Recreatiegebied De Kuilen

Recreatiegebied De Kuilen

De waterplas van recreatiegebied De Kuilen is één van de schoonste van Nederland. Door de unieke bodem van de plas, bovenop de Peelhorst, is het water van bijzonder heldere kwaliteit. Je merkt er niks van hoor, maar de aardlagen onder de plas bewegen voortdurend. Rondom de plas vind je schone zandstranden waar je lekker kunt zonnebaden, er is een strandpaviljoen voor een hapje en een drankje en een speeltuin voor de kleintjes. In het aangrenzende natuurgebied zijn talloze fiets- en wandelpaden aangelegd, genoeg voor uren sportief plezier!

De recreatieplas is ontstaan door zandwinning. De bodem bleek door de verschuivende aardlagen heel veel fossielen te bevatten. Je kunt deze vondsten bekijken in Bezoekerscentrum De Kuilen in Mill. Hier leer je ook meer over het natuurgebied rondom de recreatieplas. De flora en fauna is door de afwisseling van natte en droge gebieden enorm gevarieerd. Is het geen weer voor het strand, dan kun je gewoon de fiets pakken of de benenwagen nemen en de natuur gaan verkennen. Er zijn talloze routes uitgezet!

Recreatiegebied De Kuilen in Langenboom leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag en kinderfeestje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Recreatiegebied De Kuilen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.