Speelbos De Balij
Spelen en ontdekken in het Balijbos

Het Balijbos is een heel jong bos, het is aangelegd in 1992, maar er is nu al heel veel te beleven! Ga het bos in en loop een van de leuke routes door dit groeiende groene gebied. Wandel over de loopbrug over het water en probeer verschillende vogels te spotten. Of volg de laarzenroute over onverharde en kronkelende paadjes. Misschien kom je de Galloway runderen en IJslandse paarden tegen die hier grazen. Kies je voor het Familiepad door het Balijbos? Dan kom je uit bij het speelbos!

Speelbos

In het Balijbos kom je zomaar een kasteel tegen: de toegangspoort tot speelbos De Balij! Kleine ridders en jonkvrouwen gaan hier op een ontdekkingstocht over slingerpaadjes en door tunnels. Wie durft er met een touw over het water te slingeren? Je kunt ook met het pontje oversteken als je wilt. Met de waterpomp vullen de kinderen zelf de slotgracht. Misschien wat droge kleren meenemen? Vanaf het speelbos, achter Stadsboerderij De Balijhoeve, kun je het Dierenvriendjespad lopen of op Expeditie Boswachterscode. Let op: deze moet je vooraf reserveren via Staatsbosbeheer.

Activiteiten

In de Balij organiseert Staatsbosbeheer regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. En ben je nog niet uitgewandeld in het Balijbos? Verken dan ook het Bieslandse Bos!

Speelbos De Balij in Zoetermeer leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor peuters, kleuters en kinderen.

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Speelbos De Balij
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.