Nationaal Militair Museum
F16's besturen en buskruit maken in het Nationaal Militair Museum

Al bij de aanblik van het imposante gebouw van het Nationaal Militair Museum (NMM) sla je steil achterover. In de grote zaal met dertien meter hoge glazen muren vind je tanks, vliegtuigen en een heuse raketwerper. Bewonder deze stoere tools van de Nederlandse landmacht en luchtmacht en dwaal zo door het complete Arsenaal. Leuk voor kinderen is Xplore, een interactieve zone waar ze zelf mogen vliegen in een F16-simulator en kunnen spelen in militaire speeltoestellen. Spannend!

Vliegtuigen en tanks

Alsof ze nog steeds door de wolken scheren, zo hangen de vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht boven je hoofd in het NMM. Op de grond staan hun broeders; de tanks en andere voertuigen van de Koninklijke Landmacht. De complete geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht is te bewonderen. Elk stuk in het museum heeft een verhaal. Bekijk bijvoorbeeld de Leopard 2A6, een gevechtstank die jarenlang het paradepaardje van Defensie was. Of het rubberbootje waarmee Duitse soldaten in 1940 naar Rotterdam peddelden om de strijd aan te gaan.

Interactieve zone voor kinderen

Kinderen kijken vol ontzag om zich heen in het spectaculaire museum. Maar het wordt nog spannender in Xplore! Hier doen ze in het commandocentrum mee met gave interactieve spelletjes, mogen ze in een F16-simulator zitten en spelen ze in speeltoestellen in de vorm van een Chinook of een onderzeeër.

  • Voor volwassenen en jongeren vanaf twaalf jaar is er ook de uitdagende escape room 'Bunker 83'. De game speelt zich af tijdens de Koude Oorlog en de keuzes die je maakt bepalen het lot van de wereld.

Trotseer de stormbaan

Maar ook buiten leven de jongste avonturiertjes zich flink uit! Midden in de natuur van Park Vliegbasis Soesterberg banen zichzelf een weg over de stoere hindernisbaan als een echte militair. Balancerend over smalle bruggen en slingerend aan touwen klauteren ze zo snel mogelijk naar de overkant. Wie is er als eerst bij het eindpunt?

Nationaal Militair Museum in Soest leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 7,50 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.nmm.nl

Bekijk gigantische gevechtsvliegtuigen. Foto: NMM.
Bekijk gigantische gevechtsvliegtuigen. Foto: NMM.
Bestuur een F16-simulator. Foto: NMM © Anne Reitsma.
Bestuur een F16-simulator. Foto: NMM © Anne Reitsma.
Nationaal Militair Museum. Foto: NMM © Anne Reitsma.
Nationaal Militair Museum. Foto: NMM © Anne Reitsma.
Als soldaat in spe op de trainingsbaan. Foto: NMM © Anne Reitsma.
Als soldaat in spe op de trainingsbaan. Foto: NMM © Anne Reitsma.