Nationaal Varkensmuseum

Nationaal Varkensmuseum

Het Nationaal Varkensmuseum is een leuke educatieve varkensboerderij. Kinderen, maar ook volwassenen, zijn hier van harte welkom om alles te leren over de varkenshouderij. Door een glazen wand kijk je in de varkensstal waar je de zeugen met hun biggetjes ziet liggen. Het is het enige echte Nationale Varkensmuseum. Hier vind je meer dan zevenduizend beeldje, knuffels en andere gebruiksvoorwerpen die met varkens te maken hebben. Ooit geweten dat er zoveel kunst is over varkens? Ook leer je hier meer over de geschiedenis van de varkenshouderij in Nederland.

Kinderen leven zich na het educatieve deel heerlijk uit in de speelschuur. Knuffelen met konijnen en cavia's, spelen in de timmerhoek of lekker rondrollen in de maïsbak. Bij 't Rundal kan dit allemaal. De stoerste boerenknapen kunnen buiten op een echte tractor zitten en een koe melken!

Nationaal Varkensmuseum in Eersel leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Nationaal Varkensmuseum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.