Test je skills voor politie, brandweer en ambulance bij PIT - GESLOTEN

Veiligheidsmuseum PIT

Dit uitstapje bestaat niet meer. Een misdaad oplossen, een kijkje nemen in de meldkamer en rijden op de skelterbaan. Bij PIT Veiligheidsmuseum ontdek je wat de politie, brandweer en ambulancepersoneel iedere dag doen en ga je ook zelf aan de slag!

Test je eigen veiligheid

Ben jij zelf eigenlijk wel zo veilig bezig? Dat ontdek je al snel bij het Veiligheidsmuseum. Trap erop los op de skelterbaan en leer zo alles over veiligheid in het verkeer. Doe een test en kijk of je geschikt bent voor de politie, onderzoek een misdaad en ga met Paw Patrol op onderzoek uit in het museum. Speel spannende games over forensisch onderzoek en neem een kijkje in een politiecel of wapenkluis. Voor het hele gezin is PIT een leerzaam avontuur!

Voertuigen, Politiemuseum en Brandweermuseum

Neem ook een kijkje bij de historische ambulances, politie- en brandweervoertuigen in PIT. De collecties van het Nationaal Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum komen samen in PIT en geven een mooi beeld van het verleden, heden en de toekomst. Vroeger was de ambulance bijvoorbeeld een geel Volkswagenbusje.

Kinderfeestje vieren bij PIT

Tip! Vier je kinderfeestje bij PIT Veiligheidsmuseum. Kies je een politie, brandweer of ambulance-feestje? Trommel ook al je schoolvriendjes op en haal de juf over. PIT ontvangt graag groepen en scholen met een spannend, educatief programma.

Veiligheidsmuseum PIT in Almere leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Veiligheidsmuseum PIT

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.