Leer alles over de krijgsmacht in het Nationaal Militair Museum

Al bij de aanblik van het imposante gebouw slaan bezoekers van het Nationaal Militair Museum (NMM) steil achterover. En dan ben je nog niet eens binnen! In de grote zaal met dertien meter hoge glazen muren vind je tanks, vliegtuigen en een heuse raketwerper. Bewonder deze stoere tools van de Nederlandse landmacht en luchtmacht en dwaal zo door het complete Arsenaal. Leuk voor kinderen is Xplore, een interactieve zone waar ze zelf buskruit maken en vliegen in een F16-simulator. Spannend!

Langs vliegtuigen en tanks

Alsof ze nog steeds in een snelle vlucht door de wolken scheren. Zo hangen de vliegtuigen van de Nederlandse Luchtmacht boven je hoofd te pronken in het Nationaal Militair Museum. Op de grond staan hun broeders, de tanks en andere voertuigen van de Landmacht. De complete Nederlandse krijgsmacht en de geschiedenis daarvan is in NMM te bewonderen. Bekijk bijvoorbeeld de Leopard 2A6, een gevechtstank die jarenlang het paradepaardje van Defensie was. Elk stuk in het museum heeft een verhaal. Zoals het rubberbootje waarmee Duitse soldaten in mei 1940 naar Rotterdam peddelden om de strijd aan te gaan.

Voor kinderen: de interactieve zone

Kinderen kijken vol ontzag om zich heen in het spectaculaire museum. Maar het wordt nog spannender! In de Xplore zijn zij aan de beurt. Hier mogen ze zelf een tank besturen of in een F16-simulator zitten en leren ze bijvoorbeeld buskruit maken.

Leer alles over de krijgsmacht in het Nationaal Militair Museum in Soest leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 6,50 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bestuur een F16-simulator. Foto: Anne Reitsma

Bekijk gigantische gevechtsvliegtuigen.

Bestuur een F16-simulator. Foto: Anne Reitsma

Bestuur een F16-simulator. Foto: Anne Reitsma

Bestuur een F16-simulator. Foto: Anne Reitsma

Nationaal Militair Museum. Foto: Anne Reitsma

Bestuur een F16-simulator. Foto: Anne Reitsma

Als soldaat in spe op de trainingsbaan. Foto: Anne Reitsma