor mij de sfeer juist wat gemoedelijk. Daarnaast is het prima te betalen en zijn de mensen erg aardig. Ik voel me er prima op mijn gemak in deze iets kleinschaliger sauna en daar gaat het om.

Beoordeling gegeven door Koelewijn.

Jammer, geen aanrader!
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 04-08-2016

Datum beoordeling: 5 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

Ik heb niet zo aangename ervaring bij ons bezoek aan deze sauna, wij zijn op een doordeweekse donderdag geweest, het was dan ook niet super druk. Druk worden hier is overigens geen moeite, want het is vrij klein ondanks de verbouwing en de uitbreiding onlangs. Jaren geleden waren wij hier geweest en de ruimte die het meest indruk op mij gemaakt had was een stilteruimte in oosterse sferen waarin de bad vrij groot was, de muren met Marokkaanse tegels betegeld en de plafond prachtig om na te kijken - donkerblauw met heel kleine lampjes erin die om de buurt aan en uit gingen. Het was alsof je na de sterrenhemel zat/lag te kijken, prachtig en heel ontspannend. Eigenlijk wilde ik perse naar deze sauna terug om weer in deze ruimte te kunnen vertoeven, helaas, die is er niet meer. Het trieste is dat hier op de site juist een foto van deze ruimte als een visitekaartje van deze sauna staat, eer visitekaartje dus van een ruimte die niet meer bestaat. De sauna is duidelijk wat uitgebreid (o.a. ten koste v.d. prachtige stilteruimte op de foto) en wat gemoderniseerd, maar echt een modern sauna zal ik het niet kunnen noemen. Het begon eigenlijk bij het zoeken naar de sauna, de nieuwe eigenaren vinden blijkbaar niet nodig om er boorden in Lunteren te plaatsen richting de sauna, waardoor deze niet echt makkelijk te vinden was. Er staat ook nergens een bord waar de entree is, kortom, de eigenaren hebben weinig met aanwijzingen. Eenmaal binnen bleken de trappen erg lastig te zijn, want de bovenste trede is zo raar(goedkoop) getimmerd dat je met een hoogteniveau op de trede zit, als je niet goed uitkijkt kan je er heel makkelijk erover struikelen en naar benden kukelen. De sauna, ondanks de kleinschaligheid, maakt een beetje rommelige indruk door de onlogische indeling en de trapjes omhoog en omlaag die je constant moet bewandelen. Ook was er geen duidelijke uitleg bij het inchecken wat er is en waar je naartoe moet, alleen dat je via een trap naar beneden kan waar de kleedhokjes zijn en daarna weer via een andere trap na de bar/restaurant/ontspanningsruimte kan. Zoek verder maar zelf uit! Verder is er erg weinig ruimte om te ontspannen binnen, je moet letterlijk bij de bar gaan zitten, liggen behoort niet tot de mogelijkheden. Liggen kan wel buiten op de ligbedden, maar dan alleen bij mooi weer natuurlijk, bovendien is ook buiten alles te dicht op elkaar waardoor niet echt ontspannend voelde. Het enige positieve was dat er in de buitenruimte veel en grote bloembakken waren, vol in bloei :-). Verder heb ik weinig positiefs te melden, helaas, er is bij de douches geen haar- of douche shampoo , alleen in een ruimte is body scrub aanwezig, maar daarmee kan je je haar en je lichaam niet wassen. Misschien daarom hebben de eigenaren juist voor de scrub gekozen = het wordt niet veel gebruikt! De sauna maakte een wat rommelige indruk door de chaotische indeling, alles is via trapjes te bereiken en er zit vrij dicht op elkaar. De gezichtsbehandeling die ik hier kreeg was echt een domper, het had 30 min moeten duren, maar is in 20 min afgeranseld, blijkbaar wilde de jonge schoonheidsspecialiste erg graag tussendoor rusten, ik ging i.i.g. met een raar gevoel na de behandeling weg. Ook de diner was een domper, waarschijnlijk omdat wij een voucher van Actievandedag hadden. Er wordt overduidelijk onderscheid gemaakt tussen de gasten die een voucher hebben en die a la carte eten. Die met de voucher krijgen brood met kruidenboter (erg, erg zout) als voorgerecht! En verder een plate met stukje vlees, friet en rauwkost waarover een grote hoeveelheid smerige kant-en-klare mayonaise-achtige sladressing uit de groothandel zat dat de smaak van de rauwkost teniet deed. Nee, het diner met een voucher is hier geen topper, dat mocht duidelijk zijn. Al met al ging ik niet ontspannen naar huis en weet zeker dat dat het laatste bezoek aan deze sauna was, absoluut geen aanrader.

Beoordeling gegeven door J.B..

Matig
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 26/10/2015

Datum beoordeling: 27 oktober 2015

Reisgezelschap: gezin

Via Groupon een complete dag met behandelingen geboekt. De dag viel tegen, we zijn vrij snel weer vertrokken. Personeel is uiterst vriendelijk, maar de masseuse liep 's middags mee in de bediening, precies zoals de (goedbedoelde en ontspannende) hotstone-massage almede de gezichtsbehandeling overkwam: een beetje amateuristisch. De ruimtes zelf vonden we smoezelig en vol, het bezoekersaantal paste niet bij de grootte van het ietwat verouderde complex. Je kunt bijna niet om elkaar heen en we moesten zoeken naar een sauna waar een plekje te vinden was. We misten een relaxruimte voor een dutje. Op de site schrijven ze trots over een vindingrijke keuken, maar ik ontdekte weinig verrassends op mijn bord. We zullen hier niet terugkeren en ondanks de fikse korting vond jk het het geld niet waard. Petje af voor de werknemers want ze doen ├ęcht hun best er iets van te maken voor de gasten.

Beoordeling gegeven door Lida.

Horeca met sauna faciliteiten
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 12h00

Datum beoordeling: 7 december 2014

Reisgezelschap: met vrienden

Gewoon eens een sauna met vrienden uitgekozen. Ziet er van buiten mooi uit, dus beloofde veel. helaas, qua sauna centrum viel het nog al tegen. Te veel gasten voor de capaciteit van het complex. Daarbij moet ik wel opmerken dat ik, en ik bezoek al 40 jaar de sauna, mij ook nogal stoorde aan het feit dat het schijnbaar niet meer de gewoonte is dat liggen in de saunacabine's alleen maar kan bij voldoende ruimte. Aangezien er dus veel te veel gasten werden toegelaten kwam het herhaaldelijk voor dat er geen ruimte was in de 2 saunacabines, waarbij ik de infrarood sauna cabine niet tot de echte saunacabines reken! Verder was er in het complex meer aandacht aan het horeca gedeelte gechonken dan aan het saunagedeelte helaas. Er waren bijvoorbeeld geen relaxstoelen, laat staan een eaparte relaxruimte. er stonden een aantal bankstellen, waar nog niet 20% van de aanwezige gasten konden zitten. Wel waren er voldoende tafels en stoelen om te genieten van de menukaart, want, dat moet ik ook zeggen, daar was keuze genoeg en allemaal, van wat wij hebben besteld, van een uitstekende kwaliteit! kortom, voor de sauna en wellness beleving geen aanrader!

Beoordeling gegeven door Willem Flutsch.

Geweldige dag!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 1-7-2011

Datum beoordeling: 2 juli 2011

Reisgezelschap: met partner

Via vakantieveilingen.nl een dag geboekt voor mij en mijn vriendin. Bij ons stond handdoek en slippers en jas er niet bij, dus bijbetalen of meenemen. Wij kregen: volledige massage, 55min. modderpakking gezichtsbehandeling 85 min. hydrojet massage zonnebank lunch (heerlijk) flesje prosecco en 8x drinken voor 155,- pp! Sauna had binnen, vochtplekken (geen schimmel) en hier en daar zouden wat kleine klusjes gedaan kunnen worden, TOTAAL GEEN LAST VAN! Verwacht geen sauna zoals ze nu bouwen in de Emiraten, is de prijs ook niet naar. Dan krijg je een geweldige professionele dag genieten voor terug voor een goede prijs! de algemene indruk was super alles waar je loopt en zit is schoon en goed! meubilair is prima en de sfeer is super. Personeel is erg aardig en zorgt voor een geweldige dag! Het heeft verschillende sauna's lekker warm buitenbad kruidenbad enz.enz. het ontbrak ons aan niets! Geen idee waar klachten vandaan komen, alles is prima en verzorgt. Wie goed doet, goed ontmoet..?

Beoordeling gegeven door thomas.

Heerlijk gegeten!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2 mei 2011

Datum beoordeling: 11 mei 2011

Reisgezelschap: met partner

Gelukkig bestaan er nog van die pareltjes die bijna niemand kent, maar waar je nog heerlijk door de medewerkers verwend wordt. Wij kwamen met arrangement Luntersche Luxe, waar alles op en aan zat. En aan het eind van de dag nog een heerlijk diner, waarna we naar ons prima hotel (Parkhotel Hugo de Vries) liepen. Tot heel gauw sauna de Veluwe!

Beoordeling gegeven door Diana.