Beoordelingen Japanse tuin landgoed Clingendael

Tegenvaller
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 14-10-2015

Datum beoordeling: 15 oktober 2015

Reisgezelschap: met vrienden

Had er veel van verwacht, maar helaas. Misschien ook niet het goede jaargetijde, maar men stelt de tuin in oktober voor een paar weken open, dan mag je iets verwachten. De Japanse tuin staat er om bekend dat deze opgeruimd en netjes is. Alles behalve. En er stond een onaardige meneer bij de ingang, die je niet het gevoel gaf welkom te zijn. Ook was er geen gelegenheid om even rustig koffie of thee te drinken (na meer dan een uur te hebben gereden), terwijl er wel en theehuis in de buurt staat (klaagden meer bezoekers over). Die werd nu voor andere doeleinden gebruikt.

Beoordeling gegeven door G.

Prachtig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: Mei

Datum beoordeling: 9 oktober 2015

Reisgezelschap: met partner

Het is een prachtig mooie tuin, echt de moeite van het bezoeken waard. Ik kan je wel aanraden om vroeg te gaan, zeker wanneer je graag mooie foto's wilt maken (wat hier heel goed kan!) want het kan in de middag vrij druk worden. Let alsjeblieft op kinderen wanneer je die meeneemt. De tuin is maar vier weken per jaar open omdat de mosbedekking zo kwetsbaar is. Ik heb al meerdere keren kinderen onder de hekken door zien kruipen en zelfs een kind gezien dat met twee handen tegelijk mos uit de grond aan het plukken was.

Beoordeling gegeven door Ilse.

druk druk
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 24 mei 2005

Datum beoordeling: 25 mei 2015

Reisgezelschap: met partner

Veel te veel mensen binnen, en kinderen, en scootmobiels (!). Na 5 minuten dus weer teruggegaan. Volgende keer beter (?). Het park eromheen was prachtig.

Beoordeling gegeven door Joop.

Bijzonder mooi
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: meerdere keren

Datum beoordeling: 6 juni 2014

Reisgezelschap: alleenreizend

De tuin geeft aan rolstoeltoegankelijk te zijn. In werkelijkheid is maar een klein gedeelte van de tuin toegankelijk als je met rolstoel, rollator of kinderwagen bent. Er zijn veel bruggetjes, wat de tuin een bijzonder mooie uitstraling geeft. Deze bruggetjes maken de toegankelijkheid voor mindervaliden wel moeilijk. De eerste keer dat ik erheen ging, had ik graag van te voren geweten dat ik maar een stukje de tuin in kon. Had veel frustraties gescheeld. Daarom een 7. De tuin zelf is bijzonder mooi. Uiteindelijk kan je ook met de rolstoel toch best een mooi stuk van de tuin zien. Ik ben hobbyfotograaf en kan er toch goed mijn plaatjes schieten. De tuin krijgt van mij een dikke 8! Niet alleen in de lente, maar ook in de herfst is de tuin schitterend.

Beoordeling gegeven door Monica Berendal.

prachtig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: april 2014

Datum beoordeling: 26 mei 2014

Reisgezelschap: met partner

De Japanse tuin is prachtig als alle rhododendrons in verschillende kleuren in bloei staan. Het is maar 2 maanden in het jaar open dus wel even in de gaten houden wanneer dat is.

Beoordeling gegeven door j..